Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Sabtu, 29 Mei 2010

TAFSIR MIMPI ANDA "part 2"

Ok! sambungan tafsir mimpi semalam! ha! untuk pengetahuan korang jangan terlalu percaya sangat tafsir mimpi ni kalau betol pun mungkin kebetulan? hehe ha! ok sambung semalam yer... hehe


26.Mimpi berada di galangan kapal :Ada harapan baik di bidang usaha dan kesehatan.


27.Mimpi berada di gua : Akan mengalami perubahan tentang hidup anda.

28.Mimpi berada di gurun pasir : Akan meninggalkan kenikmatan atau kesenangan

29.Mimpi berada di puncak gunung : Alamat akan rnemperoleh kekayaan

30.Mimpi berada di taman bunga : Akan memperoleh kepuasan hidup.

31.Mimpi berada di tempat gelap : Ada nasehat yang berguna bagi anda.

32.Mimpi berada di tempat penyimpanan mayat : Berhati-hatilah apa yang anda lakukan

33.Mimpi berada disebuah pulau : Akan dapat pekerjaan baru.

34.Mimpi berbadan gemuk atau kuat : Akan dimuliakan orang.

35.Mimpi berbadan kurus : Akan menderita dan kekurangan.

36.Mimpi berbicara dengan hantu : Kewangan anda meningkat.

37.Mimpi berbicara dengan seorang doktor : satu keinginan lama akan termakbul

38.Mimpi berbohong : Akan ada kemajuan kewangan.

39.Mimpi bercakap-cakap dengan binatang : Alamat akan memegang pekerjaan besar

40.Mimpi bercakap-cakap dengan seorang petani : Akan disegani orang

41.Mimpi bercermin muka : Harus berhati-hati dalam segala tindakan.

42.Mimpi bercocok tanam tumbuh subur tanamannya : Usaha anda akan berhasil

43.Mimpi berdiri di atas sebuah balkoni : Akan mendapatkan seorang teman yang baik.


44.Mimpi berduka cita : Akan memperoleh keuntungan.


45.Mimpi berenang di kolam : Alamat akan menghadapi kesukaran hidup.

46.Mimpi berenang tidak sampai-sampai ke tepian : Alamat mendapat kegagalan.

47.Mimpi bergurau dengan kawan : Akan terjadi perpisahan.

48.Mimpi hari kiamat : Akan mendapat keharmonian dan pekerjaan

49.Mimpi berhubungan seorang jenderal : Usaha anda akan berhasil

50.Mimpi berjalan di tanah rata : Perkembangan ada semakin baik.

51.Mimpi berjalan-jalan dengan isteri : Alamat kurang baik, akan ada perselisihan.


P/S=huh! apa? ingat sampai 50 je ke? ada lagi la tunggu part 3! nanti aku pos tapi kena ikut keadaan intenet aku? sebab kadang-kadang intenet aku selalu low sebab tu lambat sikit pos... sory... hehe

46 ulasan:

Jantan Keparat berkata...

ala..
xde pn lagieyh yg same...
hukhuk

cikCEPET berkata...

duk cari mmpi c.cepet ta jmpe ag...
mayb part 3 kowt...

:))

mas berkata...

penah mimpi cam ari nk kiamat taP not sure ar.....ngeri~~~

NARDtheNERD berkata...

cepat2 update part 3..
heheh~

aesthetic berkata...

kne tgk cter hntu byk2 ni b4 tdo..biar mimpi ckp dgn hntu..hehe...dpt duit byk sket..=p

sugar2 kapas strawberry berkata...

sy mimpi org pkai payung yg sama ngn sy

Cik SHiN~JU berkata...

38.Mimpi berbohong : Akan ada kemajuan kewangan.

hahaha...mlm ni kak yun tido xnak cuci kaki...kot2 mimpi mcm no.38 tu...best2... ;p

Fakhrur Razi berkata...

wahh2 dh jdik penafsir mimpi lak skang
hohoh.. ak ad mimpi ulau kejar ak msuk smpai dlm umah
adik ak dh pgg kple dier tapi ak xsmpai ati nk belah
kau bole tafsir x agk2nyer? xD

zulkbo berkata...

salam ziarah hari minggu
moga kita semua sihat..
dan dalam apa jua perbuatan
kita diberkati Allah SWT..
nak tanya nick ni..
uncle mimpi kena loteri
tapi uncle tak pernah beli?
apa jawapannya..he he

FyZa berkata...

harap2 dpt mimpi no38 2..haha..;p

tikosh berkata...

alamak nick.. mimpi kne kcau anto puchong cmne? eee.. seram! mimpi ke realiti tuh? harhar..

juma berkata...

penah mimpi ular berkepala orang..huhu..

AngahSayang2314 berkata...

ala.... dik kalau mimpi mengandung apa maksudnya ye??? heheh akak tahu benda nie tak bole caya sangat sebab syirik kan?? tapi nak tahu sekadar hiburan jer??hehehe

Ann berkata...

erm mcm dh lame je tak mimpi...tidur nyenyak kot

thanks ats pksgsian ni

Bingai @ Bangang berkata...

Blog anda telah tersenarai di e-Direktori Bloggers Malaysia

Anda dipelawa meletakkan logo e-Direktori di blog anda sebagai tanda sokongan dan mendaftar sebagai "Followers" untuk memudahkan saya menjejak blog teman-teman anda yang lain.

ice juliette berkata...

no 47 tu tka ade mmpi..
dulu mase form 3..
naek form 4 je kwn tu da pindah.. huk3..

uvais berkata...

try to find book tittled "DREAMS IN ISLAM" by syeikh imran n hosein. http://imranhosein.org/

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

sejak bile jadi penafsir mimpi dik ?

rossoneri berkata...

xada pon...hahahahha...

angahSayang, erk kita pun mimpi sama macam akak..

Husain berkata...

wah! jd pentafsir mimpi plak ko ye nick? haha

annfrendly berkata...

setakat ni akak belum pernah mimpi macam dalam entry ni..

NICK IRFAN berkata...

jantan=huh! xde lagi?? xpe2 byk lagi akan menyusul nnt... hehe

NICK IRFAN berkata...

cik cepet=yup! part 3 kot? xpun part4? hehe

NICK IRFAN berkata...

mas=alamak! seramnyer...

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=ok2.. hehe

NICK IRFAN berkata...

ateshetic=yup! btol 2! hehe

NICK IRFAN berkata...

sugar kapas=huh! payung??? sy pun ade mimpi payung gak... hmm...

NICK IRFAN berkata...

cik shinju=huh! hehehe smoga berjaya... hehe

NICK IRFAN berkata...

fakrur razi=lama x nmpk ko bro? haha mimpi ular rasanya mksud x baik tu... tp xthu la..

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=mimpi kena loteri tu mksud x baik rasanya.. ape2pun sy x brani kata apa2...

NICK IRFAN berkata...

fyza=no 38? huh! kjab nk tgk...

NICK IRFAN berkata...

tikosh=mimpi hantu? alamat yg baik tu... hehe

NICK IRFAN berkata...

juma=ular kepala org?? peliknyer mimpi akak...

NICK IRFAN berkata...

angah=mimpi mengandung?? xthu plak mak sy pun mimpi mcm tu jgk...

NICK IRFAN berkata...

ann=huh! x pnh mimpi ker? yup! sama mcm sy klu letih sy tido x mimpi pun nyenyak jer... hehe

NICK IRFAN berkata...

ice=oh.. sian tika... mimpi ape ek? nnt nk tgk kjab...

NICK IRFAN berkata...

bingai=thnkz! nnt sy letakkan dan terima ksih pilih blog sy yg x seberapa ni... :)

NICK IRFAN berkata...

uvais=thnkz kasi info sikit! :)

NICK IRFAN berkata...

miss lolly=sejak hantu2 sy menghilang? hehehe

NICK IRFAN berkata...

rossneri=xde ker? xpe2 byk part lagi... hehe

nand nasyari berkata...

dulu time de bf, nand penah mimpi dye mati..nangis dalam mimpi sampai ke sedar..rupenye mmg nangis btol2..wakakaka :P

NICK IRFAN berkata...

nand=wah! pelik gak mimpi tu.... hmm..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

akak mimpi bekas kekasih lah..nape ek? akak xde ingatkan die langsung pon..tetibe lak teringat..dah 3 kali dah akak mimpi die...haishh..

NICK IRFAN berkata...

cik aidacomel=bekas kekasih??? pelik gak nnt sy try cari tgk...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

hehe..dah jumpe nnt..roger2 akak k? hehe

NICK IRFAN berkata...

cik aida=ok kak... hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster