Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Ahad, 22 Ogos 2010

BERJUANG WALAU DITIMPA MUSIBAH

Salam... thankz semua yang sudi singgah dan drop komen! hehe ha! kali ni aku nak siar lagi kisah-kisah untuk kita hayati bersama....


Sewaktu Abu Hanifah membaca hadis nabi SAW yang agak panjang, tiba-tiba dia mengalir air mata, semua yang mendengar nya agak hairan, setelah hadis dibacanya habis, dia pun pengsan.

Selepas dia sedar mereka pun bertanya hal keadaannya.Dia pun menceritakan, bahawa kakinya di sepit seekor kala jengking, sewaktu membaca hadis nabi, kerana dia ingin menghabiskan cerita nabi itu, supaya tidak terputus dia membacanya terus dia terpaksa menahan sakit, sehinggalah dia pengsan.


P/S=Begitulah cinta dan kasih seorang hamba bernama Abu Hanifah kepada junjungan kita Nabi Muhamad SAW dia sanggup menahan sakit sehingga pengsan.Wah! kalau aku la tengah bagi ceramah nampak kala jengking belum sampai lagi kat kaki aku dah lari dah.. hehehe

30 ulasan:

ZACK ENTRY berkata...

mampukah kita capai ke tahap itu?munasabah diri..nice entry..=)



latest entry Resepi Tepung Pelita

echah mashuri berkata...

pnh dgr cite ni...
sy pom akn jd mcm nik gak..heee

mR.sYaH berkata...

betapa cintanya abu hanifah pada nabikan.. klu aku pun sama.. mesti lari atau pindah tempat duduk..

penaberkala berkata...

kagum dgn Abu Hanifah
kita tak boleh nk tiru mcm mereka dulu-dulu, tp apa yg kita blh adalah mengambil kisah mereka sbg teladan dan adaptasi dalam kehidupan kita seharian

kalau ada bahaya, wajar kita hindari
kalau tak, kira menzalimi diri sendiri.dalam kes tuh, nk tunjuk betapa cintanya beliau terhadap rasulullah :)

etuza berkata...

Salam nick..
Bagus cerita2 tauladan ni..kuat iman dia..manusia skrang hujan lebat pun dah takut..sungguh ajaib Abu Hanifah ni..

FyZa berkata...

kita x kan mampu sampai setahap 2 kan..nmpk kala jengking kat dpn 2 pun slap2 dah bukak lngkh seribu..
nice entry dek..;)

sugar2 kapas strawberry berkata...

ohh..tgk lipas pon da takut..ni kn plk tgk kala jengking.

reen_sofee berkata...

aku?
hmm jauh jauh!

Ann berkata...

tu la akak dh angkt kaki dulu...huhu

nemo berkata...

kuatnye iman...
(^_^)

Cheqna berkata...

bukan setakat kala jengking je dik, kena gigit semut or nyamuk pun kita dah lari tumpuan..

thank u..may Allah SWT permudahkan lagi usaha2

:-)

NARDtheNERD berkata...

hehe..

kalau akak pun lari jugak dik..=))

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

hebatkan? =)

Cik Shiqa berkata...

luv islam.. like dis post :) mampu kah kita seperti tu? allahualam

AngahSayang2314 berkata...

salam ramadhan nick

lama angah tak singgah sini rasanya banyak tertinggal n3 ngan nick.. kan angah kena feed back balik nak tahu apa ye.. sebelum2 nie

NICK IRFAN berkata...

Zack=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

echah=yup! bahaya klu tunggu lagi..

NICK IRFAN berkata...

mr syah=sama la aku pun mcm tu gak...

NICK IRFAN berkata...

pena berkala=yup! btol tu..

NICK IRFAN berkata...

etuza=thnkz! :)

NICK IRFAN berkata...

fyza=btol tu kak! hehe

NICK IRFAN berkata...

sugar kapas=yup! btol3... hehe

NICK IRFAN berkata...

reen=jauh??? heehe

NICK IRFAN berkata...

ann=hehehe

NICK IRFAN berkata...

nemo=yup! hehe

NICK IRFAN berkata...

cheqna=tu la skrg tgk binatang berbisa pun dh lari mmg susah nk jd mcm dia ni...

NICK IRFAN berkata...

nard=lagipun utk keselamatan diri gak...

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=yup! hehe

NICK IRFAN berkata...

cik shiqa=rasanya x mampu...

NICK IRFAN berkata...

angah=la.. lama x nmpk akak? pegi mne akak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster