Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Rabu, 12 Mei 2010

E-MAIL MISTERI

Aku dapat e-mail misteri! masa aku buat entry "aku disangka patung lilin" ni aku copy e-mail dia... ha! dia kata dia kenal aku? dia jugak silent reader blog aku! dia dapat e-mail aku dari kawan aku lelaki nama dia tak kasi tahu? mampus aku nak tanya kawan lelaki aku banyak! pelik la... dia 1 sekolah dengan aku! dia jugak secret admire kat aku masa aku form5! tapi dalam e-mail dia guna nickname "Puteri Bunga" umur berapa tak tahu? hmm..setahu aku masa aku form5? perempuan yang admire aku cikgu-cikgu pelatih cina jer tapi takkan dorang kot? hmm.. misteri ni la mesej dia hantar tu....


Awak…
Dulu awak pernah senyum kat saya
Tapi saya buat tak nampak
Padahal nak elak daripada pengsan
Bila awak tenung saya..

Awak…
Dulu awak pernah datang kat kelas saya
Tapi saya buat tak tahu aje
Padahal bumi ni terasa mcm dah tak cukup graviti
Rasa macam nak awak duduk je kelas saya

Awak…
Dulu saya pernah senyum kat awak
Tapi awak jalan depan saya
Awak tunduk malu
Jadi senyum pun tak ada maknanya

Awak…
Dulu awak pernah tegur saya
Tapi saya buat-buat tak dengar
Padahal hati saya masa tu tengah gembira
Sebab buat pertama kali awak tegur saya

Awak…
Dulu saya pun pernah juga tegur awak
Tapi saya tegur awak dalam hati je
Jadi awak tak dengar apa yg saya katakan
Sebab saya malu nak borak dengan awak

Awak…
Dulu awak pernah beratur belakang saya
Tapi saya tak tau nak cakap apa
Masa tu rasa masa berlalu lambat je
Happy giler saya masa tu

Awak…
Setiap hari awak nampak patung lilin
Semua kawan saya minat kat awak
Tapi saya cuma minat dalam hati je
Padahal nak juga saya jerit saya minat kat awak

Awak…
Pernah sekali saya nampak awak di Bukit Jambul
Awak duduk di pelosok penjuru
Niat saya nak berjumpa dengan awak
Tapi bila kawan awak datang saya terus pergi

Awak…
Hari tu saya dah janji…
Nak luahkan kat awak
Tapi tak tau kenapa?
Hati saya tak boleh pergi

Awak…
Hari ni saya menyesal pada diri
Hari ni hari terakhir saya ikuti blog awak
Lepas ni dah takde lagi
Sebab saya akan pergi

Awak…
Hari ni saya tengok gambar awak senyum
Gambar awak saya ambil masa hari guru
Tapi gambar hanya tinggal gambar
Nak buang sayang nak simpan sedih

Awak…
Esok kita tidak dapat berjumpa lagi
Tiada esok untuk saya
Tiada juga esok untuk awak
Semoga satu hari awak temui cinta sejati
Sebelum pergi
Hari ni…
Kat sini
Saya janji
Semua ni untuk awak…
Sebab mengenali awak
Merupakan anugerah terindah pernah saya miliki….
walaupun saya tak sempat bagitahu saya sukakan awk…


p/s=betol! ni e-mail aku dapat malam masa aku buat entry pasal patung lilin meremang bulu roma aku! sapa plak puteri bunga ni? aku sent balik msg kat dia? dia tak reply pun? misteri betol.... ada plak peminat misteri? harap-harap dia ni puteri bunian... hehe

42 ulasan:

Azrai Ahmad Zamri berkata...

salam ziarah..
huhu..mmG misteri nie..
peminat setia je gayanya..
puteri gunung ledang k0t?

jejaka anggun berkata...

abaikan jer insan anonymous nih... x penting.

NARDtheNERD berkata...

wah ade peminat misteri tu...
teehehe~

nisaGemok berkata...

peminat misteri..!
huhu.

Aby Umy berkata...

mantab sobat,,
aku suka bagian yang ini

"Awak…
Esok kita tidak dapat berjumpa lagi
Tiada esok untuk saya
Tiada juga esok untuk awak
Semoga satu hari awak temui cinta sejati
Sebelum pergi
Hari ni…
Kat sini
Saya janji
Semua ni untuk awak…
Sebab mengenali awak
Merupakan anugerah terindah pernah saya miliki….
walaupun saya tak sempat bagitahu saya sukakan awk…"

terus berkarya
sukses buat sobat

BalqisShafiqa berkata...

wah, nick!
akak tengok nick ni ramai peminat.
tiba-tiba rasa seram lak.

:) tak dapat teka siapakah gadis tu?

Syasya Imani berkata...

wah2..
sangat tak boleh blah..hihi
neway cm sian je kt die tu..
tp cm takut pon ade gak lau dpt mende2 cm tu..grr

zikrie berkata...

waaa..hebat la lu bro..
pelan2 kayuh la bro..hahahahahah

Cik Amy Sensei berkata...

salam..

waahhhh....misteri mimpi syakila tuu....ehhehehhehe...

orang ramai peminatla ni..ehhehe..syabass...

Pensel Kontot berkata...

ade la tuh yg minat dlm diam2

zulkbo berkata...

salam nick..
memang misteri
he he..siapa
la gamaknya..?

AngahSayang2314 berkata...

gerrrr.......seram tul bunyinya sapa la gerangan tue yer dik..angah nie macam gerun jer bila dengar misteri2 nie.. apa2 go..go.. cayok.. berblogging

Nuraisyyah berkata...

alaaaaa..sdey plak bace emel die bg kat awk 2..hukhuk..ataupon ade org saje n maen2kn awk kot..sbb even xsume yg boleh tulis cm 2..tp rmai yg pndai wat ayat power cm2..kn3..pe2 pn..sume ni just assumption..hope dpt tau sape ur secret admirer 2..hahak

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

seremmmmmm....

Jantan Keparat berkata...

iskh..
nape lew pompuan nieyh pendam2!!!
tolonglew ko muncul n serikan hidup tuan blog nieyh!!!!

NICK IRFAN berkata...

ghostone=hahaha thnkz! entahlah bro x thu sape? misteri...

NICK IRFAN berkata...

azrai=ha! tu la pasal pelik btol.. mngkin la puteri gunung ledang? hahahhaa

NICK IRFAN berkata...

jejaka anggun=anonyoumus ke? oh... ok! aku mmg abaikan pun... thnkz!

cikCEPET berkata...

wahhhh3....
bes arrr de scret admire..
since skola lg tuh...
hehhee :))

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=mmg misteri,,,

NICK IRFAN berkata...

nisa=yup! misteri sungguh...

NICK IRFAN berkata...

aby=thnkz! hehe

NICK IRFAN berkata...

balqish=mmg seram kak! hehe

NICK IRFAN berkata...

syasya amani=tu la seram pun ade hantu ape dia ni?

NICK IRFAN berkata...

zikrie=kayuh pe plak? hahaha ape2un thnkz! hahaha

NICK IRFAN berkata...

cik amy=mimpi syakila???? novel ke? best? sy rasa seram je ni..

NICK IRFAN berkata...

pensel=harap2 org la jgn benda lain plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

zulkbo=mmg misteri btol! dan seram!

NICK IRFAN berkata...

angah=meremang bulu roma sy masa baca t? hehe ape2pun sy buat x thu je la....

NICK IRFAN berkata...

nuraisyah=entah la sy buat x thu je sbb takut gak? hehe ape2pun thnk kasi pendapat! :)

NICK IRFAN berkata...

alimaz=seram kan kak? hmm..

NICK IRFAN berkata...

cikcepet=best ke? sy rasa seram jer... hehe

sugar2 kapas strawberry berkata...

hohohoho..ad secret adupany.hak3
adakah anda rsa hati anda berbunga2 pas dpt emel tu?? ;DD

NICK IRFAN berkata...

sugar kpas-rasa seram jer... hehe

ice juliette berkata...

wah.............
bestnye ade secret admirer....
cm sdeyh je munyik die.. die nk p mane??

annfrendly berkata...

adik... memang misterilah email ni..
adik ada tak ingat apa-apa masa zaman sekolah dulu, yang berkaitan dengan ayat yang dia tulis tu..
tapi nape dia cakap ni hari yang terakhir dia baca blog ni yer...
mana dia nak gi pulak nie..... pelik.

NICK IRFAN berkata...

ice juliet=best?? takut la tka! hehe

NICK IRFAN berkata...

ann=entah sy rasa xde ape2 plak? tu la pasal hantu ape dia ni seram la...

si para para berkata...

nick..sape org tu..
pandai dia tulis..
cakap kat dia aku nk belajar tulis macam dia..serius ni nick...

NICK IRFAN berkata...

para=aku x knal la sapa dia ni? tp mmg pndai menulis..

~yna_kawaii~ berkata...

wahh..secret admire..
nick..carila tau dia ni sapaa...n kongsi2la ngan kitorang..suspen2!(aku mmg busy body!;p)

p/s-honest jer cara tulis dia..hmm..i like!

NICK IRFAN berkata...

yan=kawai entah la x thu sape? misteri la... ape2pun nk siasat jgk nnt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster