Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Ahad, 24 April 2011

NICK IRFAN ADA 15 ORANG ADIK ANGKAT!

salam.. kali ni aku nak cerita kenangan aku masa form4 sampai form5 kenangan apa? mesti korang kata ceciter ceciter? ok! sini aku nak citer..


Masa aku form4 hingga form5 aku banyak adik angkat tau semua perempuan! haha aku pun pelik masa aku form4 je dah ada 7 adik angkat aku dapat!!! tapi kebanyakan bukan 1 sekolah dengan aku semua budak dari sekolah lain

Semua kawan aku punya kerja la!!!! dorang suka kenalkan aku dengan perempuan yang muda dari aku dorang nak suruh aku ngorat buat awek! tapi lain plak jadinya sebab semua yang kawan aku kenalkan mesti jadi adik angkat aku? walaupun perempuan tu hanya muda setahun dari aku.. hahaha


Aku pun mushkil sebab bila aku mula msg dan call dorang? bila dah lama kenal semua kata aku ibarat abang bagi dorang! tak tahu kenapa? hmm..oleh itu dorang ambik aku jadi abang angkat kadang-kadang je aku ambik dorang jadi adik angkat..

Tapi tu cerita dulu masa tahun 2006-2007 je lepas 2008 semua lost contact! huhu tapi agak mengejutkan pada tahun baru 2011 tetiba ada sorang msg aku! dia kata "salam ni abg nick ke? ingat x fit?" aku pun pening fit mana 1 ni sebab adik angkat aku banyak masa tu selidik punya selidik baru aku teringat! dia adik angkat aku yang paling dekat dengan rumah aku! rumah dia bertentangan dengan flat aku? adeh! hehe dulu lost contact sebab aku tukar nset banyak kali banyak no hilang aku pun dah lupa dia? tapi agak terharu sebab dia ingat aku lagi..

Walaupun dan lama tak contact rupanya dia tetap anggap aku abang dia macam dulu dan aku pun anggap dia sebagai adik jugak! wah! touching tak? ada macam jejak kasih? lama lost contact dekat 3tahun akhirnya contact balik dulu masa aku form5 dia form 1 sekarang dia dah form5!!!


Nur Fithrah 17 tahun (aku ambik dari facebook lepas minta izin dari dia)

Comel tak? aku tunjuk kat kawan-kawan aku dorang mesti kata "adik angkat ke adik kandung ni bro? sebab muka dia sebijik macam hang la!!" haha tapi bila aku tengok memang ada macam aku? eh! tapi dia bukan adik kandung dia cuma adik angkat je mungkin kebetulan muka kami sama ada jugak kawan aku kata "tu dia nick lawa dengan comel la adik angkat hang takmau ambik buat awek ka?" aku jawab "hish! gila hang dia aku dah anggap macam adik la dia pun dah anggap aku macam abang?" ha! buat lelaki di luar sana sila jangan ngorat sebab dia dah ada bf..


P/S= (aku ambik dia jadi adik angkat sebab dia takde abang tapi teringin nak ada abang? aku plak takde adik teringin nak ada adik? macam tu lah )oklah nanti aku tunjuk gambar lain plak cadangan minggu ni nak buat entry pasal kawan-kawan aku je..

21 ulasan:

ayie berkata...

hahahahha.. baru nak mintak nombor tepon.. last2 dah warning kat bawah..ehehe.. ramai siot adik angkat ko..gila lak

IMANSHAH berkata...

bagi gua sorang bro..takde adik angkt la

Judiene berkata...

Agak touching jugak la aku baca kisah jejak kasih ko ni.
Masa aku sekolah dulu tak la pulak orang nak amek aku jad abang/adik angkat ni.
Rasenye sebab sekolah aku dulu semue lelaki kot.
Hahahaha.

:D

NARDtheNERD berkata...

bila nak tunjuk gambar akak dik?
hehehe.. :P

Awan Biru berkata...

Ramai tu. Masa Awan sekolah, adik angkat tiada tapi secret admirer banyak pulak. Tu pun lepas SPM baru kawan nak beritahu.

Shima Hishamuddin berkata...

nak jadi adik angkat boleh ? HAHAHAHAHAHA joke joke

puteri ain berkata...

comel .:)

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

dulu ramai gak adik angkattttt hehehehe !

Miss Dill berkata...

nick, sile jadi abang angkat saye. hihihi.

Miss Dill^^

Munirah Ismail berkata...

mak oi..hot btol abang nick kita ye.lol ;p

- zuriey - berkata...

i ada abg tpi xde adik laki..nak tak jadi angkat i..hehe

Rina Rossoneri berkata...

hehehe kebiasaannya dorang berangkat2 ni alasan untuk ke arah kapel2..

Amirrah Zawani berkata...

dulu waktu skolah rendah rajin gak ambil adek2 angkat ni.. adehlaaa =_=

black cat berkata...

hoho jejak kasih
ak dlu pon byk kakak angkat...
tp bler pkir blek kakak sendiri da rmai+kakak angkat=sakit otak ak melayan suma....
tp zmn ni mmg gila kott...
jejak kasih suma adik2 angkat k!!

Cik SHiNJU berkata...

wahhh...giler ramai adik angkat..
huhuh..semoga ukhuwah berkekalan..

encHIx laNDax berkata...

Hai Fith =)


p/s: ko ni ipan..kalau dah ada balak,jangan lah letak kat sini..kan susah kalau aku dah berkenan =P

asliner berkata...

wah..
nie kira sama2 terangkat nie..=)

Muhammad berkata...

Bismillah: Saya pun ada anak angkat.:). Namun adakah tuan-tuan mahu tahu kuasa Allah pada peta dunia?

Muhammad berkata...

Maaf tertinggal tadi. Sila layari laman ini. Semoga bermanfaat.

http://renunganhaqiqi.blogspot.com/

Hanis Azla berkata...

ramainya adik angkat dia..
bila lama dah lost contact, then jumpa balik mmg rasa seronok kan..

KUREKURE COMEL berkata...

klakor lah nick ni...hehehe....
ayat last tu paling senak..hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster