Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 27 Disember 2010

AKU MENGILAI BERSAMA PONTIANAK?

salam.. tajuk entry agak seram kan? hehe kali ni aku nak ceritakan pengalaman aku di usik hantu pontianak sekitar masa tahun 1999 tadi tiba-tiba teringat balik!!



=ni cerita darjah 3 tahun 1999 masa aku tinggal kat perak rumah teres (sekarang 2010 aku tinggal rumah flat kat penang) masa tu aku dengan kawan aku (Yen) bukan cina memang kitorang panggil dia Yen tapi dia melayu,hari tu malam jumaat dalam pukul 9.30 aku dengan Yen naik basikal aku yang kayuh basikal tu dia duduk belakang tapi bila sampai ke 1 selekoh ni aku terdengar ada orang mengilai! agak menyeramkan! tapi kitorang tak takut langsung masa tu serius! sebab yela kiri kanan rumah orang bukan kat kampung kiri kanan hutan? aku berhenti basikal tengok kiri kanan nampak rumah orang semua dah tutup lampu aku dengan Yen terdiam lepas tu ini dialog aku dengan Yen=


Yen=Eh! nick ada perempuan berdiri kat tepi pokok rambutan tu... kat luar pagar tu! nampak macam kakak Watie ja?

Nick=ha! la aku rasa dia yang takutkan kita dok buat mengilai plak? (sebab masa tu perempuan tu tak nampak macam hantu siap pakai T-shirt putih dan seluar jeans)

Yen=jom kita ajuk dia nak? (terus yen pun mengilai sama dengan perempuan tu)

Nick=ha! boleh jugak? hihihihi Kak watie kami tak takut la!! hihihihi

Yen dan Nick=hihihihi (dalam 10 minit jugak kami mengilai dengan perempuan tu)


lepas kami mengilai sama-sama dengan perempuan tu aku dengan yen terus balik rumah siap lalu lagi depan perempuan yang kami sangka Kak Watie sambil jelir lidah (mesti korang kata "Cis! nick ni penipu pembaca! kami kecewa!" aku plak jawab "belum habis lagi la! ok ni sambung balik)

Keesokan harinya aku dengan Yen cerita kat member kawan kami yang lain Din dan Syah ni dialog perbualan kami...


Nick=ha! hangpa nak tau tak semalam kami dengar orang mengilai! haha ingatkan sapa rupanya Kak Watie? apa lagi kami siap mengilai dengan dia la..

Yen=betol tu! dia ingat boleh takutkan kami kot? hehe

Syah=Kak Watie mengilai kat depan rumah dia?

Din=eh! tunggu sat! setahu aku rumah kak watie tu kosong sebab kak watie tak tinggal situ dah...

Aku dengan Yen serius memang dah seram giler! tapi kami masih nak bukti jadi aku,Yen,Syah dan Din pergi tempat kami dengar perempuan mengilai.. Korang nak tahu masa tu memang nak luruh jantung aku ketaq lutut sebab rumah tu kosong!! dan tempat kami tengok kak watie berdiri sebelah pokok tu adalah longkang!!!! jadi adakah dia terapung!... korang pikir sendiri..!! semenjak hari tu aku,Din,Syah dengan Yen tak berani keluar malam bila azan maghrib kami balik apatah lagi lalu kat tempat kami jumpa kak watie..


P/S=ha! ni memang kisah benar memang berlaku kat depan mata aku! sampai sekarang aku boleh imagine lagi susuk tubuh Kak Watie yang kami nampak tu tapi selamat muka dia aku tak nampak kalau nampak!! tak tahu la... kali ni aku taknak cerita pasal muka aku bukan apa sebab bila aku buat entry cerita pasal aku je mesti ada orang nak tengok gambar! sebabnya aku seriusly tak suka ambik gambar! entahlah kenapa tapi aku cukup paranoid bila nampak camera mesti nak sembunyi jer.. hehe

25 ulasan:

Iznie berkata...

hahaha..dasyat arr ko ingat lagi kisah darjah tiga.... :P

tpi gilo brani jugak arr ko budak2 time tu....

weyh, amek gambaqq la best!
(aku ske giloo...tpi jnji time tu aku get ready arr, tak ready, muka tak cun...kih kih kih... :P )
kem salam kat kak watie.... hehe

Ann berkata...

mesti hantu tu pun dh blah kot...dak kecik pun xtakut

*semput tau akak baca..xde koma, de noktah....hehe

y-A-n-A berkata...

err... xdemam seminggu kew???

::FAIZ FARISH:: berkata...

aku suka crita hantu... please, i want more

dya adriza berkata...

ngaa!! seram lah!! huhu.. tau x, masa baca citer ni, tiba2 mesej masuk, da la meseg set nada ngilai2, lepas tu tiba2 org call, da la ringtone set lagu undertaker. aiyakk!! seram tau..

NARDtheNERD berkata...

eiiii takut.
nasib dia tak ikut adik ngan yen balik umah.

hehe.

dya adriza berkata...

oh! ada awrd untuk nick.

http://deardindadya.blogspot.com/2010/12/award-from-cik-muda.html

sakdi berkata...

hantu siap main jelir2 lidah lagi,,kekekkeh

abadi romeo berkata...

Aku obses dengan cerita macam ni.sebab aku kene kuar kerja pukul 3.00 pagi tiap hari..kiri kanan hutan bang...

Ⓜⓐⓗⓕⓤⓩⓐⓗ Ⓗⓤⓢⓝⓐ Ⓩⓤⓛⓚⓘⓕⓛⓘ berkata...

Nasib baik xnmpak muka. Klu tak jenuh teringat-ingat... Penah kena tapi xnmpak muka jgak. Kisah lama di asrama masa sekolah dulu ^^

Ieqa Swetluv berkata...

wahh leyh wat contest ni sape mengilai paling kuat hahaha

- zuriey - berkata...

takutnya...

Amirrah Zawani berkata...

hahaha!! power r jelir lidah kat antu :D

Fyzal berkata...

bro.. seram gak citer ko ni.. lain kali jgn buat camtu dah bro.. hehehe...

bro.. jemput join segmen pertama aku sempena penghujung 2010 kat entri ni.. http://fyzals-territory.blogspot.com/2010/12/yang-termanis-dan-terpahit.html

hans berkata...

hahahahahaha
nasib xnampak muka
kalau aku pun cuak
kekekekeke

P/S : 5 Perkara Yang Aku Tak Suka Bila Terperangkap Gara - Gara Kesesakan Jalan Raya

Shaheila Malek berkata...

haha..siap jelir lidah lagi..bagus tol..hehe

ANATI SOKI berkata...

wahahahah.... anat tak pernah g berhdapan dengan hantu face to face. tp.. apa yg anat tau kan.. heheheh
hantu nih. if kita wat taktakut dia.. mmg dia hilng cmtuh ja.. kalu kita wat takut kt dia.. mmg alamatnya.. lagi sronok la dia kacau..wahahah
nasib baik nick time tuh.. bajet dia tuh manusia kan.. so main2kn dia.. wahahah.. sian hantuh tuh. kena mainkan balik.. wahahaha lawak la nick

mR.sYaH berkata...

aduh seram.. dh r baca malam2 ni..

mie berkata...

wah!!!
nasib baik xdiakco blk..
heheee

n i k l i s a berkata...

seram siod weh. wuwuww.

asliner berkata...

hah..
tulah..
merayau lagi kat luar time maghrib..hehe

p/s: klu nick tgk muke dye mesti bercoreng2 putih..
ntah2 ciap bwk anak lagi..keh3

Tanpa Nama berkata...

seram la cte ko ni

Anuar berkata...

sumpah seram! -sory bro malas nk sign ni-

Tanpa Nama berkata...

hai! leh kenalan... hehehe

Tanpa Nama berkata...

hahahhaa ni aku la jgn marah melawak ja ni kata nak main facebook game? aku tunggu mana hang x msuk pun??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster