Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 3 Jun 2011

NICK IRFAN KENA TEGURAN ALAM GHAIB!!!

Salam.. thankz semua yang sudi mengomen blog aku dalam first entry aku bulan JUN ni.. mesti korang tertanya mana aku menghilang? selama aku sebulan hilangkan diri ni bukan pergi bertapa tapi aku beniaga jual game fulltime!! entahlah macam best je jual game lagipun selama ni aku asyik kumpul game je bila pikir balik apa salahnya buat duit dari hobi ye tak? aku dapat rasakan pada masa hadapan nanti aku mungkin akan buka kedai game "Nick Irfan PC Game Centre" perghh fuhh!! hahaha tapi kalau jadi apa salahnya lagipun aku ni dah masuk katogori obses terhadap game kalau ada rezeki alhamdulilah doa-doakan la...



Eh! lagi dari tajuk sebenarnya aku nak cerita hujung bulan Mei dulu aku kena teguran! korang tahu apa itu teguran? tak tahu? aku pun tak tahu! hahaha eh! takde la teguran tu macam kena kacau hantu la senang cerita nak tahu kisahnya macam mana? meh sini aku cerita sikit...

Kisahnya macam ni ada 1 malam ni dalam pukul 3 pagi aku terbaca 1 artikel tentang seorang perempuan cina bunuh diri dan dia akan menghantui orang yang kol no telefon rumah dia! sebab perempuan ni mati telefon sedang digunakan,aku just baca je takde langsung niat nak telefon ni? sebab korang pikir la sendiri takkan aku nak telefon plak walaupun no telefon dia pun tertera dalam artikel tu ramai yang pandai-pandai kol dah kena ganggu...

Aku cuma baca je diulangi baca je tapi (terhafal la sikit) tapi tak terdetik aku nak kol tetiba malam tu aku mimpi didatangi oleh seorang perempuan cina!! dia macam nk minta tolong kat aku?? seram beb!!! tetiba aku terjaga badan berpeluh giler babeng la seram sejuk plak tu! bila habis solat subuh aku mula lemah badan asyik nak tidur jer dan bila masuk je bilik aku nak buka laptop badan mesti seram!!! mak aku suspek lain dia terus jampi kat aku untuk pulihkan semangat jampi ni (ada ayat quran jugak) mak aku belajar dari arwah mak dia sebelum meninggal tapi tok nek aku ni bukan bomoh tapi dia tahu la sikit-sikit ubat orang..

Bila mak aku jampi mak aku kata aku kena teguran! ada 2 orang 1 jahat niat nak kacau lagi 1 arwah nenek aku sendiri datang melawat mak aku kata mungkin arwah nenek aku nak halang hantu yang ganggu aku tu mungkin la? lepas mak aku jampi tu baru la aku pulih semangat semula dah terus rasa lapar gegiler!! dan lepas je mak aku jampi dalam hati aku kata "minta maaf banyak kalau aku terbaca artikel tu menganggu roh si mati? aku cuma baca je dan tengok no tel tapi tak telefon pun? dan aku minta jugak jangan ganggu aku nk hidup normal macam orang lain" Alhamdulilah la lepas tu takde apa-apa tapi semenjak tu jugak kalau aku mimpi hantu tak kira la hantu apa? bila bangun je mesti sakit badan!! tak tahu sebab mungkin kebetulan kot? entahlah... (apapun rasanya mungkin aku terbawak-bawak kot baca artikel tu sampai masuk dalam mimpi sebab aku tak suka dikaitkan dengan benda halus)


P/S=apa-apapun aku cuma nak pesan kalau korang terbaca artikel yang menyeramkan dan misteri ke kat dalam mana-mana laman web ke? JANGAN BACA MALAM-MALAM DAN TINGGAL SORANG-SORANG takut ada yang datang ganggu nanti... (baca cerita aku malam-malam takpe cuma artikel tentang seram jangan la baca malam-malam yer)

12 ulasan:

Sang Pemerhati berkata...

errkk..tau tak sye tngh bace pukul 1 pagi nih..=="

BLADE EDGE berkata...

salam nick...

hohoho..lama btul menghilang. alhamdulillah, saya ada bersama ahli keluarga lain yg blum tidur waktu ni..byk2kan ingat pd Allah dan jgn terlalu ikut perasaan.

Wanie Affandi berkata...

ek....ok..wani baca kul 3:05 a.m.....nick~~takut...=(((

Anne berkata...

anne lak baca kul 6:11 am..haha..btul tu jgn baca cita seram sorang2..lebih2 lagi cita pasal pebunuhan tgh2mlm..blh pening tau..huhu

Awan Biru berkata...

Jin yang mengganggu tak kira masa.

Awan amalkan membaca ayat Kursi jika perasaan sudah lain macam sikit.

Anati Soki berkata...

weyh... scary kot....
T____T
bila nick dgn yul strt entry cita hantu mmg anat akan fokus giler baca entry dr awal smpai habis.. heheh
suka suka suka

princess ain ♥ berkata...

uihhh~ scary~ noted.huhu

ayie berkata...

huhu kuatkan semangat nik.. ko ada perasaan takut tu.. tu yg dia suka kacau.. tpkan semalam aku tgok khurafat sensorang kat laptop kol 1 pagi.. xde lak yg kacau..huhu

dill berkata...

yeke nick? kamu okei tak ni? perlu ingatkan diri sendiri gak ni.

dill.

Cik SHiNJU berkata...

Salam Irfan...
Akak pun lama x on9..
bz sket skang ni...
Jual game secara on9 ker?
Semoga bertambah maju biz..
seram lak baca kisah terkena teguran tu...mohon dijauhkan..

chemay berkata...

sometimes memang macam tu..
nak2 pulak bila someone tu lemah semangat.
makhluk2 macam tuh suka ganggu.

black cat berkata...

rsanya teguran2 ni normal jew bg ak sbb slalu kner da...
bezanya leh thn ke idak jew...
myb terbwk2 takut 2 smp mimpi 2 yg memanggil makhluk halus yg brada d sekeliling yg dpt merasa ketakutan seseorg...
so sblm tdo bca 3 ayt KUL pas2 sentuh dr muka smp ujung kaki
smp kt ibu jari kaki tarik---

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster