Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Khamis, 21 Oktober 2010

BUAH APA NI? "part 3"

Salam... macam biasalah kali ni entry pasal buah lagi! hehe jom tengok buah-buahan yang baru plak dalam entry lepas macam biasa shin inesen jugak yang dapat teka semua dengan betol! terkejut jugak aku dia ni memang pakar buah la!! aku tabik sama ko shin!! ha! aku harap korang dapat teka plak buah yang seterusnya eh! shin tahu tak buah apa ni?


1.Buah_______
=buah ni aku tengok masa kawan aku tunjuk kat fb dia memang agak pelik jugak buah ni ia adalah buah....=


2.Buah____________
=buah ni plak aku tengok dalam rancangan apa entah dalam tv macam buah mangga je tapi bukan sebab ni buah....=


3.Buah_______
=buah ni plak kawan kakak aku bagi kat kakak aku? kakak aku plak bawak balik rumah tunjuk kat kitorang 1 family mula-mula ingatkan manggis rupanya buah....=


4.Buah______
=ni plak buah yang agak pelik aku jumpa kat google je ni nampak macam petai? tapi isi dia macam durian? pelik kan? inilah buah....=


5.Buah_______
=buah ni plak aku tengok dalam 1 rancangan masakan dia masak apa dia letakan buah ni nampak macam sedap je yang nilah buah...=



P/S=jawapan untuk entry yang sebelum ni.....
pic1=Buah asam gelugor
pic 2=Buah berangan
pic 3=Buah keluak pic
4=Buah kana

pic 5=Buah Binjai

44 ulasan:

::FAIZ FARISH:: berkata...

pelik je buah last tu

- zuriey - berkata...

baru first tengok sume jenis buah ni..cmni rupanya buah kana

FyZa berkata...

no2 buah pinang kot..
no4 buah jering kot apa ntah..
no5 buah delima..btul ke dak nath..huhu

Kuman Chaos berkata...

yg no:1 tu betul ka buat Asam Glugor... awat nampak cam lain jer.. aku ada pokok glugor kat umah aku.. lain la bentuk dia... asam glugor = asam keping kan... try google..
kuman "Bee.." Entry

sarah shafie berkata...

5. markisa

3. kemunting..

yg lain tk tau..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

yang aku pernah makan adalah :-

buah 2- buah binjai..goreng dengan pasir, mcm kacang itu isi dia :p skang dah ada orang buat kerepek :p

buah 4- kerdas, adik beradik dengan jering.memang busuk laa kalo mkn tp sedap.hahaha.cicah budu :p

buah 5- kami panggil buah oren.sedapnya :)

Rowena Chasez berkata...

sume buah nie wena xprnah tgk..
hahaaa..
im not a fruit lover..
hehee~

AIN NAZRI berkata...

Ain cuma tahu buah no 4 sbb ain suka makan.. itu Buah Kerdas.. rasa dia rangum mcm ala2 petai tapi lagi sedap dari petai.. kalau makan masa tua mmg meletop sbb bau dia peerrgghh nangis wooo... lagi teruk dari jering dan petai..
betol tak? Buah Kerdas

mR.sYaH berkata...

aku tahu yg ketiga jer.. buah kemunting..

i'm shin... i'm inesen berkata...

nyum nyum~

bagi org len jawab la... buah yg last tu buah markisa.. atau dalam bahasa inggerisnya passion fruit.. kat umah shin ada tanam.. dulu kekecik.. suka merayap kat kebun sawit.. buah ni hidup meliar.. dia melilit2 kat batang pokok.. masa kekecik kitaorg panggil nama buah ni 'buah susu', rasa nya sedikit masam.. sedikit manis.. sedap woo kalo buat air teh o campur buah ni

Ann berkata...

xtaw........taw mkn jer =P

kiwi berkata...

2 thu..tp x igt name..
3 2 kemunting.
4..eemm..x thu..haha
5 pamogranate kot

ribena.illina berkata...

okehhhhhhhhh. sume buah di atas bena xdpt teka. aduhhh. hhehhee~

rossoneri berkata...

suka hati buah ni je lah nak nama apa..hahahah

Afzainizam berkata...

no2 buah pinang
no4 buah jering .
no5 buah delima..

ha tu aje yang aku tau tuuuu

yang lain tu tak dapat aku kesan oleh mata kasar aku ni... kena buka kamus lahhh

eeeemmmm pasal ko tanya kat blog aku ni perkataan kami tu.... selalunya aku sebut kami ni maksudnya saya mewakili semua orang ( kita) jadi kami ini adalah saya....

kan perkataan kami ni membawa maksud kita semua

mr.syazwan berkata...

BUAH KELUAK PIC???

haha

BUAH ANDA??? agagaga

;p

cemomoi berkata...

herannnn tak penah tengok

Cik SHiNJU berkata...

Yg no-4 tu akak tau...
Buah Kerdas / genuak..
sedap wat ulam tu...

pawaka19 berkata...

tekaan no1 tu aku wat betol..yang lain tak tau la nick

zulkbo berkata...

salam nick..
no-4 tu bukan ke
buah kerdas..ermm
sedap tu ulaman..

New Entry "Bagaimana saya letakkan link entri terbaru saya di kotak komen?"

annfrendly berkata...

adeih.. fail akak dik..
susah sangat soklan yang adik bagi nih...
yag last tu try akak teka ek..
buah markisa...

Toyin O. berkata...

Pretty web design.

http://youcanfacetodaybecausehelives.blogspot.com

NICK IRFAN berkata...

faiz=buah markisa...

NICK IRFAN berkata...

zuriey=hhehe sharing is caring

NICK IRFAN berkata...

fyza=sila check balik... hehee

NICK IRFAN berkata...

kuman=ni buah la bukan yg siap dia buah asam keping...

NICK IRFAN berkata...

sarah=yup! btol dua tu....

NICK IRFAN berkata...

elissie=yup1 smua btol kecuali oren tu buah markisa....

NICK IRFAN berkata...

rowena=huh! hehehe

NICK IRFAN berkata...

ain nazr-yup! btol3...

NICK IRFAN berkata...

syah=yup! btol!

NICK IRFAN berkata...

shin=jwb la bro shin!!! :)

NICK IRFAN berkata...

ann=eh! hahahha

NICK IRFAN berkata...

kiwi=kemunting je btol.. hehehe

NICK IRFAN berkata...

ribena=xpe2 jwpn dh disediakan...

NICK IRFAN berkata...

rossoner=huh! mcm tu plak? hahaha

NICK IRFAN berkata...

afzainizam=oh... aku sj nk thu....

NICK IRFAN berkata...

syazwan=silap la... hahahaha

NICK IRFAN berkata...

cemomoi=sama la dgn sy gak...

NICK IRFAN berkata...

shinju=huh! akak thu ke? sy xthu plak sebelum ni...

NICK IRFAN berkata...

pawaka=hehhee yup! btol...

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=wah! uncle pun thu...

NICK IRFAN berkata...

ann=yup! last tu btol... hehe

NICK IRFAN berkata...

toyin=thnkz! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster