Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 8 Oktober 2010

UJIAN MATA:APA YANG KORANG NAMPAK "part 3"

Salam.. lama jugak aku tak update? asyik dok main game je sebab member aku bagi 20 lebih game semua DVD punya! sebab ayah dia suruh sorok sebab adik kawan aku ni bakal menduduki SPM sebab adik dia ni asyik main game je jadi dia bagi aku game-game dia suruh simpan? aku apa lagi main puas-puas! yela aku ni memang obses terlampau dengan game! ekeke Ha! kali ni aku nak letak entry menguji mata cuba korang tangok gambar-gambar aku letak ni? apa yang pelik? ok! sini aku terangkan setiap gambar ada 2 perkataan dalam 1 gambar faham tak?



1.contoh gambar bawah ni korang nampak perkataan ME kan? dan disebalik ME tu ada YOU! hehe ha! faham? cuba tengok yang lain plak? cari jangan tak cari





2.apa plak yang tersirat di perkataan teach ni plak? hehe



3.cari dua perkataan di sebalik gambar ni plak?hehe



4.ha! ada perkataan evil! apa lagi yang ada kat situ... hehe



5.ha! ni paling susah apa perkataan yang ada di dalam ayat victory ni...




K.L.U=setiap perkataan dalam atas ni ada unsur berlawanan contoh ME mesti perkataan berlawanan YOU samalah dengan yang lain-lain? selamat mencuba!!! jawab kat ulasan kalau korang dah dapat jawapan..

36 ulasan:

TUKANG KATA berkata...

haish,,susahnya la nak tgk..bepinar mata nih..HAHA

ribena.illina berkata...

alaaaaaaaaaa no 3 ngn 5 xnmpak! heeee~

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

ahaha learn je yg nmpk yg len x tau huhu

annfrendly berkata...

haaa.. akak taw.. yang last tu defeat..
puas akak belek gambar tu taw..hehehe..

err yang no 3 tu akak masih tak dapat baca...

special betul gambar2 ni kan..
2 in 1 pastu perkataan berlawanan..

annfrendly berkata...

haaa dah dapat...
no 3 tu..
illusion & optical

ADAM MUKHLIZ NOH berkata...

DAPAT.

Tanpa Nama berkata...

huhu..bez gak men cari2...
no 3 tu optical illusion,,btol x??
no 5 plak defeat..
yey btol..de hadiah kn..haha

Janggel berkata...

Alamak penin baca...tapi interesting!

- zuriey - berkata...

teach je tak tau pe jawapan dia.. yang len nampak..you-me,optical-illusion, good-evil,victory-defeat

FyZa berkata...

suka pic no 2..teach n learn..i loike..i loike..hehe..;)

tot tot kecik berkata...

salam..

gmbq yg laen sume nah tgk..yg last xnah..ag stu prktaan defeat..btol x..??hehe..

sori irfan lama xupdate..bz sgt sejak due menjak ni ngan test,kuiz..da nk final ag due mggu..huhu..

wish me luck..

smile always :)

Nordin berkata...

1. Me/You
2. Teach/Learn
3. Optical/Illusion
4. Evil/Good
5. Victory/Defeat

Naik terbeliak mata saya tengok. Haha

kiwi berkata...

haha..sy memg x reti sket nk phm yg tersirat ni

kikilalahsite x) berkata...

fuhh . hmpir trkeluar biji mata . hehe

ice juliette berkata...

no 2, prkataan LEARN
3, OPTICAL
4,EVIL
5, DEFEAT

BTOL X???

ice juliette berkata...

EVIL TD UWH GOOD LA..

m!da BucHuxX berkata...

juling mate

NICK IRFAN berkata...

TK=sy dh kasi jwpn.. hehe

NICK IRFAN berkata...

ribena=cuba tgk btol2...

NICK IRFAN berkata...

Miss XYZ=cuba tgk btol3..

NICK IRFAN berkata...

ann=kena tgk btol3... hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=ha! btol!

NICK IRFAN berkata...

adam=bgus2.... hehe

NICK IRFAN berkata...

tanpa nama=eh! sapa ni?

NICK IRFAN berkata...

jangge=eh! pening ke? hehe

NICK IRFAN berkata...

zuriey=hehhhee

NICK IRFAN berkata...

fyza=thnkz! hehe

NICK IRFAN berkata...

tot=patutlah lama xnmpk? gudluck! :)

NICK IRFAN berkata...

nordin=wah! ko btol semua!!!!!

NICK IRFAN berkata...

kiwi=oh..cuba lagi..

NICK IRFAN berkata...

kikilalah=hahaha

NICK IRFAN berkata...

ice-semua btol! hehe

NICK IRFAN berkata...

ice=hehhee

NICK IRFAN berkata...

mida=hehehe

Nordin berkata...

haha. ni main teka2 ni ada dapat hadiah ka? heheh

NICK IRFAN berkata...

nordin=mula2 aku nk bagi hadiah tp budget x cukup la plak? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster