Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 7 Mac 2011

LAIN YANG DI MINTA LAIN YANG DAPAT?

Salam...dalam entry lepas aku ada promosi nak jual PC DVD game RM5 je sekeping kan? aku letak jugak no fon aku untuk urus niaga bukan tujuan nak cari pasangan atau sebab lain itu hanya untuk bussines kalau nak CD msg la kat no fon aku....


TAPI!!!

Tension betol la kalau jadi macam ni!!!!!!!!!!!!!!!!!


-PERTAMA-

Nak tahu apa? ha! meh sini nak cerita semalam aku check nset dalam laci (sebab aku jarang pakai nset selalu simpan dalam laci je) bila tengah check jumpa 3 no tak di kenali msg kata nak beli CD? aku pun balas la bagitahu secara detail lepas tu dia kol terus plak!!! aku angkat la sekali dia ajak berbual!! (suara dia agak cute jugak) huh! siap tanya rumah aku? umur? minta pic aku plak? 1 pun aku tak layan.. hehe (tujuan utama aku nak jual CD)

Masa tu aku dah pening dia ni nak beli CD ker? last perbualan dia kata "I suka suara U macho" huh! apakah!!! aku tanya balik dengan serius "nak beli CD ke tak ni?" lepas tu dia kata "ala u ni kita kenal-kenal dulu la boleh?" gulp! trauma aku terus aku letak nset tadi dia kol aku bagi kawan aku yang layan lagipun kawan aku sekarang baru clash dengan awek dia... (perempuan tu bukan orang dari blogger tapi dari YM sebab aku ada promot CD Games kat YM)


-KEDUA-


Aku reply no yang kedua plak? dia ni taknak jawab msg dia kol terus! aku angkat rupanya lelaki aku panggil dia uncle sebab dia kata panggil unlce sebab dia umur 50an dia nak beli CD games kat cucu? aku dah berkira-kira masa tu mesti dapat jual tapi aduh! dia tanya macam-macam!

cara nak install? sah ke boleh main? mana dapat CD game tu? original ke cetak rompak? kenapa murah sangat? dijamin sampai esok? dia was-was takut aku tipu? lepas tu dia bagi aku cakap dengan cucu dia? lagi la parah anak dia tanya macam-macam sampai panas telinga aku!! aku tengok jam dia bercakap dengan aku 3jam!!! lepas tu dia bagi telefon kat uncle tu aku ingatkan jadi la last-last dia kata "semoga berjaya jual CD game tu" terus letak fon! arghh!!
(Uncle ni aku tak tahu plak dia dapat mana pasal aku jual CD games ni mungkin blog kot? hmm...)


-KETIGA-

yang ni paling tak boleh blah sekali!! aku ingat betol-betol serius dia nak beli? rupanya sekali bila aku kol dia jawab aku macam kenal je suara tu? la...baru aku perasan dia tu kawan aku dia pakai no fon baru!!! lahabau! hampeh! sengal! kurang asam punya kawan! buat penat sampai 1 jam aku explain kat dia tengok-tengok member sendiri! hak ptuih! geram betol aku! panas giler betol...


P/S=jadi sekarang malas nak pikir panjang aku dah fed up jadi aku buat keputusan MUKTAMAD aku nak jual PC DVD GAMES aku 15 keping tu dengan harga RM50 sekali dengan Postage!!!! jadi sapa nak bank in kat aku RM50 aku pos sekali 14 keping PC DVD GAMES tu last offer sapa nak bagitahu kat aku....

21 ulasan:

Miss Dill berkata...

femes nick ni. ahha!


Miss Dill^^

topimagine berkata...

haha.. sabar je la.. kalo ade rezeki xkemana tu :)

Wanie Affandi berkata...

okeh..kes yg ke3 tu agak sngal..smpi 3 jam bazir masa ckp ngn die..alih2 die taknak...chit...

KUREKURE COMEL berkata...

adooiii...mcm2 kan...sian nick...


sabau2...huhuhu...

echah mashuri berkata...

nik.sabor k.semalam bukan ak ek.walaupun ak komen nk ngorat kp pd entri lepas.huuhu
fuh.hrap ade lah yg beli k.ak kalau minat games dah lama ak beli.heeee

niniem berkata...

tu diaa..ahahahaa..
padan muka....:)

hacimun berkata...

hahaha sabooorr je laaaaa

mR.sYaH berkata...

hahah.. kesian ko.. xbleh blah pakcik tu smpi 3 jam.. aku harap kau berjaya jual cd tu.. aku mmg xminat..

Raji berkata berkata...

hahahaha ak nk call kau kte smbang2 nak? xD
xde lah ak rasa aku punya laptop pun xboleh byk2 game kang lag plak
paper pun harap2 ad org nk bli ;D

Munirah Ismail berkata...

tapi naseb baik sume dioarg yang kol..so xbazir cdt awk ckp lama2 pon.hee :D

one2paii berkata...

ahaha..lu sudah menjadi buruan gadis2 ke bai..hahah

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

hahaha dasat2..... saper tak bengang kan...

::FAIZ FARISH:: berkata...

semoga berjaya jual cd... hehehe

Tanpa Nama berkata...

nick, i think i want ur cd...tp bg sy tnya adik laki sy dlu...klu dia nk i will buy from u...tp xleh bank in bln ni...tggu gaji akan dtg bleh... (aq tetap aq from fb)

Hanis Azla berkata...

aduhai.. sampai gitu yer nick.. harap2 tiada lg gangguan2 spt itu slps ni..

Cheqna berkata...

Nick,

conclusion nya, blog adik ni famous, dari budak2 sampailah ke uncle baca..hehe.

good luck ye :-)

AkuMuzikFilem berkata...

haha best2. takleh blah pakcik tu.

senydream berkata...

alalaaa tension erk?..sabar2..mcm tu la..manusia ni bnyak ragam..ssh gak kan lau secare online ni,huhu2..

zaty luvlianncezzz berkata...

alamak u letak num ea

xperasan..kalo x ikco u skali ehehe


jemput jengok>.<
beshhh ke jd sexy??

YanTzYanTtiE berkata...

wat happen to ur latest entry dik?deleted?

Shima Hishamuddin berkata...

haahaha nak buat gak ah haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster