Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Khamis, 20 Mei 2010

NABI MUHAMAD SAW ADA BEBERAPA KELEBIHAN

hari ni aku nak kasi info sikit tentang Nabi Kita Iaitu Nabi Muhamad SAW? nak dengar tak? semoga info ni kita dapat berkongsi bersama..


Nabi Muhamad....

-Tidak menguap waktu mengantuk,
-Tidak ketawa besar,cuma senyum,
-Tidak makan banyak,sebelum kenyang berhenti
-Tidak berminpi khawin sewaktu rumajanya,
-Tidak nampak kesan buang air besar atau kecil,
-Tidak pergi ke tempat hiburan
-Tidak menyembah berhala
-Tdak terima sedekah kecuali hadiah
-Tidak takut dengan binatang buas

-Bila dia lena hatinya jaga,
-Bila dia berjalan tidak ada bayang,
-Bila mengadap hadapan dia nampak apa dibelakang,
-Bila memberi salam dia dahulu dari orang lain,
-Bila duduk dalam majlis sentiasa tegak sahaja,
-Bila lahir sudah berkhatan,
-Bila berjalan lalat tidak hinggap pada tubuhnya,
-Bila ditempat panas awan sentiasa memayunginya,
-Bila menunggang unta lebih laju dari orang lain,
-Bila bergurau tidak sampai menyakitkan hati orang lain.
-Bila awan mendung nabi akan berubah mukanya menandakan azan...


P/S=hehe amacam ok tak entry kali ni semua? ha! esok cikgu nick eh! tetiba jadi cikgu plak? haha takdelah esok aku kasi info pasal lain plak yer... hehe

62 ulasan:

kacang berkata...

bagus!
teruskan.
pnut mahu baca.=)
thanks

TUKANG KATA berkata...

menarik info ini..jom berselawat pada nabi..moga dpt syafaatnya..

saya anak cikgu..Mak ajar agama Islam..mak awak? balas di cbox saya yer..

tenkiuk2..

:)

zulkbo berkata...

salam..
subhanallah..
kekasih Allah
junjungan besar
Nabi Muhammad SAW
bersamalah kita
berselawat keatasnya

Admin My J SSU berkata...

Salam, memang info sebegini amat bermanafaat buat kita semua yang sepatutnya menjadikan Nabi SAW sebagai contoh ikutan atau icon utama kita. Walaupun ringkas namun sudah memadai menggambarkan kehebatan Rasulallah SAW.

BalqisShafiqa berkata...

nabi kalau gembira senyum saja.
ketawa besar nabi sehingga menampakkan gigi geraham.

*kita semua kalau ketawa sampai nampak anak tekak. hehe.

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

bagus info ni nick....

MissXYZ berkata...

wah irfan...
masih byk yg akk tak tau... =)
terima kasih sudi kongsi =)

NARDtheNERD berkata...

kagum dengan rasulullah s.a.w....
huuu..

ice juliette berkata...

sgt suke ^^
malu rasanya menyatakan cinta.
kepada dia kekasih Allah......
kerana dia insan mulia........
sedangkan diriku insan biasa..


tetbe lagu tu bermain di kepala apabila teringat rasulullah s.a.w....

Cik SHiN~JU berkata...

Salam Irfan...
Thanks 4 sharing..
Marilah berselawat keatasnya..
Semoga kita mendapat syafaat di akhirat nt..

FyZa berkata...

wah bgusnya..dpt info dr cikgu muda..hehe..moga kita suma dpt amalkan seperti yg baginda lakukan..=)

zikrie berkata...

bgs2.. x)
kami nak lagi2..hekhekhek..
ak nk post ssh sket la skrng.. ak dh keje.. ada masa insyaAllah..

AngahSayang2314 berkata...

alhamdullila angah terima info dari nick lagi ari nie... maka selawatlah ke atas nabi junjungan...Nya amin

Nuraisyyah berkata...

alamak..dh xboleh nk ketawa besar2 cm ni "muahahha" or "hahhahaah"..hmm...ok3..aisya senyum je..:)

p/s --> nice info..keep sharing k :)

Jemari Seni berkata...

Aik! takde dah citer antu???

Apa-apa pun good info sesungguhnya Nabi Muhammad itu adalah sebaik-baik umat yg patut dicontohi insyaallah!

mas berkata...

hai

nice info :-)

meorazor berkata...

wahh..bagus info niehh.
byk perkara2 yg tak tahu lagik..

akiN aMar berkata...

terima kasih cikgu!!!
infO yg sgt berguna..:)

gades ain berkata...

Subhanallah. Jao sungguh diri ini dgn sifat2 nabi muhammad SAW.

*selawat*

btw, nice entry :)

ieQa sWetLuv berkata...

thanks dengan perkongsiannya nick bagus awk suka membaca.. tapi alangkah indahnya jika word 'dia' diganti dengam 'baginda'.. dalam pengertiannya =)

AnnFrendly Garden berkata...

OK..bagusnya entry adik ni :)
esok hari jumaat.. ok kasi info lain taw..

aesthetic berkata...

byk bnde yg kne ubah kla nk contohi sifat rasulallah...len kali kne control senyum je..x leh gelak cm munyit..huhu

Iznie berkata...

nick...
nice info..
aku suka dowh... :)

Rasulullah ikutan terbaik sepanjang zaman....

Subhanallah... :)

Cheqna berkata...

Alhamdulillah..terimaksih Nick..

Ann berkata...

rasulullah s.a.w model terbaik sepanjang zaman :)

smg kita semua ikut sifat2 baginda insyaallah

hans berkata...

entry yg bagus
sebelum nih ku tak tahu pun
thanks 4 da sharing

Syasya Imani berkata...

suka lah ..
info yg berguna..
:D

cikCEPET berkata...

suke en3 cmneh...
ringkas tp superb..
salu igt kn kite pd Rasulullah

:))

sugar2 kapas strawberry berkata...

indahny.. ;)

Mr.Z berkata...

banyaknya perkara yang baik dapat dilihat dari rasulullah s.a.w .. entri yang bagus nick.. penuh pengertian.. :D

si para para berkata...

insan mulia...
insan terpuji...
di langit dan di bumi...

NICK IRFAN berkata...

pnut=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=btol3...! hehe

NICK IRFAN berkata...

tukang kata=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

admin=btol 2... hehe

NICK IRFAN berkata...

balqish==hehehhe no komen..

NICK IRFAN berkata...

alimaz=thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=btol 2 kak! :)

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=sharing is caring... :)

NICK IRFAN berkata...

ice=thnkz dik! :)

NICK IRFAN berkata...

cik shinju=hehheeh thnkz!

NICK IRFAN berkata...

fyza=cikgu muda? hehe thnkz!

NICK IRFAN berkata...

zikrie=patut xde entry bru dr ko... ape2pun thnkz!

NICK IRFAN berkata...

angah=thnkz!

NICK IRFAN berkata...

nuraisyah=hehehe :)

NICK IRFAN berkata...

jemari=nnt ade buat masa ni rehat dulu... hehe

NICK IRFAN berkata...

mas=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

meorazor=thnkz! hehe

NICK IRFAN berkata...

akin amar=cikgu? hehehe thnzk!

NICK IRFAN berkata...

ain=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

ieqa=alamak! sory.. thnkz sbb kasi thu? hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=insyaallah... :)

NICK IRFAN berkata...

aesthaic=hehehe :)

NICK IRFAN berkata...

iznie=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

cheqna=thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

ann=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

hans=sharing is caring! :)

NICK IRFAN berkata...

syasya=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

cik cepet=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

sugarkapas=btol3... hehhe

NICK IRFAN berkata...

mr z=thnkz bro! :)

NICK IRFAN berkata...

para=btol 2 bro... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster