Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Selasa, 23 November 2010

TOLONG SAPA TAHU MAKANAN NI PLAK??

Salam... thankz kepada semua yang mencuba jawab dalam entry aku pasal makanan tu? sekarang aku nak tanya lagi sebab sebenarnya ada 10 makanan kawan aku send kat e-mail aku dia suruh aku teka aku manalah tahu makanan yang pelik-pelik ni? hehe ha! yang ni plak makanan apa? korang tahu tak???




=yang ni aku ingatkan kek coklat berkrim rupanya kawan aku kata kuih plak? adoiyai...=


=ni aku pelik jugak? ingatkan bubur tapi lain? hmm...=


=ni nampak macam pulut? tapi lain kawan aku kata? hadoi!!! susah betol la makanan yang pelik-pelik ni=


=ni nampak macam muruku tapi bukan arghh! apa benda la makanan ni??=


=makanan ni arwah atok aku suka makan tapi masa tu tak terpikir nak tanya nama apa?=


=====jawapan entry sebelum ni (kawan aku yang bagi jawapan ni)=====

1.kuih gandus

2.jelurut
3.jala emas
4.kelamai
5.dangai


P/S=kuih yang plak sapa yang tahu? sila-silalah jawab...

24 ulasan:

hans berkata...

gambar last tu kuih abuk ker?

P/S : Mat Rempit! Kawan Mat Rempit! Wayang! Terkejut!

Cik SHiNJU berkata...

Salam Irfan...

semua akak tatau..hahaha

zulkbo berkata...

salam Nick..
kadangkala saya pun
tahu makan je..nama tolak
tepi..he he

Ietams berkata...

ni semua kuih negri kelantan eh?
jawa pun ade gak name kuih dangai, tapi kuih tu takda kuah utk di cicah..

::FAIZ FARISH:: berkata...

suka makan yg no 4...

MiMiEy :) berkata...

semua kuih nie x berapa kenal pon.
hehehe

Ain Suka Biru berkata...

gambar 2nd tu cam pengat
klu tu ubi
jd pengat ubi
kalau tu labu
jd pengat labu
xcam apa dalam periuk tu
hahahha

Cheqna berkata...

Wah interesting la dik..bagi akak nak teka nama makanan memang out, tau makan je, hehe

...but yg no 2 tu pengat ubi ke?

:-)

Fello Ariza berkata...

nombor 2 tuh pengat ubi ke?..

TUKANG KATA berkata...

no 2 tu pengat pisang ke? HAHA

fail btol bab menamakan makanan nih..

- zuriey - berkata...

peliknya nama dia..tak pernah dgr pun

Mimie@misxoman berkata...

serius xpenah dengar nama menda ni suma.tolong la bg i rasa.yummy!

NICK IRFAN berkata...

hans=gambar last?kjab...

NICK IRFAN berkata...

shinju=hehe

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=heheh sama la..

NICK IRFAN berkata...

ietams=kelantan ker??

NICK IRFAN berkata...

faiz=thu nama x?

NICK IRFAN berkata...

mimiey=hehe sama la...

NICK IRFAN berkata...

ain=entah sy pun xpasti..

NICK IRFAN berkata...

cheqna=entah la... hehe

NICK IRFAN berkata...

fello=tunggu kjab...

NICK IRFAN berkata...

TK=kjab,,,,

NICK IRFAN berkata...

zuriey-sy pun...

NICK IRFAN berkata...

missmixoman=sy pun x pnh rasa jgk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster