Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Sabtu, 23 Oktober 2010

BUAH APA NI? "part 6"

Salam... wah! entry lepas sekali 3 orang dapat meneka dengan betol! tahniah Fello Ariza,ann frendly dan kuman! kali ni aku nak letak lagi harap korang dapat teka dengan betol plak kali ni yer? hehe...


1.Buah______
=buah ni aku jumpa di kampung atuk sedara aku memang pelik! aku ingatkan buah terung rupanya buah...=


2.Buah______
=ni plak buah mak aku yang cerita sebab masa kecik mak aku suka makan buah ni? aku nak tahu jugak macam mana buah mak aku suka makan jadi goggle sekali jumpalah buah...=


3.Buah______
=yang ni plak buah atas ehsan kawan aku yang kasi dalam e-mail aku mula-mula ingatkan tomato tadi rupanya buah...=


Buah______
=Buah ni aku tahu pun bila aku baca entry di blog Mas ltapi upa plak nak copy url sekali? hehe di cerita pasal buah....=


Buah____
=ni buah apa aku pun tak tahu mula-mula sebab ingatkan langsat tapi isi kaler ungu? rupanya ni buah....=



P/S=jawapan buah entry lepas....
pic 1=buah rokam
pic 2=buah jentik
pic 3=buah keriang
pic 4=buah kedondong
pic 5=buah jering

34 ulasan:

Fello Ariza berkata...

kalo kt tmpt fel no 1 tuh dorg panggil buah pedada.. salu tumbuh kt tepi sungai..

no 2 n 3;tatau T_T

no 4; nape nmpk mcm cucur udang jek..hehe..

no 5; kundang ea..tibai je.. :P

Cik SHiNJU berkata...

mgkin nama pggilan berbeza ikut negeri..

yg no1 n 3 akak xtau buah pe..

2 - sentul/ketapi

4- nona/kana

5- kundang

FyZa berkata...

satu pun x taw..huhu..bnyk jgak rupanay buah2 yg ada kat m'sia nie kan..

::FAIZ FARISH:: berkata...

jawapan aku salahla smalam....

NARDtheNERD berkata...

yang number 2 tuu akak macam penah makan la..
hehe~

Lelaki Ini berkata...

no komen!!!
sume ak x tau..
kecuali buah katak puru tue!

Kyuubi berkata...

apasal rupa buah tu semua pelik?? aku tak kenal 1 pun.. cis!

kiwi berkata...

adeh..buah pelik2 je...huhu..x reti nk teka

- zuriey - berkata...

buah jentik??? ingat kan duku

nand nasyari berkata...

no 2 tu mcm buah kelapa la..

juma berkata...

mau teka ni buah...lau betul dpt ape?huhu...
no1.-buah berembang

no.2-buah setoii

no.3-buah cepu

no4.-ni aku seker...buah namnam tapi tak jahanam.haha.

no5. - buah kundang

Afzainizam berkata...

2 - sentul/ketapi
4- nona/kana
5- kundang

yang lain tak pernah jumpa lahhh

tu yang buah menggerutu tu hodoh kulit dia tu aku suka tapi nama kat kampung aku ni lain lahhh apa nak sebut lah dahh tak ingat tapi aku tau makan aje....

annfrendly berkata...

1. taktaw.. akak tan pernah nampak
2. buah duku ke? macam duku je
3. buah ni akak suke cepu.. sedappp masam2..
4. buah nam-nam atau buah katak puru.
5. buah kundang.. pun akak suke.. tapi buah tu ade getah.. kalau makan bebanyak boleh saket tekak woo

NICK IRFAN berkata...

fello=tu la lain tempat lain nama...

NICK IRFAN berkata...

shinju=yup! btol lain tmpt lain sebut...

NICK IRFAN berkata...

fyza=yup! byk buah yg tersembunyi... hehe

NICK IRFAN berkata...

faiz=xpe2 cuba lagi... hehe

NICK IRFAN berkata...

nard=buah apa?

NICK IRFAN berkata...

lelaki ini=buah apa plak?

Cheqna berkata...

Salam dik..akak cuma tau yg ke 2 (sentul) and ke 5(kundang) je..yg lain2 blur..so tak boleh menang lah ye? hehehe..

:-)

NICK IRFAN berkata...

kyubbi=aku pun bru thu jgk...

NICK IRFAN berkata...

kiwi=xpe2 nnt ada snang...

NICK IRFAN berkata...

zuriey=tu la aneh kan?

NICK IRFAN berkata...

nand=bukan2... hehe

NICK IRFAN berkata...

juma=wa! semua btol!

NICK IRFAN berkata...

afzainizam=yup! sama mcm aku la byk buah x thu nama kdg2 ada yg pnh tgk...

NICK IRFAN berkata...

ann=wah! 2 je slah tp 3btol! hehe

NICK IRFAN berkata...

cheqna-sebenarnya xleh menang ni tp xpe sy dh knal lama akak jd akak ada harap boleh menang...

Cheqna berkata...

untung-untung dapat adik yang baik...

so bolehlah hantar buah-buahan kat rumah akak ye. ..pesta buah akak hujung minggu ni...hehehe..

:-)

NICK IRFAN berkata...

cheqna=tp jgn kasi thu org sy mngkin kasi akak menang... heheehehhhehehhehe :)

Cheqna berkata...

hehehehe...

NICK IRFAN berkata...

cheqna=hehhee syh....

Cheqna berkata...

syhhh...akak anto pizza tuuuu.. :-)

NICK IRFAN berkata...

cheqna=boleh gak chesse letak lebih sikit... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster