Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 18 Jun 2010

ASAL USUL TEMPAT-TEMPAT DI KEDAH

Siapa kat sini orang kedah? korang tahu tak asal-usul tempat korang duduk tu? tak tahu? meh sini nak story sikit... hehe



Dahulu kala kononnya ada sepasang suami isteri yang baru berkahwin si suami dari CHANGLON dan isterinya plak KODIANG,mereka tinggal di GURUN sebab suaminya pemalas? dan hasil tanaman pula tidak menjadi kering kontang suaminya kerja menahan MERBUK

Satu hari si isterinya telah mengamuk dia membawa pisau dan TIKAM BATU dan rasa tak puas hati terus di lompat ke atas padang hingga rumput menjadi lumat jadilah PADANG LUMAT.

Bila di lihat suaminya pulang dia geram diangkatnya pula belangga dan di BALING tak kena BELANGGA PECAH dan tumpah kuah di dinding sarang semut jadi semua semua semut hurung dan jadilah KOTA SARANG SEMUT,dia mencari-cari suaminya tiada dan dia geram dan di ambil semua beras di bakarnya jadilah BERAS TERBAKAR...


P/S=amacam? ok tak asal usul aku cerita ni? hahahaha ops! nanti korang tertanya-tanya plak? ni hanya gurauan saja... hehe


PERANCIS 0 VS 2 MEXICO adoi! kejutan lagi? banyak plak kejutan kat piala dunia 2010 kali ni pasukan pilihan nampaknya kecundang plak? adoi...

ENGLAND 0 VS 0 ALGERIA ni apa pasal ni?? banyak keputusan yang tak masuk akal berlaku!!! pelik!!! england boleh seri????

SLOVENIA 2 VS 2 USA ni pun aku pelik jugak? kenapa banyak sangat keputusan seri ni??? memang pelik...

JERMAN 0 VS 1 SERBIA ni lagi pelik! kenapa jerman boleh kalah dan macam biasa? ada kad merah!! aku pening piala dunia kali ni! banyak sangat pasukan pilihan kalah????? pelik!!!! arghh!! aku bermimpi ker??

56 ulasan:

Mohamadazhan hjDesa berkata...

nasib s,p xdak.haha

nur intan hazirah berkata...

brazil xkan kecundang hehehehe

cambesje berkata...

belanga pecah kat mna?? xpenah dgq pown..

n merbok bkn merbuk la.. hihihi..

ni org kedah jgk ka??

Jantan Keparat berkata...

HAHAHA
X LEH BLAH BETUL!

Cheqna berkata...

kreatif laa dik..hehe

:-)

yna. berkata...

hmm...sy org sbah! hihi..
sy skong brazil!!hihi

Haruno Hana 하나 berkata...

pelik2la....
x tau pon tmpat2 kat kedah scara detail, ku bkn org kedah :)

bukan penggoda berkata...

hahahaha! kreatif! :)

thumbs up.

Ezao' Edogawa berkata...

pandai2 je nick wat usul2 sendiri. haha..

GERMANY 0 vs SERBIA OMG , psukan pilihan aku kalah ni... tidakk!

NARDtheNERD berkata...

dik~
jangan pelik keputusan tu dik..
hehehe~

BalqisShafiqa berkata...

salam ziarah, nick.
asal usul Johor akak tahu laa.
Johor berasal drpd perkataan 'Jauhari' maksudnya mutiara terpilih.
hehhe.
thanks for info.

mR.sYaH berkata...

wah menarik betulnyer asa usulnya.. hahha.. england seri.. xbleh terima..

cikCEPET berkata...

cepet owg kdh..!!
1st tym dgr sjrah neh..
ahahahaa~


:))

reen_sofee berkata...

so ngan merbok tak dak ka?

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

mybe pasukan bukan pilihan menjadi juara kali neh.

tot tot kecik berkata...

salam..

haha cane la leh wt citer ni..?tp nape ada nama yg xde..?sg petani..kulim..kuala nerang..bukit kayu hitam..hoho..

TUKANG KATA berkata...

hahaha..kreatif la kamu ni nick!

ni sejarawan kene baca nih..HAHA

meorazor berkata...

hahahaha bro..ade kena la entry kita..

mmg teruk kuasa besar bola tersadung terjelepukk!!

pearl apple berkata...

hahaha...terbaek lar...

penjejak maya berkata...

salam,

jangan Brazil tersingkir pusingan awal ni sudahlah tu lagi sangat pelik hehe..

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

tau xpe cm ne tah german leh kalah cit!!! akk mmg marah btol

sugar2 kapas strawberry berkata...

kekekekeke..story ciptaan sendiri ke nih?

Mr.Z berkata...

macam sejarah betul la. hehe..
world cup skrg ni kita tak boleh jangka dah siapa yg akan jadi juara nanti.. :)

annfrendly berkata...

hihii.. cerita tu semua ada nama tempat kat kedah.. kreatif....

kiwi berkata...

huhu..kdah duk ktner??bestnya dpt mam char kuew teow...@_@

si para para berkata...

hehe ko banyak sangat bermain nagan mimpi ni nick...mesti kompius mana satu betol2 mana satu main2 kan..hehe

Ann berkata...

rooney ckp besar lg, kan dh malu...tp rooney men mmg tak best la

NICK IRFAN berkata...

ahzan=sp xde ker? alamak! terlupa plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

intan=yup! btol3...

NICK IRFAN berkata...

cambestjer=belangga pecah kat kedah jgk.. nnt try tnye kwn2 org kedah wujud tau nama tu...

NICK IRFAN berkata...

jantan=hehehe :)

NICK IRFAN berkata...

cheqna=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

yna=huh! hehe

NICK IRFAN berkata...

hana=nnt try tnye kwn awk org kedah...

NICK IRFAN berkata...

bukan penggoda=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

ezao=sekali sekala jer? hehe

NICK IRFAN berkata...

balqish=huh! wah! sy pun xthu thnkz sudi kongsi cerita...

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=pelik jgk kan? hehe

NICK IRFAN berkata...

syah=yup! england england mmg mengejut! adoi...

NICK IRFAN berkata...

cepet=huh! org kedah ker? hehe

NICK IRFAN berkata...

reen=merbok ada kenapa?

NICK IRFAN berkata...

miss loly=yup! btol tu kak...

NICK IRFAN berkata...

tot=eh! ni cuma sebahagian jer...

NICK IRFAN berkata...

TK=kretif? hhaha thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

meorazo=btol tu bro! hehe

NICK IRFAN berkata...

pearl apple=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

penjejak maya=klu tu trjd? mmg pelik dalam sejarah piala dunia....

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=tu la kak jerman kalah? adoi...

NICK IRFAN berkata...

sugar kapas=ops! no komen... hehe

NICK IRFAN berkata...

mr z=yup! byk kejutan piala dunia kali ni...

NICK IRFAN berkata...

ann=hehehe thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

kiwi=sy penang la kiwi... hehehe

NICK IRFAN berkata...

para=yup! aku ske mimpi sbb tu kdg2 terkonfius jgk... hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=yup! rooney sekali pun x score lagi.. adoi...

AngahSayang2314 berkata...

kelakar tul la adik akak sorang nie reka cerita beras terbakar la.. apa lak lepas nie hehehhee

NICK IRFAN berkata...

angah=hehhe sj je reka2 ni.... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster