Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Selasa, 19 Oktober 2010

BUAH APA NI? "part 2"

Salam aku cadang nak letak gambar buah seterusnya bila ada orang yang dapat teka semua dengan betol? aku ingatkan takde sapa teka betol? rupanya "I'm Shin I'm Inesen" dapat teka semua dengan betol! siap dengan info sekali! perghh!! hebat la ko ni bro! tahniah! ha! kali ni korang tengok plak buah yang seterusnya ha! agak-agak korang dapat tahu tak buah di bawah ni? ha! shin ko tahu tak? hehehe



1.BUAH _______
=buah ni aku jumpa masa pergi rumah atuk aku punya adik sebab atuk aku dah meninggal ha! first time aku aku tengok aku ingat buah labu? rupanya atuk sedara aku tu kata yang ni buah....=


2.BUAH________
=yang plak pertama kali aku tengok bila kawan aku dari johor datang rumah ziarah aku lepas tu masa kitorang lepak-lepak sekejab dia bawak keluar dalam beg dia dia bagi kat aku? aku ingatkan ulat bulu bila tengok kulit luar hehe rupanya buah_____=


3.Buah______
=buah ni plak aku first time tengok masa bulan puasa aku tengok kat bazaar ramadhan aku ingatkan batu rupanya sejenis buah? hehe ni buah...=


4.Buah _______
=yang ni plak aku baru tahu kewujudan buah ni bila jiran aku yang bagi masa raya hari tu aku ingatkan kuih raya? rupanya buah.....=


5.Buah ________
=buah ni plak kawan aku (perempuan dia hantar kat henset aku) dia kata pernah tengok tak buah ni? aku kata buah ubi! mangga! semua salah rupanya buah..=



P/S=ni jawapan untuk buah dalam entry lepas.....
pic 1 = Buah Bidara
pic 2 = Buah Salak

pic 3 = Buah Pulasan
pic 4 = Buah Nona

pic 5 = Buah Cermai

22 ulasan:

Cik SHiNJU berkata...

Salam...

pelik2 buah nih...bleh mkn ker?
huhuh... akak tau buah keras tu jer..
tu pun sbb salu nmpk org jual tepi2 jln..

Epul Azimi berkata...

walaupon penah dok kampong tapi aku skali pon tak penah jumpa buah2 camni,ni baru kenal......hehehe

i'm shin... i'm inesen berkata...

meh shin nak teka lagi~

1. Buah Asam Gelugor <-- yg real x penah tengok.. ada nampak yg dah kering..

2. Buah Berangan <-- buah ni org cina suka makan.. huhu disangan ngan pasir sampai hitam.. kalo makan byk2 rasa pening wooo

3. Buah Keluak <-- x penah tengok

4. Buah Kana

5. Buah Binjai

BLOG PUTERA YUSOFF berkata...

xtau la buah ape. hehehe

mR.sYaH berkata...

rasa2 je ni nick..

1. buah nona
2. buah pulasan
3. buah berangan
4. buah kana
5. buah mempelam kecik

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah..

eeeemmm macam macam buah rupanya...

ohhh ye entry ko ni mengingatkan aku tentang sebuah buah yang aku pada mulanya agak aku anggap lucah... itu pun masa aku duduk kat kedah buah ni banyak kat sana

pernah dengar tak buah kote mamak...( namanya lucah )

FyZa berkata...

huhu satu pun akak x taw..hehe..

NARDtheNERD berkata...

wahh.
akak buta buah rupanya.
:(
hehe.

asliner berkata...

haha..
tau buah berangan jer..=P

rossoneri berkata...

ala mesti dia google tuh (jeles sbenarnya)...

tunggulah saya bukak ladang buah,t sy bagitau ye...

NICK IRFAN berkata...

shinju=hehe entahlah boleh rasanya...

NICK IRFAN berkata...

epul=hehee xpe2 sharing is caring...

NICK IRFAN berkata...

shin=mcm biasa aku tabik ko! mmg pakar buah la ko ni...

NICK IRFAN berkata...

putera yusof=hehhee

NICK IRFAN berkata...

mr syah=ko teka yg mne ni?

NICK IRFAN berkata...

afzainizam=menarik jgk nnt aku letak////

NICK IRFAN berkata...

fyza=xpe2 nnt sy bagthu...

NICK IRFAN berkata...

nard=hehe xpe kak nnt sy tunjukan...

NICK IRFAN berkata...

asliner=yg lain2 nnt sy bgthu...

NICK IRFAN berkata...

rosoneeri=sy ada ambik pakai kamera sendiri tp xleh masuk latop la....

annfrendly berkata...

tak aci kalau akak jawab.. sebabnya akak dah tertengok jawapan tadi..
tapi sejujurnya buah 1& 2 je akan tahu..
asam gelugur & buah berangan :)

NICK IRFAN berkata...

ann=hehe xleh jwb dah.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster