Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Sabtu, 15 Mei 2010

SELAMAT HARI GURU

Semperna hari guru hari ni aku nak ambil kesempatan mengucapkan selamat hari guru kat cikgu-cikgu yang mengajar aku start dari aku tadika sampai aku form5 antaranya ialah cikgu sekolah rendah aku tak ingat plak? hehe cikgu sekolah menengah aku cuma ingat cikgu-cikgu masa aku form 5 jer? hehe maaf la jadi aku nak ucapkan hari guru kepada cikgu yang mengajar aku masa aku form 5 antaranya ialah..




Antara Cikgu-Cikgu aku masa Form 4 dan Form 5


Cikgu Aizamin(BM Form4/5)=cikgu paling sempoi pernah aku jumpa! serius! walaupun muka macam orang jahat giler! ops! maaf cikgu tapi dalam hati ada taman kan? hahaha thankz cikgu! cikgu memang orang paling spoting pernah saya jumpa! sepanjang mengajar tak pernah saya tengok cikgu marah kami,tapi saya yang terbuat cikgu kecil hati hari itu maaf cikgu? masa tu saya memang saya tak fikir panjang? buat sesuatu tak guna otak? harap cikgu halalkan pelajaran cikgu kepada saya dan terima kasih! maaf jugak tak sempat nak salam cikgu masa last sekolah? sebab saya cari cikgu tak jumpa masa tu... psst.. cikgu bila nak kawin bini no3 jemput la saya? hahaha ops! selamat hari guru cikgu aizamin!

Cikgu Rozilaini(Math Form4/5)=ha! ni cikgu ajar aku math! cikgu kerdil aku panggil bukan apa dia cikgu paling kecil dalam sekolah tu kalau orang tak tahu mesti orang kata cikgu tu budak tadika? dan la putih cute plak? haha ops! cikgu ni pun best dia ajar aku dari form1,form4 dan form 5? aku dari bangap pasal math boleh pandai jugak sikit-sikit walaupun tak berapa pandai betol-betol lagi? tapi boleh la jugak dari math aku dapat 9G trial SPM math tapi aku dapat lulus masa SPM sebenar!!! haha thankz cikgu!! dan maaf jugak tak salam cikgu masa last sekolah.... ha! terima kasih dan selamat hari guru cikgu Rozilaini!

Teacher Adibah(B.I form5)=ha! ni cikgu anita sarawak aku panggil dia sebab mulut dia pot pet tak boleh berhenti? hehe cikgu ni la kata muka aku cute macam perempuan? hahaha ada ke patut? masa tu yela aku innocent sikit muka skema jer? sekarang lepas habis sekolah aku simpan jambang dan misai baru macho sikit? hihi ha! dia ajar aku B.I walaupun masa sekolah aku bangap B.I lepas habis sekolah ni aku faham apa orang cakap B.I kat aku cuma walaupun aku tak reti nak balas balik? ha! cikgu maaf jugak sebab tak sempat salam dengan cikgu masa last sekolah? dan tak dapat nak tunaikan permintaan cikgu suruh saya jangan jadi pendiam? sory cikgu ha! selamat hari guru teacher adibah!

Cikgu Marziana(Sains form4/5)=ha!ni cikgu mengajar aku sains dia ajar sains kat kelas aku? menang best! aku walupun selalu curi-curi tido kat kelas dia dan selalu kena denda masa kat makmal sains? tapi saya berterima kasih jugak kepada cikgu sebab sains dari form3 sampai form 5 aku tak pernah lulus sains asyik dapat 30 markah ke bawah je tapi masa nak dekat SPM cikgu tu polish kitorang? ni aku dapat B sains masa SPM! haha thankz cikgu budi baik cikgu hanya tuhan dapat membalasnya! sory jugak tak salam cikgu hari tu? apa-apapun selamat hari guru teacher marziana!

Ustazah Yusliza(Agama Islamform4/5)=ni ustazah paling aku suka! i love u ustazah! ops! marah suami ustazah kang? haha love tu maksud sayang jer.ha! ustazah ni aku sempat bersalaman dengan dia syukur ambik berkat ustazah ni sepanjang ajar aku 2thn serius beb! aku tak pernah sekali pun tido kelas dia! sebab dia ajar suka bercerita macam-macam cerita dia cerita aku rasa syok je ustazah ajar memang senang faham apa di ajar semua masuk dalam kepala! thankz ustazah! sebab mengajar! ustazah ni kata aku ni anak kacukan jepun? hahaha macam-macam tapi ustazah memang tak marah pun walaupun aku pendiam bukan macam cikgu lain suruh saya bising dalam kelas? adoi. selamat hari guru ustazah yusliza!

Cikgu Zakiah(P.Seni form4/5)=ni cikgu paling lemah lembut aku jumpa! cakap pun sopan je walaupun orang kata cikgu ni garang? tapi dengan aku dia cakap lemah lembut jer? hehe selamat hari guru cikgu! dan terima kasih sebab ambik lukisan saya dan hantar ke pemeran Malaysia/Jepun terharu betol! banyak lagi lukisan lawa-lawa lukisan aku jugak dia ambik? hehe ha! dan terima kasih jugak sebab lukisan setandan pisang saya cikgu ambik buat frame!! wah! thankz cikgu! selamat hari guru cikgu zakiah!

Cikgu Surianti(P.Akaun form4/5)=hehe cikgu ni cikgu india yang mengajar kelas aku dulu? jadi aku pun aku nak ucapkan selamat hari guru jugak maaf tak jumpa cikgu sebelum dan selepas SPM sebab akaun je satu-satunya subjek aku dapat 9G! aku hantar kertas kosong jer? haha sebenarnya aku nak buang akaun aku tak minat sebab aku nak ambil tasawuf islam tapi cikgu surianti suruh ambik jadi mau tak mau kena ambik jugak? adoi... jadi maaf cikgu akaun saya tak lulus... hehe selamat hari guru cikgu surianti! hehe

Cikgu Nazirah(ekonomi asas form 5)=ha! ni cikgu mata cantik! hehe aku suka tengok mata cikgu ni sebab kaler kok campur kelabu bulu mata pun lentik? haha dia ajar aku ekonomi memang best! aku dari tak minat langsung mula-mula terus boleh minat! selamat sempat salam cikgu ni masa SPM hehe walaupun SPM aku tak dapat cemerlang E.A tapi lulus! terima kasih sebab ajar saya cikgu! halalkan semua yer cikgu? dan! terima kasih sebab bawa kami ke bank negara hari tu sebab cikgu kata nak kami release tension? best giler! first time kitorang ada aktiviti luar kenangan tak boleh dilupakan.. seronok! selamat hari guru cikgu nazirah!!!

Cikgu Rosnani (sejarah form5)=cikgu ni selalu kata aku macam cina! cis! mula-mula geram jugak tapi lama-lama jadi best jugak? haha sebab cikgu kata orang cina hensem yang tu terseronok sikit? ha! cikgu ni ajar aku sejarah aku boleh dikatan bangap jugak sejarah masa form4/5 tapi masa cikgu ni ajar aku jadi minat plak? best! senang plak faham? yang tu yang seronok tu? dan amat mengejutkan masa SPM aku dapat B buat pertama kali! lupa nak salam cikgu masa SPM? tak jumpa cikgu la? ha! sejarah selalu aku paling tinggi pun D? hehe apa-apapun terima kasih cikgu rosnani selamat hari guru!

Cikgu Nasri (P.J form 5)=cikgu ni ajar aku P.J jer? tapi sepanjang cikgu ajar P.J aku langsung tak ambil bahagian? haha sebab aku malas nak main selalu dok tepi padang jer cikgu ni paling spoting sebab bila P.J je cikgu tu akan bagi dompet dia kat aku termasuk pelajar lain! semua bagi duit dan dompet kat aku! haha sebab dorang percaya aku tengok! baik tak aku? haha jadi aku menang budak baik dan lagi 1 cikgu ni jugak selalu bagi henset dia kat aku siap bagi guna plak! dia kata nak kol sapa kol la? haha ada plak macam tu? aku ingat dia main-main rupanya btol? sebab dia kata antara semua kelas aku je yang dia percaya! wah! terharu betol! hehe apa-apapun terima kasih cikgu nasri dan selamat hari guru!!

Cikgu Loo Ye Wah (sejarah form 4)=cikgu ni cikgu cina yang mengajar aku cikgu ni walaupun umur 50 tapi still cantik maa! macam 20an! haha ops! cikgu ni selalu kata aku ni macam anak dia? Cis! haha ada ke masa raya cina dia ucap kat aku chinese new year? dan siap nak kasi ang pau dengan limau? tapi aku taknak! tak ambil pun? haha sombong giler aku.tapi dia ajar aku memang best la aku sejarah dari tak minat terus minat gegiler punya la! masa form4 aku sejarah nak kata teruk keputusan takdelah kira lulus la start form5 bila kitorang tukar cikgu masa tu susah sikit aku nak ketchup balik tapi lastly aku boleh la sikit-sikit pasal sejarah ni ha! selamat hari guru cikgu loo ye wah!!!

Cikgu woon (ekonomi asas form4)=ni cikgu cina jugak nama dia panjang aku lupa plak? yang aku tahu cikgu woon dorang panggil dia cikgu ni kan? masa dia mengajar susah aku nak tumpu sebab cikgu ni cute!! serius! macam pelakon jepun! dah la kecik je orangnyer cikgu ni geram aku tengok! haha jahat betol aku tapi masa dia ajar ekonomi asas memang aku faham la memang dia ajar detail! best! cikgu ni pun dia anggap aku macam adik dia jugak? adoi. kalau bf ok la? wakaka osp! sory cikgu gurau cikgu ni pun dah berpunya... hehe ha! selamat hari guru cikgu woon!!

cikgu zalimah(B.I form4)=cikgu ni ajar setahun je cikgu ni kan putih giler! putih pucat! hehe macam pakai kapur kasut? haha sory gurau.. apa-apapun cikgu ni ajar mesti dia bawak kitorang pergi makmal sainspelik betol? tapi ada 1 peristiwa cikgu ni mengajar ramai tido termasuk aku? tak tahu kenapa mungkin sebab makmal sains ada aircond kot tu sebab semua mengantuk? bila semua orang tertido masa tu cikgu zalimah terus keluar dan esok sampai habis form4 dia taknak mengajar kelas kami? masa tu terpaksa kitorang semua pergi minta maaf tapi hasilnya gagal sampai ke sudah dia tak mengajar kami terus pindah plak! masa aku form5! memang kami semua menyesal la.. maaf cikgu dan selamat hari guru!!!

Cikgu Toriq(P.J form 4)=cikgu ni aku panggil dia cikgu paramedik! sebab dialah satu-satunya cikgu doktor kat sekolah! sebab cikgu ni bila murid sakit ke mesti panggil dia? cikgu ni jugak pandai bab mengubati orang banyak jugak tips dia kasi kat kitorang masa kitorang dok dalam kelas bila hujan tak boleh turun P.J? cikgu ni pun sama masa mula kenal ada ke dia speaking kat aku? lepas tu cakap cina plak! last aku balas assalamualaikum cikgu! malu dia? haha tapi best la cikgu ni dia ajar kitorang P.J masa form 4 je sebab masuk form5 cikgu ni tak dok kat sekolah kitorangs sebab dia sambung belajar master apa-apapun selamat hari guru cikgu toriq!

Dan akhir sekali aku ingin mengambil kesempatan mengucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua cikgu yang mengajar aku di SMK TELUK KUMBAR sejak aku form 1 sampai form5 dari 2003-2007! dan seluruh warga SMKTK kerana kat situlah aku kenal bermacam-macam orang dan di situ jugak banyak kenangan yang aku rasa pahit,manis,tawar,pedas,masin dan masam! yang menjadikan aku tabah menghadapi dugaan hidup! semoga sekolah SMTK terus maju dan berjaya dia masa akan datang! ESS TEE KAY boleh!!!!!


=saya adalah bekas pelajar SMKTK dari 2003 sampai 2007 nama saya er... er... NICK cikgu kenal kan? sebab semua cikgu kat situ panggil aku NICK... haha kalau ada cikgu tertanya-tanya? ringkaskan sayalah murid paling diam dan the only one chinese look kat sana? hahaha sapa yang tak kenal mesti cikgu kenal kan? hehehe=

40 ulasan:

Jantan Keparat berkata...

hakhak!!!
bagus kamu ya...
sume ingt..
laen kali tlis dr sklah tdika lagieyh!!!
hekhek!!!

aesthetic berkata...

hri guru bkn 16 mei ke???awlnye wish..hehe

Janggel berkata...

hahahag ayat yg last tu tak bleh blah!!!!

Lia3003 berkata...

saya seorang guru...ucapan untuk saya ada x.ekeke

Nuraisyyah berkata...

hehhh..larat bace smpai part ustazah je nick irfan..yg bawah2..aisya skip..sorry...muahhaaha..pe2 pn..btuah btol cikgu2 skalian tue dpt student cm awk..;p hahak..


p/s --> cpat btol die wish..;p gud deed..hahak

hans berkata...

banyak cikgu kesayangan ko yer

meorazor berkata...

byknyer cikgu diaaaa.bagus2!

Syasya Imani berkata...

fuh..
nak kedapur ni..
nak minum air
haus tekak ai..
bace entry ni..
neway gud punya student..
tolong perasan dan terbatuk2
sbb sya puji..ahhaa
:P

sugar2 kapas strawberry berkata...

sy syg cikgu sy terutama cikgu bi sy msa form 3 ;)

Mista Blogga berkata...

Pengetua mana? :D

ieQa sWetLuv berkata...

x nk wish kat kiter gak ke??ngeh3 ;p

iyllienaz berkata...

haha..semua ingat,,happy teacher's day..

NARDtheNERD berkata...

cikgu adik kata depa semua lupa dah kat adik..heheee~...

gurau je dik...lariiii!!!

yusuf mujahidin ™ berkata...

bias giler..smua cikgu pmpuan...hahaha

TUKANG KATA berkata...

moga kita semua menghargai guru

:)

MissXYZ berkata...

pergh irfan...ustazah ckp ank kacukan jepun wooo...
ni yg rs nk berkenalan lalalala hahaha

NICK IRFAN berkata...

jantan=klu x aku nk tulis tadika tp sbb x ingat jer... hahhahaa

NICK IRFAN berkata...

aestehic-takut terlupa? hehe

NICK IRFAN berkata...

janggel=nape bro? hahahaha

NICK IRFAN berkata...

lia=dh ucap dh... hehehe

NICK IRFAN berkata...

nuraisyah=xpe2 ni entry sj je tulis... hehehe

NICK IRFAN berkata...

hans=yup! smua ckgu kesayangan la ni... hehehe

NICK IRFAN berkata...

meorazo=thnkz! hahaha

NICK IRFAN berkata...

syasya amani=thnkz! terharunyer.... hehehe

NICK IRFAN berkata...

sugar kapas=hehe sama la....

NICK IRFAN berkata...

mista bloggar=penetua lupa nama? hahahhaa

NICK IRFAN berkata...

ieqa sweet luv=awk cikgu gak ker?

NICK IRFAN berkata...

iylienaz=smua ckgu fav mne x ingat plak? hehe

NICK IRFAN berkata...

nardnerd=xkn dorg x knal? waaa!!! sedihnyer klu mcm tu...

NICK IRFAN berkata...

yusof=biasalah cikgu2 ajar aku kebayakan pmpuan... hehe

NICK IRFAN berkata...

tukang kata=btol! hehe

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=ngorat la klu berani? hahahahaha

AngahSayang2314 berkata...

wah.... semua kau ingat ye dik..bagus la macam tue.. touching.. tue hehe akak x ingat la.. dah lama tinggal sek. tp akak pasti ada la ingat segelintir nama guru

: bluedianthus : berkata...

Entri ini telah menjadi pilihan Bluedianthus di pagi Isnin..:)

si para para berkata...

kagum betol ngn ko nick...untung cikgu ko dpt pelajar mcm ni... aman dunia.hehe err ko ada gen cina ke nick..?

NICK IRFAN berkata...

angah=smua cikgu kesayangan sy mne leh lupa? hehe

NICK IRFAN berkata...

para=gen cina? entah la... no komen... aku x ambik thu sgt keturunan aku ni..

NICK IRFAN berkata...

bluediantus=thnkz!!! :)

AnnFrendly Garden berkata...

wah.. kalaulah cikgu2 adik baca entry ni.. sure terharu dorang taw.. adik ingat lagi nama dorang.. watak dorang.. jasa dorang kat adik.. memang anak murid yang bagus..respect lah kat adik..
GOOD BOY

NICK IRFAN berkata...

ann=hehe sy syg cikgu sbb tu ingat nama2 smua? rindu dorg... :) thnkz kak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster