Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Rabu, 12 Mei 2010

1 KISAH TENTANG ROADBLOCK DI LEBUH RAYA?

ha! ni ada benda nak story sikit tentang roadblock! kat lebuh raya! nak dengar tak? hehe




Tadi pagi aku dan family pergi perak lepas tu masa nak balik semula ke pulau pinang tetiba ade 1 roadblock kat lebuh raya ayah aku kata “adoi…dah la nak terberak ni ada plak roadblock? Kalau polis tahan sah babah berak depan polis tu jugak!!” sebab masa tu bapak aku nak terberak keracunan makanan pagi tadi lepas tu bapak aku kata “Ha! Nick bila tengok roadblock ni hang nak dengaq cerita pasal roadblock tak?” aku kata “boleh gak cerita apa?” ayah aku kata“Ni cerita kawan babah dulu dia cerita masa tu dia nak terberak jugak lepas tu polis plak mai tahan? Polis buat pemeriksaan lesen kawan babah berhenti kereta terus dia keluar lari kat semak? Apa lagi polis kejaqlah ingat dia perompak ka tapi kawan babah tu sempat pi masuk dalam semak? Lepas polis tengok dia diam tak bergerak ada 2orang polis lompat terkam nak tangkap! Sekali polis 2 orang tu lompat masuk semak habis semua baju bau taik! Sebab masa tu kawan babah tu tengah berak! Haha kesian polis 2orang tu! Ni kawan babah cerita dulu” aku,mak dan kakak aku punya gelak sampai mengair mata.



Lepas tu bapak aku kata "ada cerita kedua ni cerita kawan babah jugak hangpa nak dengaq lagi ni cerita orang lain plak bukan orang yang sama dia kena roadblock polis nak buat pemeriksaan masa polis tu tahan kawan babah la masa kena tahan tu kawan babah tak bawak lesen kot? Polis saman RM100 kalau tak silap? Lepas tu kawan babah kata “kalau pukul polis sekali kena berapa?” polis tu kata “kalau pukul polis kena saman RM30 kenapa?” tiba-tiba kawan babah tu tumbuk polis kat muka sekali,tumbuk perut sekali dan sepak punggung polis sekali lepas polis tu rebah selamba kawan babah tu bagi kat polis tu RM90 dia kata save RM10 lepas duit nak isi minyak dan terus dia blah macam tu ja” kami gelak lagi sekali! Bila sampai bila depan roadbloack tu bapak aku bagi lesen polis check kitorang dok tahan gelak masa tu bila polis tu kasi lesen bapak aku balik kitorang pun pergi jadi



=moral the story jangan ikut apa yang aku cerita ni ok! Ni semua cerita dulu-dulu zaman 70an masa bapak aku muda dulu..….

32 ulasan:

sya ar berkata...

haha
kenapa pukul 3x?
sekali dah la.
bayr rm30 je.
jimat rm70

kacang berkata...

hahahahaha.
adoy.
kelakar2.
sian polis tu kena pukul.

Jantan Keparat berkata...

hahahahahaah!!!!!
nasib baek kawan babah ko x amik taek diew letak kat muka polis...hehehe....

FyZa berkata...

haha..mcm2 btul..;p

TUKANG KATA berkata...

kalu buat macam tu skang ni sah2 kena tembak ngan polis..HAHAHAA

nice story..

like it!!

yusuf mujahidin ™ berkata...

hahaha...kejam gler
ayah aku polis der..terasa bliau...kehkehkehkeh~

AngahSayang2314 berkata...

hahahahahhahahahahahaa kelakar la... tapi tak salah kan kalau kita ikut...
tak la saja jer... kelakar la...

MissXYZ berkata...

nasib la... polis yg terkam taik... wawawa...

NARDtheNERD berkata...

hehe~...pukul sekali dah lah...baru rm30..hehe..=)

kitatauke berkata...

hhhahha..agak2 zaman skg...bole tak tumbuk polis???:)

jejaka anggun berkata...

tipu la citer nih. hahah.

Nuraisyyah berkata...

lawak jenaka d petang hari ae irfan..?? hahahahhah..:D

SyAmSuL AnUaR berkata...

lawak2nya cite....blh pkl polis pule zaman duhulu...skrg pukul polis masuk lokap le...hehehe...

ice juliette berkata...

hahaha!
sempat ag dia bercerita smbil menahan tut............ hahaha! lawak lorh...

annfrendly berkata...

hehehe.. kelakar..
polis zaman dulu lain..

apa pun kita msti respect polis sebab dia menjaga keamanan negara kita yang tercinta ni :)

NICK IRFAN berkata...

syar ar=btol jgk ek? hehe

NICK IRFAN berkata...

kacang=tu la pasal sian kan? hehe

NICK IRFAN berkata...

ghostone=hahaha tu la pasal selamat polis tu... haha

NICK IRFAN berkata...

syza=tu mcm2 skrg ni...

NICK IRFAN berkata...

tukang kata=hahaha tau xpe... hhahaa

NICK IRFAN berkata...

yusof=eh! biar btol? hehehe sory....

NICK IRFAN berkata...

angah=eh! jgn ikt plak kak? nnt sy plak yg kena dituduh? hehe

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=tu la? hahahaha

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=hehehe tu la jimat sikit...

NICK IRFAN berkata...

kitatauke=skrg? no komen! hehehe

NICK IRFAN berkata...

jejaka anggun=tipu? ni bapak aku yg kata ak pun x thu.. haha

NICK IRFAN berkata...

nuraisyah=yup! hehe

NICK IRFAN berkata...

ice juliet=hahaha ayah abg dia mmg lawak...

NICK IRFAN berkata...

syamsul=ni cte dulu skrg? jgn harap nk pukul polis... hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=haha t la kak dulu lain skrg dorg lebih tegas...

si para para berkata...

hahaha memang bau taik la pulis tu...lawak2....

sekarang kalau pukul pulis kompen kena tembak...

NICK IRFAN berkata...

para=sian polis masa ni... heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster