Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Selasa, 15 Mac 2011

LAPTOP COMPAQ PRESARIO CQ40

Salam.. aku cadang jual la laptop aku ni? tapi bukan betol-betol cuma nak tanya dulu jer kat blogger kat sini dulu sapa yang tahu sila-sila kongsi kat sini kalau la Laptop Compaq Presario CQ40 berapa selalunya orang jual? masa beli dulu RM1900 mak aku yang kata tapi kalau aku nak jual RM1000 lebih atau RM1000 ke bawah? ni la rupa laptop aku...


laptop ni hadiah dari mak aku semperna hari jadi aku yang ke 19 aku tertanya jugak mak aku dapat mana duit beli laptop ni? (mesti korang kata "kurang ajar punya anak mak dia beri hadiah kat dia? dia nak jual plak?" ) eh! jangan ingat macam tu? aku dah tanya mak aku kalau nak jual laptop boleh ke? mak aku jawab dengan muka yang sedih jer...

hmm.. aku bercadang saja nak jual sebab laptop aku ni semua game tak boleh main!! aku pelik jugak sebab laptop kawan aku macam aku jugak tapi semua game boleh masuk dalam laptop dia? geram! uwaa!!
(mesti korang kata "Cis! nick ni ada laptop nak main game je kerja dia!") eh! korang jangan kata macam tu plak? nak buat macam mana aku nk peminat tegar games lagipun bila main games hilang sikit tension...



===Ha! Ni plak perisian untuk laptop aku===

Window Vista Ultimate 32 Bit
System Rating 3.7
4 RAM
AMD Athlon (tm) X2 Dual Core QL-65
2.10 GHZ
ATI Radeon HD 3200
DirectX 10

hmm.. ada tertinggal lagi tak? rasanya yang ni je la kot perisian kat laptop aku yang aku tahu la...


P/S=berapa RM agak-agak kalau nak jual ek? sapa tahu sila la kongsi kat sini ok! terima kasih.. kerjasama amat di hargai...

13 ulasan:

::FAIZ FARISH:: berkata...

jangan la jual, tu kan pemberian mak.... aku mak aku bagi hadiah jam, walaupun aku tak suka, sbb jam tu sangat la besar dan mcm budak darjah 6 punya style, tp aku tetap simpan kat dalam kotak dia sampai hari ni dan jaga... sbb tu pemberian mak aku...
hadiah bday tahun lepas... dah nak dekat setahun dah... huhu

dya adriza berkata...

jgn jual nick.. even mak kata ok x pe jual la, tp dlm hati dia sapa yg tau.. dia belikan sbg hadiah.. hadiah hari jd lg tu. jgn buat mcm tu nick, seolah2 x hargai pemberian tu. cuba bygkan klu nick bg hadiah kt org yg nick syg, tp dia x hargai.. sedih kan..

ada cara lain klu nk betulkan masalah x leh men game tu. jgn jual k nick.. (even saya sebenarnya memerlukan lptop 2nd hand sekarang)..

Tanpa Nama berkata...

hrga dia akan rm1000 ke bwh so baik xpyh jual...laptop cmni byk dh d pasaran...lbh2 lg yg nick pnya laptop skrg software dh xori....mmg xleh jual hraga mahal...dkt c2 dh hrga dh jatuh byk...kalu nk beli lptop yg khas utk game sila tgk kt intrnet n survey dlu jnis laptop yg khas....jgn pakai main beli...jujur sy ckp xpyhlh jual....jgn ikut nafsu....cuba wak bygkn kalu wak bg sesuatu kt org yg wak syg tp dia kta dia nk jual...apa prasaan wak...pk2 kn lh k nick

aq tetap aq from FB

Tanpa Nama berkata...

sama gak lh dgn sy...hdiah bday thn ni dpt awal sbln..mama hadiahkn spek mata bru....wana merah terang giler...nk pakai rsa malu....semua org tgur....tp d mata mama, mama ckp lawa...tp sy dgn senang ati think +ve sy pakai dgn rsa ikhlas n mncapap hahahaha semua org tgur hehehehe dgn bgganya brkata dis is bday present from my mom [wlpn ramai kta xsesuai dgn muka sy]...

dh 3ari sy pkai....tq mama [sy ni spesis xmnghrgai barang suatu ktika dahulu...tp skrg sy dh tw susah mama cri wet utk beli spek mata yg mahal gni]

aq tetap aq from FB

KHRLHSYM berkata...

kalau ikut kat kl la 800 je kot. tapi ikut spec tu rasanya game takde masalah, janganlah main berat-berat pula. hehe

qyqa berkata...

sokong gak ::FAIZ FARISH:: x payah jual sbb nilai sentimen laptop tu tinggi..hehehe

tp kalau nak jual juga tanya mak nak jual harga baper... =)

BENA berkata...

Ohooo . bena rase bek xyah jual . pe kate kumpul2 duit beli yang baru . sbb mesti mak sedey kan sebab die hadiahkan. sekali kene jual. heeee~

Anati Soki berkata...

alahai. nick.. sayang kot nak jual.. yang mommy bli plak tuh...

cemomoi berkata...

buat main solitaire je la toksah jual... sian kat mak ko

Oasis berkata...

Cuba lah repair dulu bro. Mana tau kut2 rosak hanya disebabkan kaki lipas tersepit ke. Beli bru pun ok cuma elak jual kat orang. Kat umah aku ni hah byk gadjet2 yg dh x pakai. Tak sampai hati nak jual. Biarkan je lah.. Esk lusa mana tau blh bukak galeri sendiri.

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

hmm....simpan lappie tu...
ada berkat mama kamu bagi ...

si para para berkata...

kenapa nak jual nick..aku pulak yang rasa sedih..

kimchisu berkata...

x elok lagi ke lappy pakcik??
btol kate mereka, jgn jual sbb emak anda yang bagi..xpe t lepas beberapa kali format elok lah..makesure jgn amik pirate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster