Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Rabu, 23 Februari 2011

DING DING GALE

Salam.. dah baca tajuk entry aku kali ni? mesti korang tertanya-tanya kenapa aku letak tajuk tersebut? sebab tadi aku jalan-jalan kat youtube cari lagu best-best sekali terjumpa plak lagu Allahyarham Sudirman perghhh!! memang terhibur aku dengar lagu ni sebelum ni yang aku tahu lagu sudirman yang famous balik kampung? salam terakhir? dan pelangi petang yang selalu kitda dengar kan? tapi lagu ni agak menarik!!! tak percaya!!!! ok! fine sila tengok video clips di bawah.. hehe






ding a ding gale
minah anak pak mat kole
mahu bikin tunang
tapi banyak yang menghalang

dari kuala lumpur
mahu pergi pulau pinang
hati dalam ingat
mahu masuk meminang

sampai pulau pinang
sibuk sini sibuk sana
jumpa sama pak mat
dia tolak mentah2
ingat mahu kahwin lari
sama minah sudah pakat
belum sampai sungai petani
kami sudah kena tangkap

kereta pun ditahan
polis periksa seluruh badan
belum habis periksa
saya lari lintang pukang

kereta pun ditahan
polis periksa seluruh badan
belum habis periksa
saya lari lintang pukang

larilah punya lari
orang cakap serupa hantu
kalau masuk sport
tentu saya nombor satu
nasib saya kurang baik
sudah langgar sama batu
polis mari tangkap baju

bila dah kena tangkap
kami dibawa ke balai polis
sampai di balai polis
minah tak henti menangis
terus saya dipasang gari
kini duduk di kandang salah

tigalah paku tanya
kenapa awak culik minah
sumpah saya cakap
dia yang ikut saya
minah dengar naik radang
muka merah macam udang
dia terpekik terajang
katanya saya temberang

hari bicara sudah pun sampai
saya didapati bersalah
rumahlah tiga tingkat
hai pintu beratus ribu
memberlah punya ramai
tapi semua nak keluar dulu

rumahlah tiga tingkat
hai pintu beratus ribu
memberlah punya ramai
tapi semua nak keluar dulu

kesallah punya kesal
duduk bilik makan roti
dada semput otak bantut
kalau dah salah kena kutuk


P/S=macam mana menarik tak lagu beliau? best kan! bagi aku Sudirman adalah penyanyi yang versatyle seriusly aku memang respek allahyarham lagu dia semua best... apa-apapun akhir kata aku cuma nak sedekahkan al fatihah kepada beliau... Al Fatihah...

18 ulasan:

zaty luvlianncezzz berkata...

hohoho..suke jugak neliawww
same interest nick

btw jengok2 lah ke cni
hitam&putih paling feveret!!

mR.sYaH berkata...

aku tak pernah pun dgr lagu ni.. first time tahu ada.. lagu sudirman aku suka yg sentimental punya.. heheh..

Hanis Azla berkata...

suka sgt lagu ni.. teringat lg video klip sudirman utk lagu ni dulu.. mmg best..

Fatin Aliyya berkata...

aku pn suka jugk dgr lagu allahyarham sudirman...thnx 4 sharing nick :)

cemomoi berkata...

hheee patut rasa cam pnah dengo masa mulamula baca kat dashboard... ni sempenan mengenang sudir le ni?

sAsyA berkata...

haha 1st tyme dngr lagu ni
senyum je smbil ikut lirik ahahahahaha

dya adriza berkata...

hmm x bape mnt style lagu gini. tp bgs la, lgu ni ada unsur seni trsndiri.. =)

Anati Soki berkata...

lagu evergreen kot!!!!

KUREKURE COMEL berkata...

lagu ni xpernh dgr....pestaim dgr...
best2....dgr ulang2 ni...

asliner berkata...

comel lagu nie..=)

baru jer dengar tadi..^_^

princess laila berkata...

memng best n unik :)
alfatihah juga ^_^

OKEdChokelaT berkata...

org kampung oked..hehe..alfatihah...lagu2 yg xkan ditelan zaman...

AkuMuzikFilem berkata...

eh jap, betul ke eja 'versatile' tu? ok habis.. aah memang tul best lagu ni, dengan sebutan 'ding ding gale' tu. apa maksud ya? banyak lagi kita tak xplore lagu melayu yang best2

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

minat sangat dengan sudirman ni

tot tot kecik berkata...

salam..


waah lagu ni mmg best..tp semua lagu allahyarham mmpunyai makna yg trsendri, tu yg dpt memukau peminat2 nye..

lagu2 yg xditelan dek zaman..
al-fatihah..

vaithis berkata...

hi i tag u for GA "Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011" u also join ye.

Amirrah Zawani berkata...

alaaa..
tak dpt dgr lah..
tenet lembap plus latop sound rosak.. =_=

YanTzYanTtiE berkata...

wow~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster