Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 11 Mac 2011

GEMPA BUMI DI JEPUN! SEMOGA MALAYSIA TAK KENA.. AMIN

Salam... tadi aku tengok berita dilaporkan di Japan ada gempa bumi yang sekuat 8.9 skala ritcher yang menyebabkan berlakunya tsunami! lebih kurang macam di Indonesia dulu jugak tapi aku rasa yang ni lebih menakutkan dari di indonesia la sebab aku ada tengok dalam berita dasyat jugak! apa-apapun aku doakan semoga takde kemalangan jiwa yang berlaku aku doakan semuanya selamat...


video


Sama-sama kita doakan semoga Malaysia tak kena bencana macam ni...

"Ya Lindungilah kami dari bencana-bencana seperti ini"


P/S=eh! video ni bukan kejadian yang berlaku aku saja ambik je letak kat blog? aku rasa video ni rakaman dalam filem kalau tak salah tapi kejadian yang benar-benar berlaku korang semua boleh tengok kat youtube sendiri memang agak menakutkan jugak...

19 ulasan:

iLa suHaiLa berkata...

2 r kan..kite syukur xkena kuat cmtu..dahsyat btol gmpa bumi td..

zaty luvlianncezzz berkata...

same ntry..jemput tgk :)

cik ubi berkata...

8.9 skalu ritcher?.. mak ai..

kuat tuh.. mujur malaysia x kene!

Cheqna berkata...

amiin..insyaAllah kita sama doakan kesejahteraan and keselamatan untuk semua.

KUREKURE COMEL berkata...

perhhh...sgt menakutkan....


hope semuanya ok....amaran dari tuhan ni....

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

minta Jauhkan sebarang kemungkinan berlaku malapetaka dunia... Amin sama sama kita berdoa....

Amirrah Zawani berkata...

semoga mereka semua selamat la.. harap2 malaysia tak kena lagi sekali =_=

♥i'm ulya♥ berkata...

sy dr jepun. alhamdulillah tempat saye x teruk sgt.. :)

Wanie Affandi berkata...

sy tak tgk berita..mati2 vid tu apa yg terjadi kt jepun..baru nk shock sgt2...alih2...bukan..hahaha

mie berkata...

sentiasa doakan kebaikkan di bumi ini..

Tanpa Nama berkata...

malaysia da kena tempias ckit...sy skrg brada d trnggnu [blja kt cni huhuhu] kt daerah besut air naik smlm...kt kwsn sy plak jz ujan lbt n angin kencang....kalu air naik xtw la jd mcm mna....dhlh dpn asrama ni pantai....alhamdulillah xda pa2 [aq tetap aq from fb] XD

tengku ashran berkata...

jom follow blog sy:)

nur berkata...

Semoga kita dilindungiNya..
JEMPUT JOIN GA HINGGA 16 MAC:ALL IN ONE

Munirah Ismail berkata...

mintak2lah malaysia xkena.. :S

Myfrin's story berkata...

Semoga kita sentiasa mendapat perlindungan dari-Nya, Amin.....

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

moga di jauhkan dari segala bencana

SELAWAT PELINDUNG DIRI

Tawassalna bi bismillah
Wa bil hadi rasulillah
Wa kulli 'arifin billah
Wa ahlillahi ya allah
Wa Allah
Syumu silhuda
Shuyukhil waraa
Nujuu min nada
Bihinnas lahu min kulli aza
Bi qadrillahi ya allah


Kami bertawassul dengan nama Allah dan dengan petunjuk Rasulullah dan setiap orang yang arif mengenai Allah dan ahli Allah, Ya Allah. Ya Allah! Dengan perantaraan kaum yang mulia, cahaya hidayah, dengan perantaraan amalan kebaikan mereka, kami selamat dari setiap malapetaka dengan kekuatanMu, Ya Allah.

tot tot kecik berkata...

salam..


tot bru tgk berita susulan tntg ni td..
dr mula tsunami tu brgerk smpi die hanyutkan kereta, rumah dan semua..
subhanallah kuasa Allah..semoga mereka semua selamat2 hendaknya..

si para para berkata...

amin...

Anati Soki berkata...

bencana alam yang paling menggerunkan untuk anat.. smpai kapal terbang pun hanyut.. seyes scary

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster