Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Khamis, 9 Jun 2011

FILEM 2011 YANG AKU NAK TENGOK! hehe

Salam... ha! korang ce nengok patut kat atas tu? hehe tukar plak kan? ni filem yang aku akan tengok sebab aku minat jalan cerita dan pelakon dalam filem ni antaranya ialah...



Hantu Bonceng
Cerita mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenangi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, di ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.

Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karib nya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya.

Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini Halimaton mula menerima semula Amran setelah melihat perubahan positif padanya. Tapi tanpa diduga Ayu muncul dalam hidup Amran. Apa yang akan jadi pada Halimaton dan siapakah sebenarnya Ayu? Semuanya akan terjawab di penghujung cerita Hantu Bonceng.




==============================

Berani Punya Budak
Pairote (digelar sebagai “B”) telah dipaksa oleh kumpulan mafia terbesar di Thailand untuk mencuri data pelanggan daripada Bank Wealthy, sebuah syarikat kad kredit antarabangsa. Dia menjadikan Lita (Naib Presiden syarikat tersebut) sebagai tawanan dan memaksanya untuk memberi kata laluan yang akan membolehkan tugasannya dihabiskan, dan kemudian dapat melarikan diri daripadanya.
Dia melakukan ini untuk abangnya, Tong (lakonan Afdlin Shauki), yang telah ditangkap, diseksa dan dijadikan tebusan oleh kumpulan mafia tersebut. Sebagai pertukaran untuk data yang telah mereka paksa curi.




==============================


Husin,Mun dan Jin Pakai Toncet (2012)
Filem ni aku tak jumpa la sinopsis lepas tengok trailer pun tak puas! tapi trailer filem ni aku tengok macam best? hmm..pandai mamat khalid ni buat mengkeme dengan awok nunggu citer ni.. hehe




P/S=filem 3 ni aku suka sebab ada 2 pengarah hebat iaitu mamat khalid aku suka hantu kak limah! lepas tu adlin shauki sebab filem papadom dia memang menyentuh perasan dan terakhir sebab ada 2 pelakon yang aku minat zizan belakon lawak dia best dan ada jugak juliana evan aku minat sebab dia comel! haha..

14 ulasan:

::FAIZ FARISH:: berkata...

nak tgk yg 1st

Raji and Yeen berkata...

Berani punya budak macam best jer owh :o

senydream berkata...

y pertame tu cam besh dah kuar ker?..tpi sy tkut creter hantu,huhu2..dah tgok jgn lupe review lak erk..

omai.n i k l i s a berkata...

bilo tubek ni movie?
boleh la masuk list movie nak tgok an.

Iznie berkata...

Mcm best jer sume citer ni...jom2 layang..mesti klakar ni...ekeke

puteri ain berkata...

jin pakai toncet macam best :D

Wanie Affandi berkata...

skang ni mcm byk citer lawak2..hahaha

amirah azman shah berkata...

mcm best je 1st tu :)

asliner berkata...

yang seram2 lah best..
nak tgk la nnti..=)

ayie berkata...

jeles betul la..mana ko dpt review ni..hehe.. nice yg movie terakhir

- zuriey - berkata...

advance dia.. cam kelakar je tajuk citer ni sume

seminggu sekali berkata...

yeayyy, nick dah kembali. maaf aku pulak lama menghilang diri.

aku pun suka 2 pengarah tu. superb.

g0m0k9enDek berkata...

yang citer hantu bonceng tu cam besttt! hahaha.. nak nengok!

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
sejarah honda civic ej @ ek

eeemmm meriah kali ni citer hantu.... terbaikkkk kali ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster