Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Khamis, 14 Januari 2010

KOLEKSI POTRET(LELAKI)

ha! ni kali ni aku nak tunjukan aku lukis lelaki plak! korang ingat aku tau lukis perempuan jer? hahaha laki pun aku tau la.... ni smua hasil lukisan aku tahun 2008 punya... hehehe jom! tengok haish rugi aku tak asah bakat ni betol.. kalau tak serius!!!!! aku akan lukis muka korang semua follower aku.....


ni la aku kalau korang semua nak tahu! agegegege...
ni korang tahu kot muka sapa? hehehe ala.. pengacara tu...
ni kawan aku 1 sekolah aku rapat dgn dia salalu kitorg klu jmpe mesti cerita pasal awek dan kaco awek yang lalu depan kami... hehehe
ni sepupu aku keje kat pejabat aku lukis jugak muka dia....
ni mamat aku jumpa dalam mimpi bangun jer terus lukis...
ni artis aku lukis muka dia apa nama dia tah? tapi yang aku tau dia penyanyi..
ni pun kawan aku jugak 1 sekolah.... umo sama aku selalu gak lepak dengan dia..
ni plak pak cik basir mekanik kat tempat aku.. selalu repair keta bapak aku! aku lukis muka dia juga....
ni member lepak aku umor sama aku dan 1 sekolah... aku lukis muka dia lps tu dia belanja nasi kandaq! hahaha
ni tok wan aku tapi bukan tok wan bertol tok wan sudara kira atuk aku punya adik la... hehehe



P/S=ada banyak lagi lukisan aku beratus! tapi semua sold out ni je la yang tinggal hasil lukisan aku simpan saja buat kenangan.... ha! minta maaf kalau korang minta aku lukis wajah korang serius aku tak reti tangan keras! tu la sombong sangat dulu.. apa-apa pun jangan jadi macam aku kalau kita diberi bakat olehNya guna sebaik mungkin dan jangan riak ok? ingat apa sahaja bakat kita miliki hanyalah pinjaman oleh Allah kalau kita sombong sekelip mata jer dia boleh ambil... ingat!!!

34 ulasan:

master teddy berkata...

*tepuk tgn*

hehe..tetibe lak aku tepuk tgn. =P

iyllienaz berkata...

belajar2 la melukis semula..=)

kasihkuamiera berkata...

waaaa kira berbakat gak awok nie..jiwa seni

i'm shin... i'm inesen berkata...

pandainyaaaaaaaaa!!!

Hazzy Ishak berkata...

suka gak melukis ni...

khairiyah berkata...

wah3....hnsem2 ek kwn nick 2.kirim slm kat dyorg ek..heheh

sygla nick..kalu x skg ni bleh lukis mke sy plak..huhu

mas berkata...

cantik lukisan tu...n kwn2 awak mmg encem giler laaa...huhuhuhuh

nak ngorat bleh

sya ar berkata...

salam..
wah, bnyknye potret.
teruskan usaha anda!
usaha tgga kejayaan.
insyaAllah.

DAYANA berkata...

dis tym potret laki ni mcm ganas je muke dorang..hahahaha...
pasni leh la irfan lukis potret akak..hahahah

icejuliette berkata...

mmg bgos! bleyh ek ingat muke owg yg jmpe dlm mmp?? lw sy lak bgon tdo je tros da xingat da mmp ape.. huhu

NICK IRFAN berkata...

master teddy=wah! thnkz! terharunyer...

NICK IRFAN berkata...

iylienaz-insyaallah....

NICK IRFAN berkata...

kasihkuamiera=thnkz!yup! ikut bapak.. heehe

NICK IRFAN berkata...

im shin inesen=thnkz!

NICK IRFAN berkata...

hazzy ishak=wa! awk ske melukis? ade tak lukisan awk kat blog awk?

NICK IRFAN berkata...

khairiyah=tu la sy x polish btol2... hehehe smua kwn sy cam model! hahaha nnt sy sampaikan salam awk...

p/s=dorg smua single... hehe

NICK IRFAN berkata...

mas=nk ngorat dorg? boleh... sob... sob... hehehe yuP! smua mcm model dan smua single!!! termasuk sy! hahaha

NICK IRFAN berkata...

sya ar=amin...doakan sy ok! thnkz!

NICK IRFAN berkata...

dayana=muka ganas2 ker? biasala lelaki... hehehe eh! lukis muka akak? alamak! sy dh x reti la lukis2 ni...

NICK IRFAN berkata...

icejuliete=masa tu sy obses tgk wajah org... asal tgk jer set dlm kepala otak lps tu terus lukis....

mas berkata...

nick single???ngorat nick jer lah...hehehehehe

NICK IRFAN berkata...

MAS=nk ngorat? bleh... agak2 bila kita leh kapel? hahaha

mas berkata...

as soon as posible(ASAP)....huhuhuhuhuhu

NICK IRFAN berkata...

mas=asap? huh! xnk la asap ambik je awp! hehehehe

F U N F A B U L O S I T Y berkata...

woaaa...telentettttt ah awk..keep it up brooo-nice!nice! ;D

NICK IRFAN berkata...

funfabolusit=thnkz! hehe

Honeyz berkata...

wah.. lawa2 nye lukisan potret nie.. suke tgk! ^_^ (sambil tepuk tangan gak.hehe)

potret2 pmpuan pn akak dh tgk, lawa2 gak. tp pendapat peribadi, akak lbh sk tgk lukisan potret yg laki.. nmpk lagi lawa (ni bkn judgment seorang wanita, tp manusia. jd tidak timbul soal kecenderungan jantina ek. hrp maklum.hehe)

yg dalam mimpi tu kan (photo yg ke 5) ade iras2 muke abang pd kwn akak lak. kebetulan =D

ha, satu lg nk komen.. yg gmbr ke3 tu.. kwn 1 sek n agak rapat ek? dlm potret tu, pakai kopiah ke tu? nmpk cm alim je (kalau btol tu kopiah la).. muke pn cm budak baik je.. mcm x caye lak biar btol duk cite pasal awek n siap kacau awek?? hehe..

yg pertama sekali tu, mmg rupe nick ek? adela gak gaye mata sepet. hehe. n tau nick de misai n janggut. apepun, hebat sungguh dpt lukis potret diri sndiri (tepuk tgn lagi.hehe).. serius kagum ngan bakat nick!

p/s: peringatan yg bagus di akhir n3 ni. yup, sentiasalah tawaddhu' (merendah diri) n bersyukurlah slalu dgn apa yg dianugerahkn-Nya.. sbb semuanya pinjaman semata2..

NICK IRFAN berkata...

honeyz=yeke? hehehe sbb slalu komenter laki ske potret pmpuan? komenter pmpuan ske potret laki? hehe nama dia sj letak edison msa dlm mimpi jumpa ni jd bdk kelas saya dia ni cina.. yup! dia slalu cte psl aweks dia la yup! jgk kami x la usik ape2 pun just bunyi mcm tikus bila pmpuan lalu bkn kt depan kami bwh flat bila dorg dongak atas kitorg mnyorok saja nk sakat jer.... nama dia Nazi.. yup! muka masa 208 skrg sy dh potong pendek sikit rmbut sbb panas tp dulu ade janggu skrg jambang!!! haha ni lukis sampai tgk cermin..

p/s=btol tu kak ni pengajaran kt sy skrg wlpn sy dpt smbutan cerita hantu sy xnk sombong2 dh.. tp kecewa la nape akak x baca??? waaa.....!!!! hehehe

Suria berkata...

nsem2 la dorg semua...

NICK IRFAN berkata...

suria=thnkz! nsem ker? eh termasuk sy sekali ker?

ann frendly berkata...

wah... kagumm akak... pandai btl adik melukis.. memang berseni la adik ni..

kalau akak ler.. setakat lukeih org lidi buleh ler.. memang pandai sgt akak.. heheh

patut ler adik nie pandai mengarang citer.. best pulak tu..

NICK IRFAN berkata...

ann=thnkz kak! xde la biasa2 jer..

MissXYZ berkata...

wah wah wah bakat anugerah

NICK IRFAN berkata...

miss xyz=thnkz! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster