Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 25 Oktober 2010

BUAH APA NI? "part 9"

Salam... ha! buah dalam entry lepas semua susah-susah kan? aku check tadi takde sorang pun dapat meneka dengan betol! hehe jangan kata korang aku pun baru tahu je kewujudan buah dalam entry lepas tu tahun ni je sebelum ni aku tak tahu? jadi sebab tu aku berkongsi dengan korang ha! cuba teka buah ni plak! hehe



1.Buah_______
=Buah ni sama dengan nama tempat aku tinggal kat penang ni? eh! bukan bayan lepas la mana ada buah nama bayan lepas sama dengan nama kampung aku ni sama dengan Buah...=


2.Buah..........
=buah ni plak sama dengan satu tempat di negeri kedah! aku pun pelik jugak tapi kawan aku yang kata la buah...=


3.Buah_______
=buah ni plak aku jumpa masa google tadi serempak plak dengan buah ni? rupanya ni buah...=


4.Buah_______
=buah ni plak hampir sama dengan negeri di semanjung malaysia? tapi tak sama cuma hampir-hampir saja buah...=


5.Buah______
=buah ni plak sama dengan sama 1 spesis binatang! haha pelik bin ajaib buah-buah aku siar kali ni yang ni buah...=



P/S=jawapan entry lepas....

Pic 1= Buah Cempaka
Pic 2= Buah Pala
Pic 3= Buah tampoi
Pic 4= Buah Putat
Pic 5= Buah Lakum

26 ulasan:

Fello Ariza berkata...

sies..kali nih blur~ huhu

Jijahh @ f.k berkata...

yang pertama tu salak rasanya ... yang kedua buah pong (tak bley makan loo .. ) .. yg ke 3 tu ... 1st time nengok ... yg ke 4 ngan 5 tu pun sama ... 1st time nengok

Cik SHiNJU berkata...

1- buah salak kot..huhuh
2-5 = tatau ;p

::FAIZ FARISH:: berkata...

pelik2 nama buah... hm

kiwi berkata...

yg ats 2 buah salak kn??

NARDtheNERD berkata...

number 4 tu buah melaka ke dik?..
ehehehehe..

etuza berkata...

salam nick
Dtng menganggu..buah2an tu cantik macam nak makan lah hehe

m!da BucHuxX berkata...

tak abeh lagey pasal buah.. . woo . .makin lame makin pelik daa.

annfrendly berkata...

adik..
semuanya akak tak tahu..
tak pernah tengok buah2 ni..
menariklah..

Cheqna berkata...

Apa kata dah bagi gambar teka-teka tu, bagi rasa sekali buah-buahannya...mesti lagi best...hehehe..

:-)

FyZa berkata...

x taw terus tp mayb buah 1st 2 buah salak kot..huhu

Tanpa Nama berkata...

susah jgk buah kali ni...

NICK IRFAN berkata...

fello=hehehe mmg susah kali ni,...

NICK IRFAN berkata...

jijah=erkk... semua salah.. hehe

NICK IRFAN berkata...

shinju-bkn2... buah kumbar....

NICK IRFAN berkata...

faiz=buah2 susah nk jmpa ni,....

NICK IRFAN berkata...

kiwi=bukan2.. buah kumbar...

NICK IRFAN berkata...

nard=bkn buah apa ek? kjab....

NICK IRFAN berkata...

etuza=bab makan sy x check lagi mcm mne nk makan....

NICK IRFAN berkata...

mida=dh nk hbis dh ni....

NICK IRFAN berkata...

ann=ni spesis bru pnye....

NICK IRFAN berkata...

cheqna=menarik jgk cadangan tu tp mcm mne nk buat?

NICK IRFAN berkata...

fyza=bkn tp buah kumbar...

NICK IRFAN berkata...

tanpa nama=ko sapa selalu msuk x letak nama?

Cheqna berkata...

macamana? senang je..poslaju kat akak, bagi akak cuba test dulu, tengok menjadi ke tidak..hehehe..

:-)

NICK IRFAN berkata...

pos laju ek? alamat akak mne? hehehhehehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster