Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Khamis, 1 Julai 2010

FAKTA MENARIK DUNIA "bahagian 2"

Ha! rajin plak aku update entry hari ni? sekali tiga entry 1 july ni!!! hahaha bukan apa intenet aku laju hari ni! sebab sebelum ni lembab giler! jadi dah laju intenet aku bersemangat aku nak letak entry banyak sikit.. hehe ok sambung pasal fakta semalam...



21. Orang German cuba untuk meniru Coca-cola dan menghasilkan Fanta

22. Seumur hidup kita meminum air sebanyak lebih kurang 75,000 liter

23. Setiap orang, termasuk kembar, cop jari dan tekstur lidahnya tidak sama.

24. Titik merah pada 7-Up logo berasal dari penemunya yang bermata merah. Dia seorang albino.

25. Seorang lelaki kehilangan 40 helai rambut tiap hari. Wanita pula 70 helai sehari.

27. Albert Einstein dan Charles Darwin, keduanya menikah dengan sepupu pertama mereka Elsa Löwenthal dan Emma Wedgewood).

28. Unta punya 3 kelopak mata.

29. Sehelai rambut di kepala kita mempunyai masa tumbuh 2 sampai 6 tahun sebelum diganti dengan rambut baru

30. Seseorang itu masih di dalam keadaan sedar selama 8 saat setelah dipenggal

31. Otot yang bekerja paling cepat ditubuh kita adalah otot dikelopak mata yang membuat kita berkedip. kita boleh berkedip 5 kali dalam sedetik

32. Coklat dapat membunuh anjing, kerana ianya mempengaruhi jantung dan susunan sarafnya

33. Tanpa dicampur air liur di dalam mulut, kita tidak akan merasakan rasa makanan

34. Kuku di jari tangan tumbuh 4 kali lebih cepat daripada kuku kaki

35. 13% orang di dunia adalah kidal

36. Hampir semua lipstik mengandungi sisik ikan

37. Bayi yang baru lahir berat kepalanya 1/4 dari berat tubuhnya

38. Kita sebenarnya melihat dengan otak. mata hanya merupakan kamera yang mengirim data ke otak. 1/4 bagian dari otak digunakan untuk mengatur kerja mata

39. Kala jengking boleh dibunuh dengan menyiramnya dengan cuka. Bila terkena cuka, kala jengking akan marah dan menyengat dirinya sendiri

40. Pada tahun 1830an, sos tomato dijual sebagai ubat.


P/S=ok! nanti aku sambung lagi bahagian 3 plak? hehehe

38 ulasan:

senandung semalam berkata...

oh no...
my rmbut...

si para para berkata...

wah best2..mana la en nick dapat informasi yang best ni ye...

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

tocey tocey tocey... byk btol part... lalala

Fakhrur Razi berkata...

mne dpt info nih sume bro?
rajin eh mmbaca
hahaha.. Fanta tuh air gas ke?
ak igtkan pe tah slalu tgk iklan der kua kt blog

Rowena Chasez berkata...

sy tgolong dlm 13% org kidal..
hehee..
anjing mati kalo mkn coklat ek..

reen_sofee berkata...

lagi lagi lagi!
huhuh
study kat uitm kedah.
:)

zulkbo berkata...

salam..
info yang menarik nick
terima kasih berkongsi

Cik SHiNJU berkata...

Salam Irfan - dpt mane semua fakta nih? menarik...

Cheqna berkata...

rajinnya dik..

..tak de rasa ikan bila pakai lipstick, tapi bila makan ikan, confirm ada...hehehe

:-)

mR.sYaH berkata...

aku hilang byk rambut hari nih.. heheh.. tq 4 info ni bro..

annfrendly berkata...

hah.. dah kena penggal pun boleh hidup 8 saat.. isk... siksa tahan sakit.. walaupun 8 saat..

annfrendly berkata...

adik.. nak request lagi..
kalau nanti bebile adik free buat pasal Segitiga bermuda (bermuda triangle).. akak sukelah pasal misteri2 nie..

heheh.. sorylah adik.. banyak pulak akak punya request.. kalau takleh wat takpe.. akak tak kecik ati :)

FyZa berkata...

tengs 4 sharing..agk2 yg ni39 klu wat kt ular berkesan x? keh3..;p

Iznie berkata...

lepas nie nak bg anjing maleran coklat...haha
then bg cuka kat scorpion...haha

hehe...

aiyee...rambut gugur byk rupanya!
:P

Ann berkata...

lps ni bg coklat kt anjing...akak takut ngn anjing...

aku_tiewa berkata...

gud2..
info yg menarik

AngahSayang2314 berkata...

aduh... terkejut angah baca no.35 tue betul ke dik???

Ezao' Edogawa berkata...

aku suka fakta ni

29. Sehelai rambut di kepala kita mempunyai masa tumbuh 2 sampai 6 tahun sebelum diganti dengan rambut baru

wow...! my rambut kalau mcmtu xpyh gunting la. hehe

NICK IRFAN berkata...

senadung semalam=thnkz! hehe

NICK IRFAN berkata...

para=ade sumber yg boleh dipercayai... hehe

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=hehehe thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

fakrol razi=ade la dpt dr sumber... yup! aku mmg ske membaca...

NICK IRFAN berkata...

rowena=in cuma kajian x thu btol ke x? jgn takut kak...

NICK IRFAN berkata...

reen=oh.... ok2...

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=ok! hehe

NICK IRFAN berkata...

cik shinju=hehehe thnkz!

NICK IRFAN berkata...

cheqna=hahaha pandai akak... hehhee

NICK IRFAN berkata...

mr syah=sama la mcm aku jgk... haha

NICK IRFAN berkata...

ann=btol tu kak...

NICK IRFAN berkata...

ann=ha! bermula triangle! bru teringat! nnt sy cari...

NICK IRFAN berkata...

fyza=xthu plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

iznie=hhehee thnkz! lama x nmpk ko pegi mne?

NICK IRFAN berkata...

ann=ok gak tu.... hehe

NICK IRFAN berkata...

tiewa=ok thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

angah=ape plak? kjab...

NICK IRFAN berkata...

ezao=hahaha btol3...

ice juliette berkata...

sos tomato sbgai ubat?? wow!! haha

NICK IRFAN berkata...

ice=tu la mcm2 fakta ada kt sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster