Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 26 Julai 2010

FAKTA MENARIK DUNIA "bahagian 5"

Salam.. kali ni aku nak sambung lagi fakta-fakta menarik yang ada di dunia! sama-sama kita baca yer...


81. Gula-gula getah tidak dijual di Disney Land

82. Mangunyah gula-gula getah sewaktu kita mengupas bawang mencegah kita daripada menangis

83. Rahang kucing tidak boleh bergerak kekiri dan kanan

84. Nama Artic (kutub utara) bermaksud beruang dalam bahasa Yunani (Arktos), dan memang beruang kutub hanya ada di kutub utara

85. Jika kira berdiri di dasar perigi, kita boleh melihat bintang walaupun di siang hari

86. Suara yang kita dengar dari dalam kerang bukan suara ombak laut, tapi suara aliran darah dalam kepala kita.

87. Kebanyakan manusia yang menderita ketakutan pada ruang terbuka (kenophobia) daripada ketakukan pada ruang tertutup (claustrophobia) .

88. Teknik mengacau terbaik bukan dengan gerakan memutar, tapi dengan gerakan huruf W

89. Adegan band yang terus bermain muzik saat Titanic tenggelam adalah kisah nyata

90. Buku Guinness Book of Records memegang rekod sebagai buku yang paling banyak dicuri ari perpustakaan

91. 35% dari orang yang mencari jodoh melalui internet, sudah menikah

92. Coca-Cola dulu berwarna hijau

93. Secara fizikal, babi tidak boleh mendongak ke langit

94. Semua beruang kutub kidal

95. Kelawar selalu belok ke kiri jika terbang keluar dari gua

96. Jim Henson pertama kali memakai kata “Muppet”. Kombinasi dari “marionette” dan “puppet.”

97. Gajah satu-satunya haiwan yang tidak boleh meloncat

98. The Michelin man (figure berbaju dan bertopi putih di iklan Michelin) bernama Mr. Bib. Nama aslinya Bibendum pada iklan pertama tahun 1896.

99. Kita tidak boleh menjilat siku kita sendiri

100. Kata “lethologica” menggambarkan saat dimana kita tidak boleh mengingati apa yang kita inginkan.


P/S=amacam banyak tak fakta menarik yang korang tak tahu baru sekarang baru korang tahu? hehe takpe nanti aku sambung lagi.. ada lagi ni...

38 ulasan:

amira berkata...

wahaha..fakta ke 99 mmg best.. x boleh pon..

Hanya perlu double click saja!!

cemomoi berkata...

85 dah takde perigi nak buat eksperimen tapi 86 tu susah nak memahaminya kerana kalo kerang dok kat dapur dah tentu tiada bunyi ombak

zulkbo berkata...

salam nick..
macam mana buku Guinness Record
boleh banyak hilang..begitu besar pun diaorang boleh 'smuggle' keluar..hu hu

NARDtheNERD berkata...

boleh tgk bintang dari dasar perigi walaupun siang?..
camane tu ek.
hee.

Hamzah Ian berkata...

betol la!! gua baru tau xleh jilat siku.. hahhahaha

annfrendly berkata...

adik. sory lame tak singgah.. akak tak bape sihat..

heheh.. tak dapat bayangkan coca-cola kaler ijau... macam takde selera nak minum kalau kaler ijau..heheh

mr.syazwan berkata...

coke dulu warna hijau????
\
zaman bila la tuh erk???

nemo berkata...

90. Buku Guinness Book of Records memegang rekod sebagai buku yang paling banyak dicuri ari perpustakaan




tp kalu buku 555 mesti xd org nk curi kn?


(^_^)

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

wah byk gak yg akk x tau hu3 =)

tocey3 sudi berkongsi

are-bue berkata...

memang x leh jilat la siku...ha..ha.. dah try

notebook aku berkata...

nick,kalau nak kacau org nak putar camane??gerakan W jugak??huah3

Ann berkata...

baca fakta ke99..terus cuba..aah lah mmg xleh pon..hehe

asliner berkata...

menarik2..
try gk td dekatkan mulut dengan siku..mmg x bleh..
haish..

Cheqna berkata...

..sambung jgn tak sambung...

seronok juga tahu perkara2 pelik ni sebab kadang kita tengok, tapi kita tak perhati...

mmm..faham ke dik?..hehe..

nur aisya humaira berkata...

wahh2,byknye info kt cni...tq2,byk blh thu...hehe;)

Khairul Azmi berkata...

bagus2!!! info menarik...keep it up

Lizzie Yasmin berkata...

94. aku bukan beruang kutub, tapi aku kidal..

AngahSayang2314 berkata...

wah nick kejap jer dah fakta yg ke 100 hehehe thanks for fakta yer..


akhirnya abis gak angah terjah n3 yg tinggal hehehe

NICK IRFAN berkata...

amira=btol3.. hehe

NICK IRFAN berkata...

cemomoi=yg tu no komen... hehe

NICK IRFAN berkata...

zulbo=tu la pelik nape dorg nk curi ek???

NICK IRFAN berkata...

nard=entah sy pun confius jgk.. hehe

NICK IRFAN berkata...

hamzah=sama la....

NICK IRFAN berkata...

ann=akak sakit ape?? demam ke?

NICK IRFAN berkata...

syawan=xthu plak? pelik kaler hijau plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

nemo=tu la dorg pandai xnk curi plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=hehehe ok! :)

NICK IRFAN berkata...

are bue=sama la... aku pun sama...

NICK IRFAN berkata...

notebbok=no komen! hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=yup! btol3.. hehe

NICK IRFAN berkata...

asliner=hehehe

NICK IRFAN berkata...

cheqna=phm2... hhe nnt sy smbung lagi yer..

NICK IRFAN berkata...

aisya=hehe thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

khairul=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

lizie=hahahaha

NICK IRFAN berkata...

angah=bkn 100 je ade lagi ni..

si para para berkata...

suka baca fakta macam ni...teruskan nick..

NICK IRFAN berkata...

para=hehe thnkz! ade lagi nnt aku siar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster