Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Ahad, 18 Julai 2010

TERIMA KASIH SEMUA!!

ha! macam ni keadaan badan aku masa 15julai tu! sebijikk sama!!!!! serius!!! eh! tapi yang dalam gambar ni bukan badan aku ye? ni aku ambik kat google rupanya penyakit ni nama =GEGATA=



Aku baru balik dari klinik Dr Habshah binti Haji Hasyim hehe saja nak mempromosi sikit nama doktor ni,aku pergi tadi dalam pukul 10pagi dok kat luar panas sikit apa lagi makin membesar kegatalan di badan aku ni!!!! masuk je klinik doktor check dia kata ada elegic! dan tak boleh dok tempat panas lepas tu dia suruh aku ingat makan apa? jadi aku pikir balik la last aku makan banyak? yela besday aku masa tu aku makan Fish ball!! Ikan Pari!!! Daging masak hitam!!! Gulai Sotong! Ayam!! dan Bebola Ketam!!! keesokan harinya aku gatal-gatal seluruh badan!! arghhhh!!! baru aku tahu itulah puncanya! aduh...


lupa nak ambik pic kat belakang badan aku nak tunjuk kat korang? tapi serius!! dah macam peta dunia!!! doktor tengok pun terkejut giler! dia kata ni dah teruk sangat ni mungkin aku silap makan ubat? memang betol! aku ada makan ubat antibiotik kakak aku malam tu besday aku sebab badan dah mula gatal? rupanya ubat tu punca ia merebak jadi banyak! arghhh!!! trauma aku.. lepas ni kena berhati-hati sebab aku ni elegic orangnya
sebab doktor kata orang putih-putih ni berpotensi elegic! aduh... kenapalah aku puth sangat! eh! tak baik kena syukur sebab aku putih eh! lagi 1 sory sebab ada beberapa komen korang kat entry sebelum ni aku terdelete? sory...

Jadi minta maaf lagi kat korang tak dapat nak terjah blog korang dan terima kasih sebab sudi jugak datang blog aku walaupun aku tak singah blog korang? terharu... tapi! adoi.. banyak aku hutang ni.nanti aku terjah blog sorang-sorang ye sambil drop komen? minta maaf banyak-banyak sebab sekarang walaupun intenet aku laju? memang aku tak boleh nak terjah blog korang sebab aku dalam keadaan lemah sebab selera makan aku hilang jadi berat badan pun dah susut! adoi. aku tengah dok taip ni pun kejab bangun kejab berbaring balik tak boleh duduk lama pening kepala? 1jam 40minit aku taip entry ni!! walaupun sakit tetap jugak nak update? nak buat macam mana aku sayang giler blog ni
aku dah anggap macam bini aku blog ni... hehe



P/S=hmm... aku nak minta maaf kat korang semua banyak-banyak kalau ada komen-komen aku kat entry korang buat korang tersinggung ke? maaf banyak-banyak?

51 ulasan:

intan izani berkata...

oh gegata
biasa la tu kalau allergik seafood kot...

annfrendly berkata...

isk.. kesiannya adik...
akak dah syak dah awal2 adik kena allergic.. adik jaga diri k.. jangan pakai baju yang tak serap peluh.. pakai baju nipis aje.. pastu sapu ubat yang doctor bagi ek..
semoga cepat sembuh...

tade apehalnya lah adik. tak pernah pun adik komen blog akak.. akak rase tersinggung.. seyes.. adik ni baik orangnya..

takpe adik rest dulu.. sampai betul2 baik.. baru singgah blog lain k..

akak pun kulit jenis alergic.. sam pai 1 tahap.. habuk pun akak alergic..

PEJUANG KESENIAN EXTREME berkata...

sabo je la bro..\
Aku pun penah kena cam ni gak..

yusuf mujahidin ™ berkata...

salam bro

moga cepat sembuh

chekgu Moe berkata...

takziah...dah sembuh belum? mcm2 penyakit dalam dunia ni kan..hehe..=)

amira berkata...

Saya selalu juga kena gegata ni dulu..
trus je sapu Calamine lotion.. yang penting jangan garu..
sbb kuku la penyebar kuman...
sabar la yeaa

Werdah berkata...

Salam.

Alhamdulillah dah tau punca sakitnya.. cari ambil taju nama ubat antibiotik tu supaya lain kali bila sakit (bkn minta) boleh tahu apa ubat yg buat kita allergik.. selalunya doktor akan tanya. Lgaipun perlu berhati2 dgn ubat yg buat kita dapat gegata ni.

allyza abdullah berkata...

get well soon okay

mr.syazwan berkata...

buat rawatan susulan...

;)

Tanpa Nama berkata...

salam..
sy nk bkgsi ilmu sket..
ehm sy penah jugak mgalami gegata ni.. tp x mgmbil mne2 ubat pon..just sapukan garam dan amalkan ayatul Qursi..insyaAllah akan sembuh..dgn berkat pertolongan dr Allah s.w.t..

AishaDIYanything berkata...

Semoga cepat sembuh yer.... so.. maknaya tak leh makan makanan laut la tue....udang, sotong, ketam dan berkaitan laut tak leh makan ...

ice juliette berkata...

ouh alergic upenye.. sian die..
smoge cpt sembuh ye..

NARDtheNERD berkata...

oh. gegata rupenye..
get well soon. =))

sugar2 kapas strawberry berkata...

tu la...sukahati je mkn ubat ye..hihi

lain kali hati2 ye nick ;)

NAJ HEBAT berkata...

kau sama ngan aku weyh!!!


elergic..

mkn seafood pon pon tak leh..

silap2 muke aku merah berbintik..


haish!!

Mr.Z berkata...

alergic yek nick..
btw semoga cepat sembuh yek..
jaga makan tu ;D

Ann berkata...

huhu teruknyer

tu la nick, len kali jgn men makan ubat je...mintaklah nasihat pd yang pakar :)

smg cpt sembuh k..

kiwi berkata...

ciannye..smoga cepat seembuh

MuNie berkata...

wah sirius nih. sy pon ade elergy mcm ni gak. tp ia dtg waktu sy tension, sedey and marah sgt2. pokoknya, emosi yg kritikal. huhu

xde cara lain nk ubati mnde ni kecuali mkn ubat penahan sakit.

seksa kn? huhu. sabar la yer.. sume ade hikmahnye. terase2 kepanasan gatal mnde tu. huhu

Syazwan VL berkata...

sama sama.....:)

echah mashuri berkata...

xder terasa atinye...
suka belog n cra penulisn kt sini..
huhuh

hans berkata...

ko xpernah wat salah pun dkt aku
so tak ada apa nak dimaafkan
hehehehe


den nak kongsi video yang mampu buat ekau muda 10 tahun dari usia sebenar selepas menontonnya

p/s : Lagu Waka Waka versi terbaru..Shakira Kalau Tengok Nih Confirm Nangis

Cheqna berkata...

Salam,

alahai kesiannya adik sorang ni..kena masa bday pulak tu...aduh, kenangan umo 20thn...tapi mana taknya banyak bebeno makan..hehehe..

get well soon dik, take care n ceria selalu!

:-)

Janggel berkata...

alhamdulillah ko dah tau puncanya. so lepas ni ko kena berhati2 yer..org2 kulit putih mcm kite ni (*wah tetap aku nak jugak) mmg selalu kena elergic.
Anyway..semoga cepat semboh!

NICK IRFAN berkata...

intan=yup! elergic seafood..

NICK IRFAN berkata...

ann=tu la kak... eh! wah! thnkz ye kak byk tips akak kasi... :) eh! akak pun elergic??? dh agak pun sbb doc kta org putih2 ni mmg cenderung elergic...

NICK IRFAN berkata...

pejuang extreme=ko letak ape bgi jd elok????

NICK IRFAN berkata...

cikgu moe=tu la kak mcm2 penyakit skrg...

NICK IRFAN berkata...

yusuf mujahidin=amin.... thnkz bro! :)

NICK IRFAN berkata...

amira=klu dh gatal mcm mne? xtahan la...

NICK IRFAN berkata...

werdah=thnkz ye kak! :)

NICK IRFAN berkata...

allyza=thnkz yer! :)

NICK IRFAN berkata...

mr syazwan=mcm mne tu???

NICK IRFAN berkata...

tanpa nama=sapa ni? ape2pun thnkz nnt insyaallah sy nk try cuba... thnkz ye! :)

NICK IRFAN berkata...

aishah=yup! kena pantang lps ni...

NICK IRFAN berkata...

ice=tu la pasal tika... sdihnyer...

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

sugar kaps=yup! lain kali kena alert ni pengajaran ni...

NICK IRFAN berkata...

naj hebat=eh! ko pun sama ker???

NICK IRFAN berkata...

mr z=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

ann=hehehe yup! hehhe

NICK IRFAN berkata...

kiwi=amin... thnkz!

NICK IRFAN berkata...

munie=klu tnsion2 pun boleh kene ke? oh.. ingatkan salah makan jer...

NICK IRFAN berkata...

syawan=hehe

NICK IRFAN berkata...

echah masuri=wah! terharu sy.. thnkz yer! :)

NICK IRFAN berkata...

hans=hahhaha aku dh tgk dh mmg lawak giler la...

NICK IRFAN berkata...

cheqna=yela kak mcm tu besday sy? mmg mkn x hengat? sekali terima padahnyer... sob2...

NICK IRFAN berkata...

janggel=ko elergic jgk ker??? sama mc aku jgk.... waa!!! sdihnyer.. aku dh la ske mkn...

AngahSayang2314 berkata...

ah kan betul akak kata tapi akak panggil nie kelinkata tau.. akak pernah kena gak macam nie bila kena tang mulut tu dah macam mulot itik kan???hahaha besar jer semacam


akak doakan semoga cepat sembuh lepas tue ingat makan kena pantang tau hehehe

NICK IRFAN berkata...

angah=eh!kelinkata ke??? sy dok umah je x pegi mne2 pun? pelik jgk...

Sophie Al-yahya berkata...

jaga diri eh..jaga makan jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster