Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Rabu, 16 Jun 2010

AKU HIDUP DIKALANGAN PATUNG

hari ni cerita sajak plak? nanti sambung balik pasal bola yer? ha! ni sajak pertama aku ni khas untuk segelintir budak-budak flat aku blok 1 di teluk kumbar bayan lepas penang yang selalu setiap malam hisap gam dan buat bising di flat aku!!! kadang-kadang tu siap tido lagi depan pintu umah orang bila dah khayal! ni serius! bukan rekaan! cuba bayangkan kalau korang ditempat aku? aku rasa sah korang bunuh budak-budak tu! ketua blok dah repot polis tapi tiada tangkapan dibuat? polis kata hisap gam tak boleh tangkap takda akta untuk hisap gam kalau hisap dadah boleh la dan semua penduduk pun sama dorang biarkan saja setiap malam dorang bising dan menganggu ketenteraman awam!! jadi aku buat sajak ni untuk penduduk teluk kumbar! biar penduduk teluk kumbar sedar sedikit!



=AKU HIDUP DI KALANGAN PATUNG=


aku mungkin hidup dikalangan patung
hanya kaku menghadap jalan batu
langsung tiada reaksi
hanya aku menggelegak darah
semua hanya menghadap makan malam
aku tidak mengundang selera
kerana di setiap kegelapan pasti ada mereka
tapi kenapa semua membiarkan
sedang kemusnahan sedang berlaku
mentertawakan kemakmuran.
dalam ruang kelam cahaya berbalam-balam
udara busuk,hilai tawa dan musik bising
aku hangat menumbuk jantung
tapi yang lain berdiri di celah-celah ketakutan
hanya memerhati dari jauh
sedangkan didalam hati ada kebencian.
ini telah membuat mereka meraikan pesta
yang akan memusnahkan keamanan.


Khas Untuk
Penduduk Bandar Baru Teluk Kumbar Blok 1
Bayan Lepas Penang


P/S=siap pun sajak pertama aku ni... hehe ok ke tak sajak aku ni? aku bukan reti sangat tulis sajak tapi saja nak mencuba jer...

30 ulasan:

Ann berkata...

xtau nk komen sajak tu, sbb tak reti nk tulis..nk phm kan pun..dh satu masalah

erm kecian, ssh gak tuh msing2 wat dunno jer kan..
lgpun mula2 gam lah,pstu dh hsp dadah..then br nk amik tindakan...
patutnyer kene cegah dari awal

Haruno Hana 하나 berkata...

x pernah2 plak wat sajak then ada sajak plak?
patut tukar title tu dgn aku hdup d klgan bakal mayat hdup, ye tak?

annfrendly berkata...

adik... hati-hati taw.. bebudak hisap gam ni takleh ditegur.. dorang tengah khayal kekadang dorang bertindak diluar batasan... wire kat kepala dah shot.. hihiiiihii...
ermm...
sedihkan sebab yang camtu bangsa kita :(
apepun adik jage diri elok2 k..

MissXYZ berkata...

erm dlm maksud... nk jd penyajak la plak... hehehe irfan ni mmg mcm2 wohaaaaaaaaa =)

BalqisShafiqa berkata...

salam ziarah, nick.
polis nak tangkap budak hidu gam ni susah laa.
hisap ganja tu mmg boleh tangkap terus.

cuba buat sajak?
okey. akak ni sajak down.

FyZa berkata...

haha..pndainya rupanya adik akak nie ngarang sjak ek..ok2..nice try..hehe..
susah gak kan..org nk kacaw pun takut nti bdk2 nie bwk geng pukul ke apa x ke haru..larh adik dok png eh..

Ahmad Naim berkata...

salam.my comments is excellent.kira ok la kalu ko kata br nk belajar.lama2 lg gempaq.teruskan usaha

Ezao' Edogawa berkata...

hehe. cuba tunjukkn sajak ni kat A.Samad said, tgok dia komen apa. saya nak komen pun xbrani sbb saya bkan bdak sastera. hehe. btw, ayat awk ni okay apa ...

kalau saya dtempat awk . hmm dh lama saya bla dri flat ni, xthan nak dduk didalam kancah kemurkaan cmtu. takut pn ada gak. awak kne lbih waspada yea!

kiwi berkata...

haha..thniah..pndai gk awk bwt sajak..klau sy memg x reti lgsung..huhu..2 la..bdk2 hisap gam ni bhye sket...awk hati2 tau

AngahSayang2314 berkata...

ermm no komen la dik tapi... apa2 pun berhati2 ngan bebudak macam tue..ingat jauhi dadah hehehe

Cheqna berkata...

wah, first time ye dik..tahniah lah! :-)

semoga masalah ni selesai dengan segera, n budak2 tu kembali ke pangkal jalan, berubah ke arah kebaikan...kesian kalau dibiarkan hanyut..

NICK IRFAN berkata...

ann=tu la pasal kak? adoi... kecewa sy penduduk sini buat xthu jer...

NICK IRFAN berkata...

hana=eh! ni sajak utk pnduduk blok sy bkn utk bdk2 lepak tu... hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=sedih btol sbb smua anak mlyu muda2 lagi!!! semua 15thn ke bawah!!! adoi... sy akan jaga diri thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=hehe sj beralih angin dulu? hehe

NICK IRFAN berkata...

balqish=tu la pasal hisap gam polis kata urin test x positif...

NICK IRFAN berkata...

fyza=eh! heheh thnkz kak! tu la dorg semua takut la adoi... dorg bukan ramai sgt ade la dlm 2/3 org je.. tp btol jgk akak kata dorg bwk geng ke? bahaya gak... yup! penang... nape kak?

NICK IRFAN berkata...

ahmad naim=thnkz bro! hehe

NICK IRFAN berkata...

ezao=thnkz! ko komen mcm ni pun aku berterima kasih dh.. ape2pun thnkz komen!!! nice to meet u...

sugar2 kapas strawberry berkata...

uhuh..takot kot hidop dkelilingi manusia cmnih.

NICK IRFAN berkata...

kiwi=saja nk try buat sajak? hehe eh! oh... ok2... thnkz! :)

sya ar berkata...

oke je :)

NICK IRFAN berkata...

angah=yup! thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

cheqna=thnkz kak! tu la pasal sian dorg muda2 lagi... smua masih sekola lagi...

NICK IRFAN berkata...

sugar kapas=sama la mcm sy... hehe

NICK IRFAN berkata...

syar ar=thnkz! :)

realiti.. berkata...

pergh..mmg ada camnie ye..aku mgkn xrasa camnie sbb aku dok kt partment putrajaya..bising2 tu biasa..tp xdalah isap gam..

NICK IRFAN berkata...

realiti=yup! aku mmg ada setiap malam bro! dorg hisap gam lps tu menjerit!! penduduk semua mcm patung buat xthu jer...

zikrie berkata...

waaa..x)
wat lagi, xde hal bro.. ak kompem baca..x)

NICK IRFAN berkata...

zikrie=ok thnkz bro! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster