Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 17 Jun 2011

DEFINASI HANTU!!!

Salam... ni aku nak cerita sikit pasa hantu eh! mesti korang terkejut apesal tetiba je citer pasal hantu ni? sebab tadi aku dapat emel dari member aku kat facebook dia kasi suruh aku letak kat entry aku? aku tengok punya tengok boleh la lagipun aku tak boleh upload video plak kat blog aku sekarang ada prob jadi aku letak entry bertulis plak...


Ni eksperimen member aku dengan member dia dulu la cerita pasal hantu (aku copy sebijik je dalam emel member aku bagi yang mana tak paham tu buat-buat paham je la)


=nak panggil hantu=
- senang jer korang borak je pasal dia, dia datang la. kalau yg baik sikit tu bila korang tukar citer dia blah, tp yg gengster tu korang plak yg kene blah dari situ.

=nak detect hantu=
- tak yah pakai alat cam mat saleh tu, rasa guna tangan je. kalau rasa cam meremang tu korang pusing la sampai rasa tu paling kuat kat situ le dia lepak.

=nak nampak hantu Real depan mata=
1. kalau kaco tempat dia mmg dia kaco balik nanti korang jumpa la dia
2. Dia nak geng dengan orang yang penakut. kalau orang yang penakut kalau korang tegur, sure dia ikut sampai umah.

=nak tengok hantu imbasan hantu tepi mata=
1. kat asrama selalu ni, ni biasa dia melintas je. mata kita mmg leh nampak yg camni bila dia melintas. pas tu dengar la cam ada bunyik org masuk toilet la etc2. wat tak tau je pasal dia lalu je tu.

=cara menghalang hantu bila pindah umah=
1. umah lama kene tinggal selama 40 hari biasa ada la. so time pindah cuci umah suma lantai dengan air sampai bersih sebab hantu suka tempat kotor
2. wat doa selamat
3. kalau semua benda korang dah buat benda tu adagak, elok pindah jer..

Kaler antu -
putih - paling low level, selalu yg nampak yg ni la. pasal paling banyak.
kaler gelap(cokelat/itam etc) - level atas sket, biasa kat hutan. kalau nampak elok chow je.
kaler2 lain - level atas dua ni, kalau korang leh nampak mmg special case la. tp kalau kene kacau huhuhuhuhu

bila hantu dekat kita -
1. paling basic sekali meremang la
2. sejuk pon ada gak, cam kat seekers tu siap effect termometer lg
3. Bau busuk/hanyir - ni aku takut sket, pasal terbayang daging reput huhuhu
4. Panas - ni ada gak tp biasa kalau rasa panas ni jin (jin kan dari api)
5. Pening kepala - ni selalu ramai gak yg kene, tp diorg tolak kata migrain je
6. sekeliling nampak lebih gelap - ni ada gaknak explain kenapa mmg tak tau le
7. rasa berangin - rasa je, tp pokok/daun tak goyang pon.
8. Kenapa kita rasa? - setau aku rasa ni sama cam bila kita tenung belakang orang lain. nanti org tu mesti pusing belakang pasal rasa something. konsep dia sama la, pasal dia tengah konsentret kat kita.

kalau dengar bunyi antu -
1. korang sorang je dengar yg lain tak - dia target kat sorang je, sebenarnya dengar lam kepala/otak bkn kat telinga. dia mmg leh target camtu.
2. bunyik2 pelik - pintu la, tapak kaki la, seret rantai la n etc

antu makan?
1. nasik - yg makan nasik ni biasa yg kene rasuk je
2. buah - mkn zat dia je, rasa manis dia hilang. (tak caya korang try la kat pokok besar tu)
3. kfc/ayam goreng - ni korang leh xperimen sendiri kalau nak rasa, campak jauh2 pas tu sound la 'wei ni untuk korang'. malam2 sahaja, n bila korang ada rasa meremang. kalau kat hutang time camping lagi masyuuuk.

rasuk kat antu???
1. full takeover - antu yg takeover, kene tolak gerenti terbang punya
2. meracau2/jerit - kalau pegang tenaga cam org normal, nampak je tu. bkn masuk pon. biasa pompuan la, dah dia nampak benda tu mmg takut la.
3. semi mode - kalau penah dengar pasal org yg perangai kuat marah pas tu bila marah mesti kata aku ni nampak ko kecik je!. benda tu kat dlm bdn tapi dia tak takeover, dia lepak jer. tapi bila marah kita dah allow control kat dia so mata kita pon guna mata dia. (benda tu ada yg besau n tinggi beb). Sebab tu kalau marah kene sabarrrr.


P/S=entah apa benda la ko tulis ni Fizi? aku langsung tak paham hahaha tapi dah kita kawan baik nanti aku tak letak ko kecik hati plak? jadi aku letak la kat entry aku seperti yang ko minta sebab nak kongsi pengalaman hantu ko dengan blogger di blog aku tapi aku rasa mesti ramai kawan-kawan kat blogger aku ni tak paham bila baca.. hehehe (nanti aku letak entry lain plak?)

16 ulasan:

::FAIZ FARISH:: berkata...

ada benarnya

dill berkata...

nick dan cerite seramnye

dill.

Miss A berkata...

Hishhh,takutlah cite psal hantu.huhu

ïêmå å¢klê§ berkata...

boleh la diterima...
tapi pic 2 cam hampehh jerk...

zulkbo berkata...

salam..
jauh imaginasi
rakan anda tu Nick
hantu tu syaitan je
kat mana dia paling suka
dekaat orang yang pengotor..
he he..jaga-jaga tau?
:)

Sang Pemerhati berkata...

actually kan..kalau rumah2 nih..nak elak 'benda2' ni kacau...inisiaif yang paling utama dan simple..laungkan azan dekat setiap bilik dan seluruh rumah.. =) ngehehe

blog-tips-kurus berkata...

Pengetahuan Am yang berguna.. eeeii!!

Anati Soki berkata...

tp kan.. kalau iktu pengalaman anat. bila part dia nk dekat je.. anat akan rasa meremang bulu tengkok..rasa seram sejuk.. then akn dgr bunyi loceng.. skali je dgr.. tiiiiiiiiiing..... berlarutan...

seyes.. bila dh dgr tuh.. mmg mula nk berbisik di telinga la..seyes

sugar2 kapas strawberry berkata...

spttnya baca entry ni esok pagi..=.=

Raji and Yeen berkata...

hish..ak trsilap bcer mlm nie..huhuhu...

asliner berkata...

meremang bulu roma tue memang biase lah tue...

kiwi berkata...

seram la baca ni tengah2 malam2!

Faraa Eiman's berkata...

cis , terbace waktu malam laks , haha

BlueberrY CheesE berkata...

uwaaaa.takottt. huuuu

wa khairul onggon berkata...

Deskripsi menantu hantu takde pun? hehehe...

Hans berkata...

hohoho
baca pepetang gini okay la
nasib xbaca malam2
hehehehe

Maharaja Lawak Minggu 12

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster