Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Rabu, 14 Julai 2010

14JULAI? EH! TARIKH KERAMAT!!!

Kenapa Tarikh 14julai tarikh keramat bagi NICK IRFAN????



Ha! hari ni la kan 14 julai!!!!


Salam.. 14 julai kan hari ni? arghhhhhh!!!! itu tarikh keramat dalam hidup insan yang bernama NICK IRFAN!! hahahaha eh! korang nak tahu tak kenapa? nak tahu? betol ke ni? hmm...ok! disini aku nak menegaskan setiap tahun tarikh 14 julai adalah tarikh itu amat bermakna dalam hidup aku kerana tarikh tu la menandakan aku di lahirkan di dunia di hospital Adventist di Pulau Pinang pada tahun 1990! di sambut plak oleh Doktor Robiey Bruce dari Australia! thankz doctor! im big now! may god bless you! wah! tarikh tu jugak buat pertama kali aku dapat menghirup udara segar! syukur...

Terima kasih jugak kat mak aku sebab susah payah lahirkan aku dan bawak aku kemana saja dia pergi selama 9 bulan! bayangkanlah! kesian kat mak aku dan mak korang jugak dan kita patut rasa amat beruntung sebab dapat rasai hidup di dunia ni! yela..berbanding bayi yang dilahirkan dan dibuang macam tu jer! perghh!! bayangkanlah macam mana? tragis! sian dorang tak dapat rasai hidup dalam dunia yang serba indah ni jadi kita semua amat beruntung tau! jadi sayangilah ibu dan bapa anda...

Hari ini jugak hari bersejarah dalam hidup aku sebab umur dah masuk 20tahun! dah boleh kawin ni ops! hehe takde la aku still single la macam mana nak kawin? lagipun aku nak kawin umur 30! sebab rasanya umur aku 30 kewangan kukuh dan dah matang senang nak jaga anak dara orang masa tu? haha kalau 20an aku rasa aku tak matang lagi kot? nampaknya lagi 10tahun la! insyaallah aku merancang tuhan menentukan..

Hmm...hari ni takde belasan tahun dah umur aku! wah! sedihnyer,rindu masa umur belasan tahun sekarang dah 20! tapi rasanya 20 masih muda lagi ops! haha jadi kepada semua ahli blog aku terima kasih kerana anda semua adalah hadiah paling berharga dalam hidup aku! Yela..serius! aku mana pernah dapat hadiah dari orang lain kecuali parent sendiri la,kenapa korang hadiah paling berharga? aku target ahli blog aku cukup-cukup 1000 masa besday aku nanti Tapi! ni lebih dari 1000! memang ni hari yang paling aku happy! dan sayang jugak kat korang semua! aku doakan semua ahli blog aku berjaya di dunia dan akhirat...

Korang masih tak dapat tangkap lagi ke? apa yang aku nak ceritakan kat entry ni? ha! tak tahu lagi? ok. kali ni aku bagi tahu straight to the point ==HARI INI BESDAY AKU YANG KE 20== korang tak nak ucap ke? sedih kalau korang tak nak ucap sebab aku tak pernah terima ucapan selamat hari jadi sebelum ni? sob.. sob... (sambil buat muka comel minta simpati)




P/S=kepada yang selalu ziarah blog aku? tak kira korang komen ke tak komen ke? silent reader ke? TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA DAN SEMOGA ALLAH MERAHMATI ANDA SEMUA!! AMIN....

46 ulasan:

reen_sofee berkata...

ooo besday ehh!
happy besday bro!
may Allah bless u always!
:)

echah mashuri berkata...

epy bday to u,,epy bday to u...epy bday to irfan..epy bday to u.huhu...

yeay!!clap..clap..clap

ouyok berkata...

nick ^______________________^ hepi bday!!!

pasni,nak wat citer2 antu..kena matured2 skit haha

may Allah bless you =))

Cheqna berkata...

Happy Birthday dik!..semoga dipanjangkan usia dlm iman, murah rezeki..dalam rahmat Allah sentiasa..

have a good day!..harap ada yg tolong belanjakan bagi pihak akak...hehehe..

:-)

p/s - tak leh nak nyanyi2..nanti ujan kat sana..haha..

annfrendly berkata...

epy birthday...
soryla.. akak tade hadiah nak bagi. tak keje lagi :(

semoga sihat selalu,panjang umur, murah rezeki, gembira selalu, bahgia sentiasa dan segala yg adik hajati dimakbulkan ya...

20 muda lagik...

hans berkata...

laaaaaaaa
ko july boy juga ker?
heheheh
selamat hari lahir
moga umur kamu diberkati Allah

mR.sYaH berkata...

selamat hari lahir bro.. dah 20 dah.. hope selalu gembira dan tercapai cita2.. nak kahwin awal pun lg bagus.. heheh...

midOri's berkata...

hye nick//...heppy besdayy~!! hehe..moge panjang umur and murah rezeki selalu..^^

Sher berkata...

happy birthday nick..huhu....20 is a nice age tu..hehe God Bless U and family.(:

mr.syazwan berkata...

ALLAH SELAMATKAN KAMU

ALLAH SELAMATKAN KAMU

ALLAH SELAMATKAN NICK IRFAN

ALLAH SELAMATKAN KAMU

YEAAAA!!!! ANDA SUDAH MENINGKAT 1 NO..

hahaha

HEPI BESDAY TO U

MOGA KEKAL CERIA DAN SEGAK YEA..

lalalala

hentakbelipat berkata...

happy bday bro!!!selambe makan kek cepat!!

PEJUANG KESENIAN EXTREME berkata...

Selamat hari jadi Irfan..
semoga aq boleh pukul2 ko selalu...hihihi

Gurau je jangan amik hati ye...
Ada email x..leh bagi kat shout mix aq..nanti senang2 leh hello2 sikit..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

epi besday bro!
20 thn baru, hihihih.. iyola, nk kawen still awal beb.. =)

Janggel berkata...

Salam Bro!!!
Selamat Hari Jadi!!! Fuh tak sangka pulak besday ko hari ni..aku lupa hahaha padahal hari tu aku ingat. heheh
Anyway semoga panjang umur agar dapat membuat amal ibadah, dah dimurahkan rezeki supaya boleh belanja aku nanti!

Happy always bro!

psssttt: Hantu2 ko ada buat seprais parti ker?

NARDtheNERD berkata...

adik nick shayangss..

happy 20th burffdayy~
may happiness are always with u. =))

hensem mamat atas tuu...teehehee~

Hananorisa berkata...

salam, nick..
happey bufday...
semga pnjnag umo...

and welcome to the world of 20th....
hehehe...

FyZa berkata...

hepy besday adik nick! moga kamu pnjng umo dan murah rezki..may all ur dreams come true..
x kirala khwin umo baap pun..yg pntng kita x nyesal dgn stiap kptsn yg dpilih..;)
eh apasal x dak pic?

Cik SHiNJU berkata...

Irfannnnnnnnnnn...

Selamat Hari Lahir... :)
Semoga Pjg Umur, Murah Rezeki & Dirahmati Allah selalu...
Amin..

CgMas berkata...

Saya, follower anda yg ke 1400, mendoakan supaya anda selamat sejahtera di dunia dan akhirat, hidup bermanfaat, usaha tak tinggal solat dan dapat rezeki yang berkat.. aamiiinn..

tot tot kecik berkata...

salam..

selamat ulangtahun kelahiran ke-20 irfan..!
waah da puluh2 umo irfan..same je ngan akak skang..hehe..
pape pn smoga berjaya dunia akhirt..
semoga segala impianmu tercapai..
semoga murah rezeki..semoga dirahmati segala2 nye..

nk adiah..??tgk bwh ni..


..-(><)-..
( '.' )
(U_U)..* ………♥ epy besday.. :)


haha ni je adiahnye..kui kui..


smile always.. :)

cemomoi berkata...

epi befday makin meningkat usia makin sikit le tempoh hayat kita yea

AishaDIYanything berkata...

heppy besday..... semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki......

AngahSayang2314 berkata...

hepi birthday too youuuuu
nak hadiah ke?? kalau nak bagi akak address adik kat akak nanti akak poskan ye...

akhirnya abis gak akak repeat yg lepas2 fuhhh..jenuh akak ketinggalan...

Ibnu Jamaluddin berkata...

Selamat hari lahir!
Sama dengan tarikh saya juga, he3

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

slmt hari lahir irfan... moga sentiasa diberkati selalu n jd ank yg soleh =))

~Cik S~ berkata...

sebaya dgn adik i thn 1990..anyway, hepy bezday to u!

AngahSayang2314 berkata...

nick hari nie birthday nick ke sama ngan adik angah la....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

hepi besday nick....ya ampunnnnn...dah 20 tahun ko yew? besar dah anak omak.

pepun....tq coz sudi join contest akk. ntikan jwpn nyer 17.07.2010. setiap contest mesti ada HADIAH nyer. huhuhuhuhu...

cik akma yazid berkata...

epi belated bufday encek nick irfan..;)
have a blast!!
rajen betoi kamu update blog tiap2 ari..huhu..

kumako berkata...

Happy bezday yg ke 20...

smge dpjgkan umo, dimurahkan rezeki dan diberkati oleh Allah..

BalqisShafiqa berkata...

salam ziarah.
happy bestday.
nanti mesti muka lagi comel ni kan.
hahaha.

Iznie berkata...

nick,
waa, ko da makin tua!!!!!

alolololo...ko buat ayat sedey giler at the end of the story tue...heehe

aku tanak ucap arr kat ko...dah rmai jep yg ucap... :)

eh, jap2..ko buat muka comey tue mcm lawak plak....
so, aku ucap la kat ko....

selamat berumur 20 tahun....
semoga dipanjangkan umo dlam beribadah....
semoga murah rezeki...
smoga cpat bertemu jodoh...HAHA

JOM2....aku blnja ko makan


.........



angin...

(nganga sket.....)

hehe

Syazwan VL berkata...

SElamat Hari Lahir yg ke 20...moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segalanya...insyaallah...amin....

Mr.Z berkata...

wow..happy birthday bro! semoga panjang umo n murah rezeki.. byk betul blogger ak jumpa org penang yek. haha

Aby Umy berkata...

happy birthday sahabat...
semoga panjang umur dan sehat selalu :)
amin,,,

annfrendly berkata...

aik... adik.. tak update..birthday boy cuti yek?? heheh

Ann berkata...

wahhh beday 14 july..smlm lah ye..

sori tlmbt...k akak wish hepy belated beday, smg smkin succes k...

Ayue Aishah berkata...

adik nick irfan!! happy belated birthday ya!
semoga Allah merahmati kehidupanmu dik... dah bsar dah puluh2 tu. hehehehe.. teruskan usaha utk jadi seorang muslim yg soleh.. insyaalllah... semoga tercapai cita2...

ok..

Fyzal berkata...

aisehman.. sori bro.. lmbt wish tp nak wish gak.. hapi belated birthday. semoga pjg umor dan dimurahkan rezki. teruskan dengan entri2 menarik dan unik bro.

Miss Shizu berkata...

hee, epi bezday bro..=))

Yana@Nana berkata...

happy Birthdy.. sorry lambat wish.. wah selang 1 hari dr Birtday Tunang akak lah. dia
13julai..

kiwi berkata...

hepi belated besday irfan ^^..sory lmbt wish..jrg on9 skrg

brat2104 berkata...

selamat ulang tahun ke 20..

wani berkata...

nick!!!!happy belated besday.
huaaaah.
wani cakap, dia mintak maaf sbb baru dapat wish.sorry.!

;D
smoga panjang umur, dimurahkan rezeki, cepat-cepat kawin.30 tua sangat.wahah.
(ikhlas dari yang berumur 16 tahun)

si para para berkata...

sory nick..aku lmbat skit..sempat lagi nk wish ni kan..hehe

epy bday 2 u nick..semoga ceria selalu..semga segla impian tercpai...

cepat tu fikir kawen.hehehe

wah 1000lebih tu..bak aku separuh nick..

sakdi berkata...

hepi besday,,smoge cepat kawen, HAHA tu ucapan untuk taun lepas punye besday k! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster