Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Rabu, 9 Jun 2010

INFO MENGENAI KUCING DAN KEISTIMEWAANNYA

Siapa kat sini ada bela kucing? ha! korang tahu tak kucing ada beberapa keistimewaan! aku pun baru tahu sebab member aku hantar e-mail kat aku? hehe memang selalu member aku hantar e-mail pasal sesuatu info? jadi aku pun berkongsilah dengan korang...



Sebaik-baik binatang peliharaan kucing jinak dan manja,nabi muhamad sanggup mengunting serbannya kerana kucing tidur di atas.

Kucinglah selalu mendoakan tuannya agar dapat tidur ditilam empuk,pandai memberi isyarat kepada tuannya jika ada sesuatu berlaku.

Jika seekor Kucing peliharaan kita duduk mencuci muka dengan tangannya di muka pintu rumah waktu pagi,petanda ada orang akan datang ke rumah kita.

Kucing binatang yang dapat mengimbang badan waktu jatuh dari atas kerana walau macam mana sekali pun, kakinya tetap jatuh dahulu daripada badannya ke tanah.

Kucing jantan pula kalau digunting kedua belah misai kiri dan kanannya pasti dia tidak akan ada kuasa berhenti ketika sedang berlari,mungkin juga dia akan melanggar apa saja di depannya.

Seekor Kucing jika umurnya terlalu tua dia juga boleh melatah atau nyanyok.kucing juga mengawan ikut musim, biasanya selepas hujan waktu petang dan pagi.




P/S=tak tahulah betul atau tak info ni kalau korang nak tahu cubalah! eh! jangan! aku saja tulis je tapi korang semua dont try this at home! tak baik aniaya binatang tau... hehe

24 ulasan:

kumako berkata...

tu je ke?? nak lg...

ske ble tgk info nieh.. tmbh byk2...hehehe

NARDtheNERD berkata...

eh. kucen pun boleh melatah atau nyanyuk. comell nye. hehe.

Janggel berkata...

Salam bro...

Wah dulu aku ada bela kucing gak..tapi dah mati..terus tak bela dah sampai skg..

Tapi siyes tak tau plak kucing mengawan waktu lepas ujan..petang? hahha mantop info tu..leh la skodeng..

kiwi berkata...

huhu..kt rumh dh buang kucing sekor..tpi skrg ad plak 3 ekor kucing laen dtg rumh..mak yg ske bela kucing...

Hasrul Hazrin berkata...

wahhhh,, thnx 4 the information,,

Ann berkata...

akak akui kucing ni comelllllll

tapiiii

tak suka dia bergesel2 kt kaki....

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

Kucing jantan pula kalau digunting kedua belah misai kiri dan kanannya pasti dia tidak akan ada kuasa berhenti ketika sedang berlari,mungkin juga dia akan melanggar apa saja di depannya.

baru tau info ni...huhu..thanks ye nick..

sugar2 kapas strawberry berkata...

yg sy taw if kita gunting misai kuceng,kucing tu xigt nk blik umah da..hihihhihihi

dlu sy bela 14 ekor kuceng

Cheqna berkata...

nak kena tanya my frens yg bela banyak kuching if any of their older cats nyanyok..hehe..

NICK IRFAN berkata...

kumako=thnkz! ni je la kot? heehe

NICK IRFAN berkata...

narnerd=yela kot? hehe

NICK IRFAN berkata...

janggel=sj berkongsi sedikit info? hehe aku pun bru thu jer..

NICK IRFAN berkata...

kiwi=ade plak kucing dtg umah? huh! pelik la.. eh! tukar nama ker??? hehe

NICK IRFAN berkata...

hasrul=sama2... :)

NICK IRFAN berkata...

ann=sy pun sama bkn geli tp takut kena asma plak dgn bulu kucing... hehe

NICK IRFAN berkata...

cik aida=sama2 kak! sharing is caring... hehee :)

NICK IRFAN berkata...

sugar kapas=yup! klu gunting misai kucing dia akan hilang daya imbangan dan daya ingatan... hehe

NICK IRFAN berkata...

cheqna=ok2.. try tnyr nnt... hehe

N.A.Z berkata...

best aku tgk blog hang ni nnt ajaq aku buat blog boleh?

NICK IRFAN berkata...

naz=la aku ingat sapa yg komen td? eh! ari tu aku dh ajaq hang lupa ka? xpa2 nnt aku ajaq...

tirah watif berkata...

suka kucing tapi tak boleh bela
sbb tak mampu nak jadi tuan yg baik
T_T

main kucing makcik je lah

NICK IRFAN berkata...

tirah=eh! sama la mcm sy ske kucing tp ayah asma jd xleh bela... adoi..

AnnFrendly Garden berkata...

baru boleh baca... akak suke giler kat kucing.. siap sayang2.. peluk2 lagi.. hehehe.. adik suke tidur kat perut kucing yang putih gebu kan??

NICK IRFAN berkata...

ann=yup! btol tu sy ske tido kat perut kucing sbb dorg gebu... empuklena tido... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster