Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Khamis, 3 Jun 2010

TAFSIR MIMPI ANDA "part 4"

Ha! Bersambung balik! sory lambat update aku sekarang mengalami intenet lembab? adoi.. tension betol! hmm.. kepada yang bertanya apa maksud mimpi korang kat aku? aku tak dapat jawab sebab mungkin maksud mimpi korang tu ada di part 4 ni? tengok-tengoklah ok? hehe


71 Mimpi bertengkar dengan ibu mertua : Harus sabar dan berhati-hati dalam pekerjaan.

72 Mimpi bertengkar dengan isteri : Akan terganggu kesehatannya.


73 Mimpi bertengkar dengan seorang jiran : Suatu peringatan jangan mudah marah.


74 Mimpi berurusan dengan nelayan : Alamat anda harus berhati-hati

75 Mimpi berurusan dengan polis : Alamat terjadi perselisihan paham.

76 Mimpi berurusan dengan biarawati : Akan terjadi suatu perubahan dalam hidup

77 Mimpi berurusan dengan seorang hakim : Akan menerima imbuhan

78 Mimpi berwudhu' : Akan mengerjakan pekerjaan mulia.


79 Mimpi berziarah kubur : Akan menjadi seorang yang mulia

80 Mimpi bulan kembar : Alamat ada raja berkelahi dengan raja.

81 Mimpi bulan sabit : Akan ada orang kesusahan.


82 Mimpi bulan turun ke pangkuannya : Alamat akan menjadi orang besar.

83 Mimpi dalam kapal penjelajah : Akan berhasil dalam segala usaha.

84 Mimpi daun jatuh dari di tanah : Segala yang dikehendaki akan tercapai.

85 Mimpi daun jatuh tidak di tanah : Harus berhati-hati dalam bicara


85 Mimpi diajak orang pergi ke pekuburan : Akan memperoleh kekayaan.

87 Mimpi dibebaskan dari penjara : Akan memulai masalah baru dalam hidup anda.

88 Mimpi memliki bayi : Akan memperoleh rezeki besar.

89 Mimpi diberi cincin : Akan segera berumah tangga.

90 Mimpi diberi hadiah : Akan berhasil segala usaha anda, akan beruntung.



P/s=macam mana sekarang ada tak mimpi anda disini? ha! tak jumpa lagi!! adoi... kesian korang eh! jangan bersedih bukan habis lagi tunggu part 5!!! haha

43 ulasan:

rossoneri berkata...

memiliki bayi tu maksudnya pregnant ke apa...hahaha bape banyak kamu ada nih..

aesthetic berkata...

alahai..smlm tdo x mimpi ap2..hehe....nti len kali klau mimpi dtg check sini

mas berkata...

mimpi yg no 88 tu...he3

FyZa berkata...

mimpi memiliki bayi? keh3..x maw bermimpi..nk betul2 ada bayi nie..hee..;)

BalqisShafiqa berkata...

salam ziarah.
sekarang ni akak selalu mimpi tentang benda.

ni banyak tafsiran mimpi tentang orang.

cikCEPET berkata...

hahaa~
mmg sedey...
tade ag..
sob.sob.sob :(

NARDtheNERD berkata...

penah mimpi dapat cincin.
hahahaah~

AngahSayang2314 berkata...

dik lebih kurang la yg ada apa yg akak mimpikan tapi kita tak leh percaya benda2 nie sebab nie kan syirik kalau percaya tul tak??

juma berkata...

tak penah lagi mimpi bertengkar ngn ibu mertua..huhu..memang lar..tak kahmin ag.hahak

Cik SHiN~JU berkata...

haaa...dh terjawab mimpi akak aritu...mimpi dpt bayi...hehehe...
ai like...

Ann berkata...

akak ni ssh skit nk mimpi...tidur nyenyak sgt kot...

Cheqna berkata...

kan best kalau "Mimpi berurusan dengan nelayan" ~ dapat seafood free?

:-)

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

semalam mimpi jatuh sungai. camane ?

zulkbo berkata...

salam nickirfan..
uncle selalu mimpi ziarah kubur
moga betul lah tafsiran mimpi anda..

yusuf mujahidin ™ berkata...

salam

ni mn buku tafsir mimpi ni?
satu pn tk kene dgn aku...hahaha

sugar2 kapas strawberry berkata...

sy nk mimpi dberi cincin la..
lalalalalalalala ;)

ToPu berkata...

Kalau aQ mimpiQ sangat mudah, simple, dan sederhana seperti shikamaru tuh..., mimpiQ hanyalah ingin masuk surga tanpa menyentuh neraka....

MissXYZ berkata...

bagus2.... dh jd nenek tukang tilik pulak si irfan ni... eh.... bse on9 mlm je... nape plak siang2 pon ade...

p/s: akk mmg suke menyibuk... kui3

nand nasyari berkata...

boleh caya ke ni nick?

Mr K berkata...

wah! mcm2 mimpi ada...

NICK IRFAN berkata...

rossneri=yup! pregnanat la... hehe

NICK IRFAN berkata...

aesthetic=btol3! sini smua mimpi ade.. hehe

NICK IRFAN berkata...

mas=huh! mimpi ape ek? kjab...

NICK IRFAN berkata...

fyza=huh! hehe ape2pun smoga akak dapat bayi! amin...

NICK IRFAN berkata...

balqish=benda?? comming soon byk lagi tafsir mimpi sy ni... hehe

NICK IRFAN berkata...

cik cepet=xpe2 byk lagi ni ade tunggu...

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=wah! jodoh nk sampai la tu... hehe

NICK IRFAN berkata...

angah=yup! ni sekadar hiburan jer... eheh

NICK IRFAN berkata...

juma=huh? hahaha adoi...

NICK IRFAN berkata...

cik shinju=wah! akak dh dpt ker? hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=yela kot? hehe

NICK IRFAN berkata...

cheqna=wah! hahahaha :)

NICK IRFAN berkata...

miss lolly=mimpi tu on the way... byk lagi ni... hehe

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=harap2 mcm tu la... amin... :)

NICK IRFAN berkata...

yusof=xkne ke? ada byk lagi akan menyusul aku ambik dalam 1001 tafsir mimpi la...

NICK IRFAN berkata...

sugar=sy pun! hehe

NICK IRFAN berkata...

toqu=wah! mimpi ko mcm tu plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=intenet laju sy on9 siang la? hehe

NICK IRFAN berkata...

nand=ni cuma kajian jer.. klu btol mngkin kebetolan je kot? hehe

NICK IRFAN berkata...

mz k=yup! mcm2 ade.. hehe

annfrendly berkata...

dalam list ni akak belum pernah mimpi camni lagi... bestnya kalau mimpi no 85 tu kan..hihi... makcik kayooo

NICK IRFAN berkata...

ann=xde lagi ker? xpe2 mngkin next entry... eh! 85?? ape ek? kjab nk tgk...

yan berkata...

mimpi 79....XD..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster