Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 13 Disember 2010

SENARAI FILEM-FILEM PADA TAHUN 2011!!!

salam.. kali ni aku nak beritahu filem-filem yang bakal di tayangkan pada tahun 2011 nanti tapi semua filem ni mungkin hujung tahun 2011 kot? sebab aku tak jumpa langsung trailer dan sinopsis filem ni cuma aku dapat tahu je filem ni akan di tayangkan pada tahun 2011 ni... menarik tau filem 2011 ni!!! nak tahu filem apa? meh tengok senarai ni...


FILEM AKAN DATANG 2011


3GP
-- arahan Aidilfitri Mohamed Yunos, terbitan Primeworks Studios

ADIK MANJA RETURNS
-- arahan Dharma Harun, terbitan Adik Manja Entertainment

AKU BUKAN TOMBOY
-- arahan Syamsul Yusof, terbitan Skop Productions

BAIK GILER
-- arahan Mansor Akob, terbitan Layar Dimensi

BERANI PUNYA BUDAK
-- produksi M'sia-Thai lakonan Afdlin Shauki, Awie & Sharifah Sofia, terbitan Vision Works

BUNGA LALANG
-- arahan Dain Iskandar Said (Dukun), terbitan Apparat & Convergence Entertainment

CAHAYA
-- arahan Johan John, lakonan Elaine Daly, Khir Rahman, Namron dll

CUN
-- arahan Osman Ali, terbitan Tayangan Unggul

...DALAM BOTOL
-- arahan Khir Rahman, terbitan Raja Azmi (Pengedaran J.A.S)

DATIN GHAIRAH
-- arahan Sabree Fadzil, terbitan De Baron

DILARANG MASUK
-- filem thriller arahan Jeff CKS, lakonan Isma Hanum, Esma Danial dll

HANTU BUKIT CINA
-- arahan Liza Ismail & TS Jeffrey, lakonan Gambit, Fouziah Gous dll

HANYUT
-- arahan U-Wei Saari, lakonan Sofia Jane, Diana Danielle, Khalid Salleh dll

HIJAB
-- arahan Pierre Andre, terbitan YB Pictures

KARAK
-- arahan Yusry, terbitan KRU Studios

KARIPAP CINTA
-- filem adaptasi novel, arahan Othman Hafsham (Soal Hati), lakonan Gambit dll

KEMBAR SIANG
-- arahan Hatta Azad Khan, terbitan Metrowealth

KERAMAT
-- arahan Azhari Zain, terbitan Metrowealth

KL GANGSTER
-- arahan Syamsul Yusof, terbitan Skop Productions

KONGSI
-- arahan Farid Kamil, terbitan Metrowealth

MOMOK... JANGAN PANGGIL AKU
-- arahan M. Jamil, terbitan Galaksi Seni

NUR KASIH
-- filem adaptasi siri TV, arahan Kabir Bhatia (Cinta, Sepi & Setem)

OMBAK RINDU
-- filem adaptasi novel, arahan Osman Ali

RASUK
-- arahan S. Baldev Singh (penerbit Akhirat, pengarah bersama Kecoh Betul)

RATU
-- arahan A. Razak Mohaideen, terbitan Line Clear Motion Pictures

SEKALI LAGI...
-- arahan Hashim Rejab, terbitan Metrowealth

SENARIO OPS POCOT
-- arahan Ismail Bob Hasim, terbitan Metrowealth

SENJAKALA
-- arahan Ahmad Idham, lakonan Liyana Jasmay dll

SERU
-- arahan Pierre Andre, terbitan Tayangan Unggul

TOLONG! AWEK AKU PONTIANAK
-- arahan James Lee (Histeria), terbitan Tayangan Unggul


========================================
FILEM CADANGAN
(tak confirm akan buat / tak siap / tak jadi buat)



ADUH SALEHA

AKUARIUM CINTA

BINTANG RAGUT BULAN

BRAVO 5

BUNIAN MAHKOTA SERI HELANG

CE1

CITIZEN M

CYBER X: ANCAMAN PENGGODAM

EMPAYAR: DENDAM TAMINGSARI

KEKASIHKU SERU

KELIP-KELIP (animasi)

MEK ANI

PAHLAWAN MAT KILAU

RANSAN

ROCK 2

SALADIN (animasi)

TAIKO

UPIN & IPIN: ANGKASA (animasi)

ZOMBI KILANG BISKUT




P/S=amacam terjua tak dengan filem yang bakal di tayangkan ni??? ha! kalau korang nak tahu macam mana filem-filem ni? eh! jangan tanya aku plak? kta tunggu je sama-sama thun 2011 ni nanti yer!! selamat menonton.....

22 ulasan:

Ayuni berkata...

btul ke nie? cam pelik jer tjuk...

::FAIZ FARISH:: berkata...

kekasihku seru tu mcm best

Gen2Merah berkata...

Filem2 Hollywood takda ke? tak sabar nak nantikan Transfomrers 3.. ahakzz

rossoneri berkata...

aik yusry nak buat filem baru lagi..hmmm

Oasis berkata...

semakin banyak filem dengan nama yang pelik2. Filem ombak Rindu tu cam best gak.

asliner berkata...

wah...
updated sungguh..=)

p/s:nk sngt tgk filer hijab arahan piere andre..sbb katenye dari pengalaman sendiri..
msti best!

Raji berkata berkata...

byk btol o.O
xde gmbr ker? bole tgk kot2 ad artis yg ak minat berlakon
hohoh

m!da BucHuxX berkata...

aku bukan tomboy. . . .scha berlakon!! wow, adakah anda seorang penerbit atau bekerja di finas. .hee.:)

mr.syazwan berkata...

eh merong hikayat napa xde/??

dia thn depan laa tu da konpem masuk!

hehe

dya adriza berkata...

wah! serius tajuk dia mmg best! harap2 kualiti filem pun ok la~

Cik SHiNJU berkata...

Karipap2 Cinta tu akak ade terpandang novelnya..tapi x beli..Macam kelakar sket kan.. :)

Ieqa Swetluv berkata...

teruja nak tengok ombak rindu huhuhu

cemomoi berkata...

abih gaji cenggini

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ berkata...

mak aihhh..
banyak bebenau..
n pelik2 tajuk nye..hoho

mR.sYaH berkata...

wah byknyer..
hrp2 ada filem lain dri yg lain.. heheh...

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
Salam Ziarah buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
adoiiii sorry banyak tertinggal entry ko ni.... bussy sejak-sejak ni....

hamboiiii rabak lahhh poket aku nanti kalau nak tengok semua filem tu.....

sokong karya filem tempatan....

hans berkata...

filem melayu semakin aktif diterbitkan

P/S : Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 40

Cheqna berkata...

byknya cerita tak siap...

rasanya Upin Ipin Angkasa mmg di postpone dulu sebab beri laluan projek Les Copaque yang lain :)

Saladin untuk siri TV dah siar kat RTM kan? samada pagi sabtu or ahad.

:-)

FyZa berkata...

aduh saliha 2 ntah bapa kali ntah dah t'tangguh..
x sabar nk tgk cita ombak rndu!

mie berkata...

gue mmg peminat crita melayu..
heheeee

YOUsoF berkata...

Tak sabar nak tunggu filem Afdlin Shauki - Ponti vs Pocong (kalau tak salah ingat la)

Nurul Norshafika berkata...

ombak rindu mmg best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster