Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 7 Januari 2011

TAGGED MAKAN FROM DYA ADRIZA

Salam.. lega setelah lama aku tak berblogging sebab intenet lembab sekarang baru berkesempatan sebab intenet aku kembali normal semula? ha! Kali ni aku nak jawab tagged pasal makanan yang diberikan oleh Dya Adriza! jangan lupa terjah blog dia! ha! dia ni selalu bagi aku tag! dan aku memang suka tag! hehe ok! tag yang diberikan adalah..




Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut
Nasi kandaq ni paling aku suka biasalah aku anak jati penang!
Nasi Briyani yang mak aku buat jer.. hehe
Nasi Goreng Ayam yang beli kat gerai depan rumah jer...

Jenis air apa yang korang paling suka?
Teh Ais! hehe

Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
Malay
Arabian
Italian

Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!
apa makanan aku boleh masak ek? hmm.. kena pikir masak-masak nampaknya...

Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
seriusly setakat ni kebanyakan bila beli makanan member aku belanja? hehe sebab member-member aku semua dah berkerja gaji plak masyuk! hari-hari belanja aku yela aku ni bukan kuat makan kalau orang belanja pun setakat roti canai sekeping teh ais secawan.. hehe

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?
RESTORAN NASI KANDAQ QUDRAT dan GERAI ANA KONDO! dekat je dengan rumah aku je ni serius! aku setiap minggu pasti cuba makanan kat sini semua makanan dorang terbaikkk!!!! harga pun berpatutan..

Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.
Ayam! dan Daging! Seafood walaupun banyak yang aku suka tapi kena pantang sebab aku elergic seafood..

Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..
Aku single la kalau lepak dengan member ada la selalu kitorang lepak kat Nasi Kandaq Line Clear

Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?
entahlah aku takde pasangan lagi lalala..

Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?
Air Ais! tak kisahlah air apa janji ada ais! makanan aku tak harap aku tak suka makan sangat bila ke rumah orang.. hehe

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.
Ikan Masin! Ikan Kering! dan Pekasam! bau pun aku tak tahan nak muntah (maaf bukan aku nak mengata makanan ni tapi memang tak boleh bau la)

Menu raya yang paling disukai?
Rendang Tok
Lemang

Jajan/ cekedes yang korang suka
Keropok dengan Chewing Gum kot? hehe

Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
Nasi Lemak!
Nasi Briyani!

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
Nasi Kandaq! walaupun ramai kawan-kawan aku yang bukan asal penang tak tahan bila makan nasi kandaq aku steady je kalau nak tambah lagi pun boleh..

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?
Ayam KFC boleh? hehe



Sila tagged 15 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..(macam biasa aku nak tag orang yang komen entry aku sebelum ni)
Kak Shinju
Faiz Farish
Para-Para
Kak Cheqna
Hans
Anati
Rossoneri
Sugar Kapas
Asliner
Raji
Kiwi
Zaty
Daylachan
Tukang Kata
Adwafarahin

P/S=sapa yang dapat tag tu sila-silalah jawab yer? dan para pengunjung jangan lupa singgah-singgah la blog dorang semua yang aku tag ni sebab dorang punya blog semua best!! hehe

14 ulasan:

kiwi berkata...

sy di tag..hehe..trngin la nk mkn nasi kandaq..char kuew teow x ske ke??

Cik SHiNJU berkata...

Wah...tag pasal makan..
Ni akak suka..
hahahahahahahahahahahaha (kata suka kan)

Hanis Azla berkata...

akak suka pekasam.. sedap.. hi..hi..

hans berkata...

aku xsuka nasi kandaq
hohohoho

P/S : Hidup Nih Tak Habis - Habis Dengan Macam - Macam Isu

rossoneri berkata...

ye ye nanti saya buat..bunyi cam marah je org tak buat..hahahaha.. jangan marah ye,ye ye...

Raji berkata berkata...

hahahaha
aku kalau pergi umah org pun xsuka makan kecuali btol2 lapar ;P
air tu mmg wajiblah kan
minum2 xD

ala aku suka ikan masing xD

Judiene berkata...

Ko mamai eh time ko tulis entry ni, coz ade ayat-ayat yang wat aku bace due tige kali baru paham.
LOL!!

XD

daylachan berkata...

kene tag??alamak~~

si para para berkata...

mmg org peneng sejati la ko nick..tabik la...

deena farhana berkata...

kene blaja mkn pekasam, nnti isteri mgidam pekasam..ajak mkn skali,klu xmkn die nangis,hah.cmane??

hihi..apela aku mepek kt blog nick irfan ni...jgn maraa ye :))

asliner berkata...

blog sye best ea? ^_^
ok2..kali nie kene jwb tagged sbb pasal makanan..
insyaAllah..=)

dya adriza berkata...

haha yea nak kfc! belanja la apa pun sume saya telan tau nick haha! btw, nice tag! mmg suka nasi kandaq ek, cm kenal je kedai nasi kandar tu hehe~

ANATI SOKI berkata...

alhaaaaiii.. mentang2 ko tau anat suka makan kan.. hheheheh... krang2 anat free anat amek k

TUKANG KATA berkata...

tenkiu nick..skrg ni tk busy sikit..nnti kalau ada masa free tk buat la ya..

tk pun suka nasi kandaq :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster