Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Selasa, 25 Mei 2010

ADA HANTU? "episod khas"

Aku dalam keadaan mamai aku terasa sesuatu dibelakangku aku menoleh tiada siapa? aku menoleh semula alangkah terkejutnya aku melihat hantu-hantu aku semula! walaupun yang ada disitu cuma toyol dan pocong mereka antara yang dari siri 5 menghilang?

Toyol "ha! ko rindu aku tak bro! nah ni aku ada bawak ko ketam masak lemak cili api dan bubur kacang hijau! moh makan!" aku "eh! korang bukan kena culik ke? macam mana korang boleh ada kat gunung ni? eh! ko bawak ketam! wah! mana ko dapat? bubur kacang hijau aku tak makan la? sory!"

Pocong "korang jangan tanya macam mana kami sampai sini? eh! tadi ko kata ketam takde? ko bagi aku makan cekedis je! cis!" toyol "yela ketam khas untuk nick dia kan ketua kita? ko nguk la!" pocong "habis ko tu pandai sangat!"

Toyol "aku pandai cari duit ape! ko pandai apa?" pocong "aku pun pandai menari poco-poco apa? nak tengok tunggu kejab eh! adoi!" aku mengetuk kepala toyol dan pocong "korang ni boleh diam tak! mana yang lain?"

Toyol "yang lain? entah? dorang singgah rumah maniam kot? gunting rambut? takpun makan manisan?" aku "huh! sapa plak maniam?" pocong "hantu baru la dia hantu india? eh! ko tak tahu ke?" aku "sebab tak tahulah aku tanya?"

Toyol "ko tahu tak siri 5 hari tu yang ada blogger blog ko tu? ko tahu tak dorang hantar kitorang kat mana?" aku "ha! aku baru teringat masa siri 5 semua blogger aku culik korang kan? dorang hantar ke mana?" pocong "sedih aku tergamak dorang! ko ceritalah toyol!" toyol "dorang hantar kami kat jirat india! trajis betol!"

Aku "mak ai! jirat india!" pocong "ha! aku,toyol,jembalang, jerangkung dan ada lagi aku lupa tapi kami semua di hantar ke sana! cis!" aku "habis yang lain ke mana?" toyol "yang lain entah aku rasa jirat cina kot? dorang ni kenapa dayus sangat! takkan benci kami hantar ke jirat india! nasib baik ada maniam! dapat jugak kitorang makan tosei dan maruku! eh! kitorang tak boleh lama ni!"

Aku "eh! kenapa tak boleh lama? kenapa korang je yang datang mana hantu lain?" pocong "hish! ko ni! coverage hanya cukup untuk 2 orang je! banyak-banyak kang line takde! macam streamyz jugak mana boleh guna ramai nanti jadi slow la line!" toyol "eh! nanti ko cari kitorang di jirat india yang berdekatan! ko cari je nama maniam a/l mutusamy dia kenal kitorang! bye! jangan lupa datang! alamak! aku dengan pocong kian kabur la! eh! ko pun sama nick!"

Aku "eh! kenapa plak ni! ok aku jumpa korang nanti! jangan lupa! mungkin dalam siri 11 atau 12 mungkin!! aghh!!!" aku terkejut "la...aku bermimpi rupanya?" aku pun termenung sejenak memikirkan hantu-hantu aku dan aku harus segera mencari tok dakir untuk menyelamatkan keluarga syahila dan hantu-hantu aku semula!

Pada ketika itu aku melihat ardy ada disebelah aku dan syahila pun sama cuma jauh sikit yela bukan muhrim! hehe aku pun segera mengejutkan syahila dan ardy untuk meneruskan perjalanan kami....


P/S=cerita ni sambungan dari siri 7:episod 70 hari tu dan sambungan cerita di atas ni plak nanti aku post iaitu siri 8! hehe ni cuma sikit je banyak lagi pengembaraan kami ke dunia fantasi nanti... tunggu....

24 ulasan:

.cikfasya.(◕‿◕✿) berkata...

pergh..igtkan shahirah td..rupenye syahila..teruskan bersama nick utk pgembaraan seterusnye..layannn~

AngahSayang2314 berkata...

heheh ada gak sumbungannya ingatkan tak ada tadi...jom layannn

nur intan hazirah berkata...

hahahahaha baik nick wat buku ker carpen ker xpun novel.....ok gak :)

TUKANG KATA berkata...

saya kene baca balik..sebab tak ikut cite ni awal2 kan..pening sikit..heheh

Cik SHiN~JU berkata...

mintak sket bubur kcg ijau...ekeke

NARDtheNERD berkata...

hantu satu malaysia ke ni dik?..
hahaha~

Janggel berkata...

kehkehkeh

ice juliette berkata...

huhu! jirat india?? hahahaha...
nnt nk bknalan nan maniam jugak la.. >.<

Cheqna berkata...

sebab baca tgh malam, nampak tajuk terus tak baca...haha..

sugar2 kapas strawberry berkata...

akhirny muncul gak cite hantu nih..hihihihi

so maniam tu kira hantu gak la kn?kira keje dia gunting rambut budak2 hantu ni la??hihihi

annfrendly berkata...

penat toyol masakkan buur kacang hijau.. owh.. nick tak makan bubur kacang ijau rupanya.. cian syahila.. sorang perempuan.. tade geng..

NICK IRFAN berkata...

cik fasya=thnkz kak! syahirah kena tangkap? tinggal syahila je kembar dia... hehe

NICK IRFAN berkata...

sgar kapas=maniam ni hantu india? sbb kitakan 1 malaysia? selama ni lupa letak hantu india tp nnt siri 11 ade hantu india plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

angah=ada! hehe nnt sy pos ok! hehe thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

nur intan hafizah=er.. ade ke org nk beli nnt? lagpun cte sy biasa2 jer....

NICK IRFAN berkata...

tukang kata=tu la cte sy klu baca sekerat mmg xphm... hehe

NICK IRFAN berkata...

cheqna=alamak! hehehe xpe2.... hehe

NICK IRFAN berkata...

janggel=huh? hehe

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=yup! 1 malaysia kali ni... hehe

NICK IRFAN berkata...

ice=nk berkanalan? berani ke tika?? hehe

NICK IRFAN berkata...

cik shinju=sila2 la... kita kongsi dua nk? bru romantik? ekeke...

AnnFrendly Garden berkata...

akak tunggu sambungan citer ni adik..
dah lame tertunggu2 taw..

NICK IRFAN berkata...

ann=alamak! ye ke kak? hehe sory2...

NICK IRFAN berkata...

thnkz semua yg sudi komen! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster