Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Jumaat, 14 Mei 2010

TIPS UNTUK DAPAT PAHALA DENGAN MUDAH?

tips-tips senang untuk kita dapat pahala saja nak berkongsi... hehe



- Bangun pagi lihat muka ibu bapa

- Lihat gambar kaabah

- Baca al Quran

- Senyum

- Buang sampah



Oleh sebab itu, beruntunglah mereka yang masih mempunyai ibu bapa di dunia ini. tetapi ada pula yang malang, kerana menghantar ibu bapa ke rumah orang-orang tua. jangan mencerca dan menceritakan keburukkan ibu bapa kita kepada orang lain, memalukan saja. Dibilik tidur atau ruang tamu eloklah gantung gambar kaabah, sejuk hati melihatnya, amin, dari gantung gambar separuh bogel. Banyaklah baca al Quran, jangan bila nak mati lidah keluar separuh dada,sebab tak pernah menyebut kalimah Allah. Senyumlah kepada siapa saja , jiran, dan sahabat untuk menyenangkan hati mereka nampak ceria, Buanglah sampah jumpa dimana sahaja, agar satu kebersihan dapat terjaga. Kebersihan tu satu daripada Iman. Amin.



P/S=ni info aku nak berkongsi dengan korang semua! pendek giler entry ni first time aku tulis entry pendek? hehe...

36 ulasan:

zulkbo berkata...

salam nick
bagus ni
terima kasih
sayang lah mak ayah
entri pendek
uncle lagi suka
nak cepat ni
he he he..
la la la

annfrendly berkata...

:) suke entry adik nie..
bagus.. walaupun pendek..
tapi mantap..
betul.. sayangilah ibubapa selagi mereka ada...

Syasya Imani berkata...

Nice entry ni..
parents adalah segalanya..
tak ade yg boleh ganti..

cikCEPET berkata...

pendek tp brmakna...
:))

Che Kechik berkata...

nice one nick!
tp kechik duduk jauh dari family..
tak dapat nak tgk mak ayah face to face...
gambar pun jadi la kan..
uhu! T____T

Jantan Keparat berkata...

hukhuk..
bagus2!
pesanan yg bagus...

Tupai Karan berkata...

thanks for sharing..

ya setuju tang letak gmbq kaabah tu.. mmg tenang

YanTzYanTtiE berkata...

ibu bapa akak jauh :(

sya ar berkata...

terima kaseh :)

AngahSayang2314 berkata...

bak kata saida ok la tue.. hehehe
rest kan otak jap dik nanti kan nak tengok badminton kan???

MissXYZ berkata...

wah irfan...
tq saling mengingati =)

iyllienaz berkata...

thanx nick for sharing..

NARDtheNERD berkata...

bagus bagus...
hehe~ =)
love emak abah..=)

Fatimah Samsuddin berkata...

pendek tp padat.. hehe.. bagus2.. =)

FyZa berkata...

erm tips yg sgt bgus..pling sng no1..bngun pg tgk muka mak ayh..salam peluk cium..dpt pahala..rugila mereka yg tdak m'hargai ibu bapa..sgt sedey org2 mcm 2..

jane berkata...

ingt salah masuk blog tadi
hahahhahahaha

lain kali wat pndek2 yer;)
kehkehkeh

yer..syngi mreka slagi ada;)

.cikfasya.(◕‿◕✿) berkata...

wahh adik..
pendek2..

lec akak ri tu pun ade btaw gak sal neh..
senang je kn nk dpt pahala..

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=thnkz jgk sbb sudi singgah uncle! hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=heheh thnkz kak! sj nk mencuba... hehe

NICK IRFAN berkata...

syasya=btol3! tiada kan kucari ganti..

NICK IRFAN berkata...

cik cepet=thnkz! hehe

NICK IRFAN berkata...

che kechik=yup! btol3 gambar pun ok.... :)

NICK IRFAN berkata...

ghostone=thnkz bro!

NICK IRFAN berkata...

tupai karan=btol3 kak! hehe

NICK IRFAN berkata...

yanzyatie=gmbr ade??? gmbr pun jd la.. hehe

NICK IRFAN berkata...

syar ar=sama2... hehe

NICK IRFAN berkata...

angah=uwaa!!! jgn sebut badinton sdih sy!! malaysia kalah!!! sob2...

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

iylienaz=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

fatimah=thnkz! hehe

NICK IRFAN berkata...

cik fasya=eh! kebetulan plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

jane=nape salah plak? hehehehe

si para para berkata...

padu...hehe
bagus nick..terkesan...

NICK IRFAN berkata...

para=thnk bro! hehe

~yna_kawaii~ berkata...

thanxxxxx...

buang smpah pun dpt phala..x tau lak..:))

NICK IRFAN berkata...

yna kawai=yup! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster