Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 26 Julai 2010

FAKTA MENARIK DUNIA "bahagian 5"

Salam.. kali ni aku nak sambung lagi fakta-fakta menarik yang ada di dunia! sama-sama kita baca yer...


81. Gula-gula getah tidak dijual di Disney Land

82. Mangunyah gula-gula getah sewaktu kita mengupas bawang mencegah kita daripada menangis

83. Rahang kucing tidak boleh bergerak kekiri dan kanan

84. Nama Artic (kutub utara) bermaksud beruang dalam bahasa Yunani (Arktos), dan memang beruang kutub hanya ada di kutub utara

85. Jika kira berdiri di dasar perigi, kita boleh melihat bintang walaupun di siang hari

86. Suara yang kita dengar dari dalam kerang bukan suara ombak laut, tapi suara aliran darah dalam kepala kita.

87. Kebanyakan manusia yang menderita ketakutan pada ruang terbuka (kenophobia) daripada ketakukan pada ruang tertutup (claustrophobia) .

88. Teknik mengacau terbaik bukan dengan gerakan memutar, tapi dengan gerakan huruf W

89. Adegan band yang terus bermain muzik saat Titanic tenggelam adalah kisah nyata

90. Buku Guinness Book of Records memegang rekod sebagai buku yang paling banyak dicuri ari perpustakaan

91. 35% dari orang yang mencari jodoh melalui internet, sudah menikah

92. Coca-Cola dulu berwarna hijau

93. Secara fizikal, babi tidak boleh mendongak ke langit

94. Semua beruang kutub kidal

95. Kelawar selalu belok ke kiri jika terbang keluar dari gua

96. Jim Henson pertama kali memakai kata “Muppet”. Kombinasi dari “marionette” dan “puppet.”

97. Gajah satu-satunya haiwan yang tidak boleh meloncat

98. The Michelin man (figure berbaju dan bertopi putih di iklan Michelin) bernama Mr. Bib. Nama aslinya Bibendum pada iklan pertama tahun 1896.

99. Kita tidak boleh menjilat siku kita sendiri

100. Kata “lethologica” menggambarkan saat dimana kita tidak boleh mengingati apa yang kita inginkan.


P/S=amacam banyak tak fakta menarik yang korang tak tahu baru sekarang baru korang tahu? hehe takpe nanti aku sambung lagi.. ada lagi ni...

38 ulasan:

mira_nas berkata...

wahaha..fakta ke 99 mmg best.. x boleh pon..

Hanya perlu double click saja!!

terokai seni berkata...

85 dah takde perigi nak buat eksperimen tapi 86 tu susah nak memahaminya kerana kalo kerang dok kat dapur dah tentu tiada bunyi ombak

zulkbo berkata...

salam nick..
macam mana buku Guinness Record
boleh banyak hilang..begitu besar pun diaorang boleh 'smuggle' keluar..hu hu

NARDtheNERD berkata...

boleh tgk bintang dari dasar perigi walaupun siang?..
camane tu ek.
hee.

hamzah ian berkata...

betol la!! gua baru tau xleh jilat siku.. hahhahaha

annfrendly berkata...

adik. sory lame tak singgah.. akak tak bape sihat..

heheh.. tak dapat bayangkan coca-cola kaler ijau... macam takde selera nak minum kalau kaler ijau..heheh

mr.syazwan berkata...

coke dulu warna hijau????
\
zaman bila la tuh erk???

Unknown berkata...

90. Buku Guinness Book of Records memegang rekod sebagai buku yang paling banyak dicuri ari perpustakaan




tp kalu buku 555 mesti xd org nk curi kn?


(^_^)

XYZ berkata...

wah byk gak yg akk x tau hu3 =)

tocey3 sudi berkongsi

Abu Mansur berkata...

memang x leh jilat la siku...ha..ha.. dah try

orang panggil aku mun. berkata...

nick,kalau nak kacau org nak putar camane??gerakan W jugak??huah3

Ann berkata...

baca fakta ke99..terus cuba..aah lah mmg xleh pon..hehe

asliner berkata...

menarik2..
try gk td dekatkan mulut dengan siku..mmg x bleh..
haish..

Cheqna berkata...

..sambung jgn tak sambung...

seronok juga tahu perkara2 pelik ni sebab kadang kita tengok, tapi kita tak perhati...

mmm..faham ke dik?..hehe..

nur aisya humaira berkata...

wahh2,byknye info kt cni...tq2,byk blh thu...hehe;)

Unknown berkata...

bagus2!!! info menarik...keep it up

Lizzie Yasmin berkata...

94. aku bukan beruang kutub, tapi aku kidal..

AngahSayang2314 berkata...

wah nick kejap jer dah fakta yg ke 100 hehehe thanks for fakta yer..


akhirnya abis gak angah terjah n3 yg tinggal hehehe

Unknown berkata...

amira=btol3.. hehe

Unknown berkata...

cemomoi=yg tu no komen... hehe

Unknown berkata...

zulbo=tu la pelik nape dorg nk curi ek???

Unknown berkata...

nard=entah sy pun confius jgk.. hehe

Unknown berkata...

hamzah=sama la....

Unknown berkata...

ann=akak sakit ape?? demam ke?

Unknown berkata...

syawan=xthu plak? pelik kaler hijau plak? hehe

Unknown berkata...

nemo=tu la dorg pandai xnk curi plak? hehe

Unknown berkata...

miss xyz=hehehe ok! :)

Unknown berkata...

are bue=sama la... aku pun sama...

Unknown berkata...

notebbok=no komen! hehe

Unknown berkata...

ann=yup! btol3.. hehe

Unknown berkata...

asliner=hehehe

Unknown berkata...

cheqna=phm2... hhe nnt sy smbung lagi yer..

Unknown berkata...

aisya=hehe thnkz! :)

Unknown berkata...

khairul=thnkz! :)

Unknown berkata...

lizie=hahahaha

Unknown berkata...

angah=bkn 100 je ade lagi ni..

si para para berkata...

suka baca fakta macam ni...teruskan nick..

Unknown berkata...

para=hehe thnkz! ade lagi nnt aku siar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster