Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Selasa, 26 April 2011

5 FILEM FANTASI PILIHAN NICK IRFAN

Salam.. kali ni aku nak berkongsi dengan korang filem yang aku suka tapi bergenre Fantasi saja (dari tahun 2006 sampai 2008) sebab filem ni aku tengok banyak kali pun tak jemu sebab jalan cerita yang agak menarik lain dari yang lain bagi akulah antaranya filemnya ialah...


Bridge To Terabithia (2007)
filem ni mengisahkan sorang budak laki yang sering dibuli disekolah tiba-tiba kedatangan budak baru perempuan di sekolahnya mereka menjadi kawan baik jadi budak perempuan tu pun tunjukan 1 rahsia dihutan di belakang rumah dia adalah hutan misteri! 1 kerana hanya di dalam hutan tersebut semua permintaan termakbul! pelik kan? tapi ending filem ni memang paling sedih bagi sebab apa? hmm... (trailer filem ni)



The Spiderwick Choronicle (2008)
Filem ni mengisahkan sebuah keluarga yang baru pindah di 1 rumah terpencil,keluarga ni ada anak kembar sorang nerd sorang nakal? tapi apabila si nakal ni telah membuka 1 buku walaupun buku tu tak boleh di buka sebab kalau buku tu di buka akan menarik perhatian kuasa jahat di luar rumah tu! dan kuasa jahat di luar rumah tu plak sejenis makhluk halimunan! macam mana mereke menangani masalah akan berlaku nanti? (trailer filem ni)


I Am Legend (2007)
filem ni plak mengisahkan di 1 bandar yang pesat membangun tapi semua manusia hilang yang tinggal hanyalah seorang saja lelaki! ha! senang cerita bayangkan kalau di tempat korang tinggal takda manusia lain selain korang saja!! boleh bayangkan? macam tu la cerita di atas korang rasa macam mana dia nak survive kalau duduk tempat macam tu? adakah ada manusia lagi selain dia? (trailer filem ni)


City Of Ember (2008)
Filem ni berkenaan manusia yang hidup di bawah tanah! mereka berkerja berkahwin dan belajar semua bawah tanah! tetiba ada 2 orang budak teringin nak meneroka dunia di atas mereka? tapi banyak plak dugaan sebab ada saja halangan menimpa adakah mereka berjaya? (trailer filem ini)


The Lake House (2006)
Filem ni mengisahkan perhubungan 2 orang manusia yang berlainan tahun? faham tak? macam ni perempuan ni dia hidup tahun 2006 tapi lelaki tu plak zaman 2004 mereka berhubung melalui peti surat kat rumah mereka iaitu lake house! kiranya peti surat tu agak misteri sebab boleh merentasi masa.. hmm.. dapatkah cinta dorang bersatu? (trailer filem ni)


P/S=mesti korang pelik kenapa harry potter dengan narnia takde? sebab harry potter dengan narnia pun fantasi kan? ni cerita fantasi yang takda sambungan habis macam tu je takda part 2 yang harry potter dengan narnia ada sambungan tapi aku suka jugak cerita tu...

10 ulasan:

::FAIZ FARISH:: berkata...

adik aku sgt suka itu Harry porter

black cat berkata...

woa..ak nk tgk suma ni...hihi

cemomoi berkata...

kalo dah donlod kongsi le nak gak tumpang layan

KHRLHSYM berkata...

aku suka i am legend tu. sangat sedih.

b a m b a m ' s berkata...

semua dh tgk and memang menarek untuk ditonton!heheheh..

Shima Hishamuddin berkata...

city of ember tu best gila kott !! tengok dekat star movies kot, cm menarik la, last2 dapat keluar drpd tmpat tggal dorg tu, haha.

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

siyes!!!!!!!!!!all yg awk list kn tuh kan..sy ske sgt2!!!cume awk x tmbh narnia n twilight je..huhuh..tp ske suke sume tuh jugak!!sume tuh dah tgk..berkali2 tgk..dan rse cm nk tgk lg..lg2 lake house!!even x phm,tp sy suke Keanu Reeves!

WanFadhilah berkata...

semua pun tak pernah tengok. huhuhu..

dan tak suka tengok harry potter. :D

azi nur berkata...

spider tuh aku suke!!

Syazwan VL berkata...

steady la...siap ade yg aku xtau pun cite tu wujud...hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster