Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 21 Januari 2013

TUTUP LAGILAH NAMPAKNYA?

 salam... nampaknya tahun 2013 mula-mula aku dah bersemangat nak update blog balik nak aktif macam dulu tetapi kerana BROADBAND CELCOM aku ni buat hal...


Muka aku lebih kurang macam ni la bila buka nak buka intenet!!!!


Apa kena dengan broadband celcom aku ni!!! start tahun 2013 ni jangan kata nak buka blog atau facebook? nak buka mozila pun tak boleh!! (bila aku tekan mozila dia loading je smpai satu jam pun loading je google langsung tak keluar!!!) apa punya malang nasib aku,jadi terpaksa la berhenti dulu berblogging ni sebab nak blogworking pun tak boleh ni? huhu

Bila aku tanya kawan-kawan dorang kata celcom tarik speed? harap-harap staff celcom baca blog aku ni sebab aku nak bagitahu,kalau korang nak tarik speed pun aku tak kisah tapi BERPERIKEMANUSIAN la sikit? lagipun tempat aku tinggal ni kat penang di Balik Pulau area pendalaman? ada paham? pendalaman!!!!!! kalau nak tarik speed sekalipun jangan tarik sampai habis! sekurang-kurangnya tinggal la sikit bagilah pelanggan celcom ni merasa la jugak nak buka facebook,blog atau google pun jadi la kalau tak boleh buka youtube..

Ni sampai nak buka apa pun tak boleh! apa celop! habis yang bayar bulan-bulan ni untuk apa kalau tak boleh pakai der! iklan dalam TV tengok wah! bila dah pakai hasilnya "tangan letak ke bahu mata pandang atas" paham2 sendiri la ye..
 
Mesti korang tertanya kalau intenet aku tak boleh buka habis aku update blog pakai apa sekrang ni? pinjam Broadband Digi member pakai Digi ok je kat sini tapi Celcom Argghh!!!! hmm...tapi tak boleh nak update blog selalu lagipun aku pinjam ni sehari je esok dah nak kena bagi... alahai...


P/S=akhir kata kalau line intenet aku dah normal baru aku update blog? ni lama tak online intenet bosan doh! asyik-asyik main game je... buat celcom aku bukan nak memburukan celcom aku tak marah kalau marah memang berkecai dah broadband aku ni tapi aku cuma agak terkilan sikit sebab sebelum ni pun pernah jugak broadband buat hal jadi lembab tapi tak lama cuma sehari dua je lepas pun normal balik,cuma start tahun 2013 ni agak mengecewakan lembab giler babeng! harap korang tingkatkan lagi la servis untuk orang yang dok pendalaman macam aku ni kalau sampai bulan febuari pun still the same nampaknya aku kena beralih ke broadband lain la... 


ada cadangan tak line broadband apa yang ok ye?


5 ulasan:

O CIKTEDDY berkata...

maxis ok kot..

shazrina berkata...

siannye ....ermm kalo surfing time kol 12tghmlm ke 2 3 pagi pon same lembabon ke?

asliner berkata...

nick..
cubelah pakai yes..
ke tak ok jugak?
ntah ek,saya pakai celcom kat sini ok ja..

hana hadi berkata...

tukar je lah..

zEri sAfEerA berkata...

knape x pkai digi je? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster