Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Selasa, 26 Oktober 2010

BUAH APA NI "part 10"

Salam dah habis pun gambar buah aku siarkan ni? last part dah.. sedih-sedih! hmm..takpe nanti kalau ada masa aku siar lagi buah atau makanan yang susah nak jumpa ok! ha! buah dalam entry lepas takde sorang pun dapat meneka dengan betol memang agak susah sikit kali ni aku rasa korang boleh teka kot? hehe...


1.Buah_____
=ni buah favourite mak,ayah dan kakak aku masa dulu-dulu tapi aku tak pernah jumpa plak buah ni sebab aku tak lahir lagi masa dorang suka makan ni tapi info terbaru aku dapat tahu buah ni ada di tabung haji kat parking kereta buah....=


2.Buah_______
=buah ni kalau tak salah aku ada dalam quran ada disebut pasal buah ni buah....=


3.Buah______
=buah ni bukan epal! tapi buah ni ada dalam perisa kat gul-gula sugus! hehehe buah...=


4.Buah______
=buah ni nampak macam buah nangka atau cempedak tapi ni bukan buah itu tau! ni buah spesis lain buah ni namanya buah...=


5.Buah________
=Buah ni macam buah koko tapi ni lain sikit buah ni dia naik ke atas? pelik kan? ni buah...=



P/S=jawapan entry lepas....
pic 1= Buah Kumbar
pic 2= Buah Kulim
pic 3= Buah Jarak
pic 4= Buah Soboh
pic 5= Buah Kelawar

28 ulasan:

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

2.Buah tin ..kat belakang umah aku pun ada ni..bila masak kaler merah..sedap makan bila letak dlm peti sejuk..hehehehe

rossoneri berkata...

bila masa pulak dah part 10 hahaha

Lelaki Ini berkata...

huhuh..
x tau..
blank!

Cik SHiNJU berkata...

sumer akak tatau..hahahampeh..
buah khuldi ker tu?

Mohamad berkata...

No 4 tu saya tahu, yang lain-lain pernah tengok tetapi tak pula nak bertanya buah apa.. no 4 tu kalau tak salah buah terap.

kiwi berkata...

ad gak buah kulim..igt nme tempt je...huhu..ats 2 jmbu air ke??

zulkbo berkata...

salam Nick..
buah tin tu
saya cukup suka

Ann berkata...

mmg fail lah..previous n3 pun, name2 pun pelik2

TUKANG KATA berkata...

no 2 tu buat tin ea?

yg lain haramm..HAHA

TAK tahu nickk

ieQa sWetLuv berkata...

akak rs yang

1. kaki pisang
2. buah tin
3. buah plum
4. macam x tau je hehe
5. x tau jugak lor hoho

NARDtheNERD berkata...

no.3 tu buah peach kannn?.
hehe~

FyZa berkata...

wah buah apa ie..x taw 1 pun..dah la nama mcm pelik2 ja tgk post2 lepas..huhu

etuza berkata...

Salam..
Slmt malam ya..
wah! banyaknya buah..sedap2..hehe melihat pun rasa kenyang jg ni tau!

NICK IRFAN berkata...

elis=yup! btol3.. buah tin! hehe

NICK IRFAN berkata...

rossneri=cuba check part sebelum ni part berapa? hahaha

NICK IRFAN berkata...

lelaki ini=aku pun sama...

NICK IRFAN berkata...

shinju=buah tin kak...

NICK IRFAN berkata...

mohamad=eh! yup! mmg btol pun! hehhe

NICK IRFAN berkata...

kiwi=sy pun bru thu psl buah kulim.. eh! buah jambu mawar..

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=mmg btol! hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=ni mmg buah2 yg susah dpt...

NICK IRFAN berkata...

TK=buah tin! yup! btol!

NICK IRFAN berkata...

ieqa=buah jambu mawar yg atas tu... hehehe

NICK IRFAN berkata...

nard=yuP! hehe

NICK IRFAN berkata...

fyza=xpe2 nnt sy bgthu jwpn...

NICK IRFAN berkata...

etuza=tu la xdpt mkn dpt tgk pun ok jgk/ hehe

annfrendly berkata...

1. akak tak taw buah ape.. teringin nak makan...

2.buah tin.. akak selalu makan yang kering punye.. yang fresh tak pernah makan..heheh

3. buah peach ek?? hihhii

4. buah terap. buah ni banyak kat sabah/sarawak..

5. isk.. tak pernah tengok.. pelik la buah tu.. sebab dia ke atas..

NICK IRFAN berkata...

ann=wah! semua btol!!! yg akhir tu buah tunjuk langit....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster