Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 22 Oktober 2010

BUAH APA NI? "part 4"

Salam.. ha! banyak jugak orang tanya mana aku dapat gambar buah ni ambik kat pak google ke? jawapannyer ada setengah aku ambik kat pak goggle sebab kadang-kadang aku dengar je pasal buah baru ni tapi gambar takde jadi cari kat pak goggle la? ha! ada jugak gambar kawan aku send kat henset aku jadi aku transfer dalam laptop aku? jadi macam itulah ceritanya... ha! cepat la teka semua! hehe



Buah_________
=ni bapak aku beli masa dia balik supermarket aku ingatkan bawang rupanya sejenis buah.....=


Buah_________
=ni plak aku selalu dengar je buah ni sebab mak aku suka minum air kota nama buah ni aku pun teruja jugak nak tahu macam manalah rupanya setelah di goggle jumpalah Buah.....=


Buah________
=ni plak kawan aku bagi dia suruh aku teka aku teka mangis? haha nampak sangat aku buta sejarah buah! jadi ni bukan manggis yang inilah buah....=


Buah____
=ha! yang ni plak mak sedara aku dari kuala lumpur yang bagi pelik buah ni mula-mula aku ingatkan durian belanda rupanya buah=


Buah______
=ha! yang ni mesti semua tahu selalunya buah ni di letak dalam ais kacang dulu aku pernah dengar je pasal buah ni tapi sebab sifat ingin tahu macam mana rupa buah ni memuncak jadi aku goggle la buah=




P/S=ni jawapan buah dalam entry lepas

pic=buah redan
pic=buah melinja
pic=buah kemunting
pic=buah kerdas
pic=buah markisa

38 ulasan:

- zuriey - berkata...

ingtkan buah delima yang no satu tu

sweetheart berkata...

gambar first tu bukan buah delima ker...

anis berkata...

penah makan ta semua buah nih ?
haha .
sedap ta ?
beracun ke ?
nmpk lawa .

εїз Cik Fasya εїз berkata...

akak tau buah delima je..yg lain tu mmg pernah tgk,tp tatau name...

Cik SHiNJU berkata...

Salam Irfan...

akak tau buah delima, buah kuran/keranji n buah kabung tu jer..huhuh..buah kabung best minum ngn sirap masa buka posa...

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

1) buah delima
2)buah tak ingat nama :p
3)keranji dalam perahu :p
4)mcm buah laici ajer..
5)buah kabong

FyZa berkata...

buah kundur ja atw..yg laen x taw..huhu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

wah..byk nyer buah!!!

rossoneri berkata...

yang 1st tu delimaaaa..

yang no 3 tu bukan yang rasa asam jawa sedap dimakan tu ke??hahaha

::FAIZ FARISH:: berkata...

yang last tu mcm buah nipah je.... kalau x silapla

zulkbo berkata...

salam Nick..

1)buah delima(mahal nie)
2)buah labu air(gamoknya la)
3)keranji dalam perahu :p
4)laici tak cukup merah..he he
5)buah kabong(sedap..yum yum)

New Entry "Anda Mahu Kurus?"

m!da BucHuxX berkata...

maner la wak dapt sume2 niy. .
derrrrrrr. . .
hee. .ader yg taw ader yg tak laa. .

kiwi berkata...

nti teka slh..nk tggu next jwpn jela..hehe..=p

NARDtheNERD berkata...

adik xkenal buah delima ke?
ehehehe..
:))

ADAM MUKHLIZ NOH berkata...

AIYA,AKU TAK TAHU WO.NI FIRST TIME AQ NAMPAK BUAH TUH.YANG NO. 2 TUH,CAM KUNDUR JAK.KALAU BETULLAH.

annfrendly berkata...

hi adik...
akak try ek.. kalau salah jangan ketawe taw...

1. Buah delima
2. Buah kundur/wintermelon
3. Buah keranji =>buah favret akak :)
4. Buah??? Seriuz akak tak tahu
5. Buah kabung

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

MEKASIH BARU AKU YANG TAK TAU NI TAU .. NAK TRY ADA DI JUAL DI MANA YEK

Fello Ariza berkata...

1.buah delima
2. buah kundur
3. buah keranji
4. buah mata kucing
5. buah kabong aka enau

betol ke x tatau lah..huhu :)

deena farhana berkata...

buah delima fes tu..yg lain xtau. hehe

p/s: dah jwb soalan awk kat entri :)

NICK IRFAN berkata...

zuriey=yup! btol la no 1 delima...

NICK IRFAN berkata...

sweetheart=yup! hehhe

NICK IRFAN berkata...

anis=ada yg pnh ada yg xpnh....

NICK IRFAN berkata...

fasya=hehehe btol akak teka...

NICK IRFAN berkata...

shinju=yup! btol2... hehe

NICK IRFAN berkata...

elismer=ada jgk yg btol ada yg salah...

NICK IRFAN berkata...

fyza=yup! btol! hehe

NICK IRFAN berkata...

kina=yup! hehe

NICK IRFAN berkata...

rossoneri=eh! kjab....

NICK IRFAN berkata...

faiz=itu enau la...

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=ada yg btol ada yg x? xpe2 cuba lagi... hehe

NICK IRFAN berkata...

mida=cari kat pak goggler... hehe

NICK IRFAN berkata...

kiwi=eh! nk tunggu mcm tu plak? xpe2// hehe

NICK IRFAN berkata...

nard=serius mmg xthu....

NICK IRFAN berkata...

adam=yup! mmg btol pun...

NICK IRFAN berkata...

ann=ada yg btol kak! :)

NICK IRFAN berkata...

brutal solo=coming soon aku bgthu...

NICK IRFAN berkata...

fello=ada yg btol ada yg xbtol...

NICK IRFAN berkata...

denna=yup! btol2.... hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster