Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Selasa, 10 Ogos 2010

SEMUA CERITA ADA

Salam.. sekejab je pejam celik esok puasa! wah! rasanya macam baru je sambut puasa? hehe best bulan puasa ni salah satunya hantu setan dah kena ikat! tak sabar nak sambut ramadahan! yela boleh sembahyang tawarih eh! terawih? aku pun pening mana ejaan yang betol? hehe dan yang paling best sekali!!!! Malam Lailatulqadar!!! malam yang lebih baik dari 1000 bulan! aku setakat ni tak pasti pernah dapat ke tak? harap tahun ni kita semua boleh dapat malam lailatulqadar.. amin...

Ha! baru perasan lama aku tak menulis cerita hantu? sebenarnya siap lama dah tapi siri 8 dan siri 9 takde hantu langsung semua berkisar tentang fantasi sebab tu aku malas nak siar kalau aku siar pun sah! takde sorang pun baca sebab susah nak paham sikit kena baca dengan teliti baru paham kot?

Masuk siri 10 sampai 12 baru hantu masuk balik kot? haha tapi kan makin lama makin complicated cerita aku tu! adoi.. menyesal pun ada tulis cerita hantu sampai siri 12!!! sebab cerita aku tulis ada hubung kait sikit? kalau tak baca dari mula memang tak paham lebih kurang cerita aku macam cerita LOST hehe ha! sekarang ni aku tak tulis cerita hantu sebab sekarang bulan puasa tadi baru je semua hantu-hantu aku hantar telegram tadi dorang kata kirim salam kat semua? sebab malam ni semua kena jail.. hahahaha

Hmm... ok! back to point! tujuan aku tulis entry ni sebab untuk mengucapkan terima kasih kepada korang semua sebab selalu komen entry-entry aku walaupun kadang-kadang entry aku? aku baca pun tak best! haha tapi terharu betol sebab ada komen! walaupun komen hanya "nice entry" ok la! aku tak kisah korang tulis komen pun aku dh seronok dah... terharu serius! yela bukan senang orang nak komen entry kita...

Dan akhir kata terima kasih keran menyokong aku selama ni walaupun kita semua tak pernah berjumpa hanya di alam maya saja? aku tetap sayang korang semua! aku dah anggap korang semua macam abang,kakak,adik dan kawan aku dah! kerana tanpa korang blog aku tak hidup la sampai setahun! ye! hari ni genap setahun aku berblog!!! sebenarnya tujuan aku nak buat blog cadang nak menulis je? aku nak siap sedia cerita cinta? cerita seram? cerita fantasi? cerita seram lawak? lepas tu aku nak berhenti terus..

Masa start menulis cerita pendek kisah cinta mood berblog biasa sebab komen tak banyak mana pun? nak dapat 1 pun susah chatbox langsung tak begerak! ahli tak sampai 100? Tapi bila start menulis hantu lawak sampai siri 7 je? sekali tu dia!!! ahli 1000 lebih!!!!! giler babeng punya banyak! terkejut aku! terus aku jadi sayang kat blog ni mula-mula buat tak tahu je? haha sebab aku target ahli nak 1001 masa blog ni genap setahun tapi nampaknya sebelum setahun dah sampai 1000 lebih!! wah! thankz semua!

Nama blog ni pun aku dapat melalui mimpi! serius!!! masa tu aku nak siap buat blog tajuk aku masa tu kalau tak salah "PENULISAN AKU" haha giler poyo tajuk masa ni? lepas tu aku tukar jadi "LOVE AND SAD STORY" lagi la sengal! haha yang ketiga "CERITA CINTA" sebab masa tu cerita aku tulis semua pasal cinta je? hehe jadi 1 ketika aku tido aku mimpi aku punya blog nama "1001 KISAH" terkejut aku masa tu! bila dah bangun terus aku tukar nama? tapi ok la jugak nama ni sebab aku bukan tulis cerita cinta semata aku selit juga cerita hantu! lawak! info! cerita pengajaran akhlak! cerita ambia! gambar dan macam-macamlah...



P/S=tak pernah aku tulis entry panjang? hehe saja je nak tulis entry panjang entah ada orang baca ke tak ni? hahaha tapi takpelah tak kisah pun asal korang lawat blog aku pun aku dah seronok dah thankz!!! :-)

46 ulasan:

senandung semalam berkata...

penat aku nak membace..
hehee

FyZa berkata...

huhu..dlu pernah wat entry pasal cnta2 nie ka? hehe..lawak la..akak stat bca entry nick pun pas nick dah wat abes cita hantu pa suma 2..

hepy fasting..;)

tikosh berkata...

ahahaa.. rindu lah kt anto stokig ngn anto jpon. dah byak miss out laah :(((

Fakhrur Razi berkata berkata...

halamak sejarah blog nih
hahaha ak lmbt update psl blog kau
jmper mase kau tgh meraban citer antu episode mane tah
hahaha
tpi mmg best larh citer antu jepun =.= kau tlis tuh

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam ramadhan al-mubarak...semoga puasa kita diterimaNYA....aminnnn

Ann berkata...

bak kata pakcik astro 'macam-macam ada'...hehe

selamat berpose eh..n mntak ampun jika de tkasr bhsa spjg berblogging ni

annfrendly berkata...

entry adik semuanya best.. tak pernah boring pun baca :)
wah.. nampaknya ramai yang suke citer antu.. mase 1st time akak jejak blog adik.. menggigil baca entry. sebab ade poconglah, penangal la..
masa tu pulak pukul 3 pagi.. bila lelame baca.. tak seram pun.. tapi kelakar sangat.. best3..

AnnFrendly Garden berkata...

adik akak lupa nak ucapkan selamat berpuasa kat adik & family.. nanti jangan lupa besrsahur taw.. minum air bebanyak..hihii..

MHps berkata...

Ini satu pencapaian yang baik.. teruskan, tp awas jangan sampai menjejaskan aqidah ya. Bahaya tu..

fndrocka berkata...

Oklah tu...kalau takde crita hantu...ada 1000 lagi cerita iye dak

echah mashuri berkata...

xsmpt la nk bc psl hantu tuh..heee...
wa..da sthun ek?
kalo gtu echah nk tulis puaka niyang repek!mst rmai komen..huuuuu

mida berkata...

sekali sekale..aper slahnyer,...
tuk kebaikan..
selamat menjalni ibdadah puase..

NARDtheNERD berkata...

akak baca dik.
love u. love u.
hehe~

PEJUANG KESENIAN EXTREME berkata...

Panjang pun panjang la..
asal menarik,rasanya berbaloi kalau membaca..

Apapun,selamat berpuasa nick..

Pak Cik yang Glamour di Bulan Puasa dan Hari Raya

mr.syazwan berkata...

S
E
L
A
M
A
T

B
E
R
P
U
A
S
A

mR.sYaH berkata...

wah macam2 aku dpt tahu..

dah satu tahun rupanya...

apa2 pun aku akan sentiasa meluangkan masa diblog ni jika ada masa..

selamat berpuasa..

BalqisShafiqa berkata...

selamat berpuasa, Nick.
nanti akak nak dtg beraya blog ke blog laaa.
sebab nak dtg raya rumah nick tu jauh laa kan. :D

AngahSayang2314 berkata...

salam ramadhan nick

singgah sini lama tak singgah banyak ketinggalan rasanya..

apa2 pun selamat menjalani ibadah berpose

Cheqna berkata...

Nick,

"nice entry"!...hehehe..

congrats dah setahun, rajin2 lah menulis selalu, kongsi mana2 yg patut..tp cerita "hantu" break lah dulu, they all pun tengah cuti sebulan..tak de OT

:-)

amira berkata...

blog awak best nick..
anyway selamat berpuasa ye..~~

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

irfan akk nk ucap slmt berpuasa utk irfan ngna kuarge... semoga sentiasa diberkati dan dirahmati selalu =)

NICK IRFAN berkata...

senandung=hehehee

NICK IRFAN berkata...

fyza=pnh jgk msa tu mula2 buat blog..

NICK IRFAN berkata...

tikosh=nnt sy tulis balik... hehe

NICK IRFAN berkata...

raji=hahaha thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

alimaz=amin.. :)

NICK IRFAN berkata...

ann=xde la akak mmg baik spnajng sy knal akak! :)

NICK IRFAN berkata...

ann=hehehe tu la akak ape2pun kena baca dlu sy tulis cte x la seram sgt... hehhe

NICK IRFAN berkata...

ann garden=thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

MHPs=insyaallah x mngkin.. :)

NICK IRFAN berkata...

fdrocka=hahaha btol3...

NICK IRFAN berkata...

echah=hahaha thnkz! eh! try la tulis skrg org ramai ske cte2 hantu ni...

NICK IRFAN berkata...

mida=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

nard=wah! thnkz i lap u too kak!!! :)

NICK IRFAN berkata...

PKE=wah! thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

syawan-slmt berpoas wan!

NICK IRFAN berkata...

syah=wah! thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

balqish=ok la tu... hehehe

NICK IRFAN berkata...

angah=hehehe thnkz kak! :)

NICK IRFAN berkata...

cheqna=hantu smua pegi oversea kak... hehehe

NICK IRFAN berkata...

amira=thnkz! slmt berpuasa gak! :)

NICK IRFAN berkata...

misxyz=thnz kak! amin.. slmt berpuasa kak! :)

etuza berkata...

Nick salam pa khabar?

SELAMAT BERPUASA FROM SABAHAN..

NICK IRFAN berkata...

etuza=slmt berpuasa uncle!!! khabar baik jer... uncle mcm mne plak? lama x nmpk?

hans berkata...

hahahaha
okay jer semua tu
ku layan jer

P/S : Header Baru H.P.B Blog

NICK IRFAN berkata...

hans=hahaha thnkz! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster