Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 14 Januari 2011

KEPALA TANPA BADAN?

Salam.. semalam dalam pukul 3.30 pagi kalau tak silap aku tengah blogging macam biasa? memang habit aku suka bloggging tengah malam pukul 12 tengah malam ke atas!! sebab aku tinggal rumah flat mana ada hantu yela depan flat aku ni ada orang berniaga gerai 24jam ada je dengar je suara orang bercakap jadi memang tak pernah sunyi la flat aku ni... hehe tapi!! nak dijadikan cerita malam tadi ada sesuatu berlaku! nak tahu apa? ikuti kisah di bawah ni..



Masa tengah seronok berblogging aku tetiba rasa nak terkucil? jadi aku pegi la jamban nak buang air besau? lepas buang air besau aku jenguk kat tingkap tengok orang berniaga kat bawah flat tapi! apa yang mengejutkan aku bila terpandang 1 tingkap kat flat depan rumah aku ni!! sebab tingkap flat dia je yang pasang lampu? korang nak tahu apa aku nampak?? aku nampak macam gambar kat bawah ni!!!! ya! hantu penanggal yang takde badan ada kepala saja tu...



Ya! tapi penanggal tu bukan ada kat luar tingkap macam dalam gambar ni tapi di dalam tingkap! faham tak? bermakna penanggal tu ada kat dalam bilik rumah flat tu tapi dia pandang kat luar! macam pandang aku jer? faham tak aku explain ni?? ha! kalau faham bagus! terus aku mengundur ke belakang tapi!!! hahaha ni NICK IRFAN la kalau lari bukan aku la? aku mengundur ke belakang bukan lari tapi aku menyembunyi diri balik langsir sambil aku perhatikan penanggal tu start dari pukul 4.00 sampai subuh aku tunggu!!!

Memang aku curious nak tahu betol ke penanggal? sampai lenguh kaki berdiri di balik langsir tu! sampailah azan berkumandang aku perhatikan penanggal tu,yela sifat ingin tahu aku kuat jadi tunggu punya tunggu sampaikan dah cerah budak-budak pun dah banyak keluar pergi sekolah?

Alangkah terkejutnya aku penanggal yang aku sangka tadi rupanya helmet! cait! punga! lahabau! buang masa kau jer tapi memang masa aku tengok pukul 4 pagi tu sebijik macam kepala orang terapung! rupanya hanyalah helmet! hahaha


=MORAL OF THIS STORY=

melukut tepi gantang
buka sanggul cari kutu
kerana takut akal hilang
tunggu kayu sangka hantu


P/S=hahaha pesan aku kalau korang tengok benda yang macam pelik je? jangan terus menyangka tu hantu? kadang-kadang benda yang kita lihat tu bukan hantu kadang-kadang tu hanyalah satu objek je? macam aku nampak la sebab rasanya malam-malam objek disekeliling kita boleh berupa macam-macam kalau kita pandang sekali imbas betol tak? apa-apapun jangan biar hidup anda diganggu objek... hahaha

25 ulasan:

zaty luvlianncezzz berkata...

haha..
apa daaa nick..

buang karennn je.hehe

Cik SHiNJU berkata...

Miahahaha...helmet upenyer :P
Kalau penanggal btl xkan x ilang mase azan subuh tu..

chemay berkata...

ade kebaikan lah bile perhatikan helmet tuh macam itu..
boleh terus sembahyang subuh..
kan kan kan??
hehehe :P

baincardin berkata...

haha..kim salam kt penanggal helmet tu. ^_^'

::FAIZ FARISH:: berkata...

kah kah kah


rugi berdiri dari jam 4 ahahahahahaha

mR.sYaH berkata...

aku pun byk kali alami perkara mcm tu.. mmg curious sgt nk tahu menda pe tu?? rupa2nya benda lain.. kah3..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

miahahaha..sian helmet rupenye..

rossoneri berkata...

hehe pernah sekali tu nak sidai baju,pastu tiba2 nampak macam ada orang peratikan kita sidai,orang tu jiran belakang tuh,jiran tu xbukak lampu pun,meremang kejap..rupa2nya tu baju,suar n kain yg dorang sidai

zazaw berkata...

kahkahkahkahkahah
gila kelakar
kahkahakha
adoii aii kau niii

Hanis Azla berkata...

alahai.. baru nak seram.. tp penangallah juga tu.. helmet yg tertanggal dari kepala.. he..he..

Yellow LEOpard berkata...

aduhai..sanggop ko tunggu sampai subuh...

ANATI SOKI berkata...

dowh nick!! anat penah nmpk mendalah nih real punya hoke!!! kalau tgk dari jauh.. nmpk cam bercahaya ja tau... tp kalau ko aim tgk dekat2.. mmgm kepla dgn perot2 skali..

Kuman Chaos berkata...

laaa helmet rupanya.. mat rempit mana la yg dok jemur helmet dia tuh ahhaha

kuman "SPACE 1999 pulak!!." Entry

hans berkata...

hahahahaha
helmet pun dah disangka penanggal
ekekekeke

P/S : Bersama Hans Menikmati Aneka Masakan Berasaskan Telur Di Kampung Kuantan

rabiatuladawiyah berkata...

haha.. sanggup tunggu tu~~

rammyd berkata...

hahahahaha :D
ROFL
kelaka kelaka kelaka!

ferra ferro berkata...

hishhh . ade ke tunggu ?? cheitt

BENA berkata...

hahahahaha tak menahan siap tunggu sampai pagi tuh. semangat abes ! hehehe

Kaseh berkata...

saspen plus tekanan je baca..haha

kiwi berkata...

haha...bleyh la g blakg lgsing..klakar la irfan ni =)

cik sakdi berkata...

nick, saye selalu terkejut bile ngah tido then tersedar.. nampak benda putih berdiri belakang pintu. rupanya telekung! haha

Ann berkata...

berani tol nik..kalo akak, terus tarik selimut dah....xmo tggu..

Hanisah Safian berkata...

hahahahahhahhahahhaahha
hahahhahaahahahahha
hahahahhahahhahahah
hahahhahaahhahaha
*pengsan* :P

asliner berkata...

haha..
helmet jer kot..=p
tol2..jangan biarkan objek menghantui anda..=)

Iznie berkata...

hahaha,....apa la....
tu la ko..hidup misteri sgt....kih3

p/s: ko kena tagged award!~ sorry lambat bgtau...sbb aq pun jarang online..hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster