Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Sabtu, 12 Februari 2011

JIKA DUNIA TANPA TEKNOLOGI

Salam... kali ni aku nak tunjukan bila dunia sekarang takde teknolgi? ha! korang boleh bayang tak macam mana? tak dapat nak bayangkan!!! takpe sila tengok gambar di bawah eh! lagi 1!!! ada orang review pasal blog aku la!! wah!! serius! aku terharu nak tengok klik sini ha! lepas dah tengok tu jangan lupa komen tau di blog tersebut? dan terima kasih buat blog itu iaitu Projek Blog!! tahniah!! semua berjaya dalam arena blogging




1.TV
tengok Tv pun korang kena lukis sendiri? memang serius bosan!! hehe


2.TELEFON
takde telefon jadi dorang guna cawan kertas di sambung dengan tali jer? hehe


3.KENDERAAN
bawak kereta pakai kaki plak?? macam kereta kanak-kanak jer..


4.JAMBATAN
amat tak selamat kalau lalu titi macam ni kena bergayut plak!!


5.KAPAL TERBANG
sian orang tu la jadi mangsa nak bawak penumpang untuk terbang? hahaha


6.CALCULATOR
yang ni paling kesian macam nak mampus je baru galas calculator batu plak tu? haha



P/S=ni semua hanyalah andaian saja sebab dunia sekarang makin lama peralatan di dunia ni semakin canggih kan? jadi benda-benda yang lama semakin di lupakan tapi kena ingatkan takde yang lama takkan ada yang baru jadi hargailah barang lama... hehe

31 ulasan:

Lia3003 berkata...

sebab tu lah ada teknologi untuk memudahkan kehidupan manusia..

gambar paling tak lojik adalah gambar kapal terbang, tak boleh bla

niniem berkata...

erk...x boleh la kalo x da tknologi nih +_+

Nazsabrina Iman Zulfikar berkata...

yang telefon tu..time sekolah rendah cikgu pernah suh buat hehhehe

dya adriza berkata...

hahaha. kelakar tengok gambar2 ni. betul tu nick, x de yg lama, x de la yg baru..

Fyzal berkata...

kalau takde teknologi.. tak dpt la kita berblog bro.. hehehehe

Wanie Affandi berkata...

keta flinstone!!!hhehehehe...

echah mashuri berkata...

ish..xboleh bayangkan kalau dunia ni tak berteknologi kan

qyqa berkata...

betul3..
x bole idop kalau xdak teknologi..
boleh mereng..hahaha

kimchisu berkata...

perghh.. mmg leh mati kalo xde teknologi ni
terima kasihla kpd mereka2 yg telah invent memacam tok kita ^^

::FAIZ FARISH:: berkata...

haha, klakar yg kapal terbang tu

Ann berkata...

xde technologi, xdpt bygkn pe nk wat..

FaiZaH YaaKuB berkata...

haha gila kalkulator batu..x dapat bayangkan laa kalo tiap2 ari kena gendong camtu..

Munirah Ismail berkata...

huhu..betul3 :)

cik sakdi berkata...

hei nick. anda di tag untuk contest my hero. huahuahuahua

zaty luvlianncezzz berkata...

waaa...xmampu idoppp tnpa techno :(

rossoneri berkata...

tul tu,kalau xada teknologi xdptlah kita berblog,xdapatlah kenal nick irfan ngeh ngeh ngeh

Anati Soki berkata...

ahahah.. mcm takda life ja bila takda teknologi.. hehehe

Tupai Terbang berkata...

kalau xde teknologi.... jom ramai2 kiter conteng gmbr blog kiter kt dinding gua!! :D

si para para berkata...

sangat tak best..hehe

cAQluF berkata...

siyezz campak buku addmath dalam l0mb0ng ar..huuhu

PReDicToR berkata...

hahahaha lawak je...

gEe berkata...

haha. yg kapal terbang tu, ape ke bengong la..

Nor Moscow berkata...

hahaha..betul2..

KUREKURE COMEL berkata...

kdg2 benda lama ni yg best....
rindu plak nk main telefon pkai tin tu...hehehe

YanTzYanTtiE berkata...

hahahahah..rasa macam flinstone

syazwanizr berkata...

errr. its actually world without engineer. heehee

Imran nyambek berkata...

haha.kapal terbang

Raji berkata berkata...

err ye lah =.="
teknologi mesti ada juga Allah dh beri kita akal utk berpikir dan invest bnder2 baru

::wan fadhilah:: berkata...

kalau xde teknologi, konpem manusia masuk tinggal dalm gua balik.. sbb xde orng nak lukis pelan rumah macam mna..

Nur Fannun berkata...

gmbr no 4 tu xda mslh klu xde teknlogi..blh pakai titi pokok kelapa. dr tali kena gayut2 cm tu..

kapal terbang tu ngarut nye lukisn..

dr bw kete pki kaki, baik jalan kaki.

Cik SHiNJU berkata...

hahaha...besaq gila kalkulator ngn sempoa tuh.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster