Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Sabtu, 19 Disember 2009

CERITA PASAL DIRI AKU

OK! KALI NI AKU CERITA SERBA SEDIKIT PASAL DIRI AKU OK? HMM.... KITA START DENGAN.......


hmmm...aku ni nak kta hensem xde la tp manis 2 ade la... hahahaha xde la muka aku ni ala2 Rain yg berlakon cte ninja assasin haha org kata tp aku x rasa pun giler ape Rain? xde2... muka aku lebih kurang mcm Nubhan AF6!! yg 2 serius mmg btol kjab nak tengok cermin..... ha! sama...! ha? yup! aku ni ade mix juga la... ni mak aku punya pasal la ni eh! x baik marah mak... tp dgn berbekalkan muka ni la aku x ramai kawan la dorg takut kot nk dekati aku sebab yela..aku ni muka mana ade ciri2 melayu serius! kalau korang tgk aku confrim korg akan kata aku cina xpun jepun ha! vietnam! pnh 1 ari ni aku road blok polis minta IC aku cuak jgk la... nape plak? rupanya sbb dia kata masa ari 2 ada pelarian vietnam larikan diri jd dia syak aku vietnam! giler ape! aku siap bersumpah la... giler ko nnt x psl2 kena hntr vietnam... er.... xnk2... ha! aku ni still single la..awek? aku malas nk kapel awal2 ni sbb aku nk enjoy dlu hbis2 sbb kalau aku kapel pun msti pmpuan 2 x bahagia pnye confrim! kenapa? sbb aku klu kapel aku xnk layan dh pmpuan lain 2 janji aku! tapi buat masa sekarang ni aku ni kira gatal jgk tp kan ramai jgk minat kat aku tau!! hahaha ok sambung lagi aku ni lahir 14.7.90 umo aku dh 19 skrg kerjaya aku sbagai penjual burger jer,bkn xnk blaja tp kakak aku ambik master sian la plak mak dan ayah aku kuar duit byk dah la ayah aku dh pencen? jd xnk susahkan dorg la sbb 2 aku biar dlu kak aku blaja nnt dia dh janji klu dia hbis blaja dh keje dia nk support aku blk! alhamdulilah.... ha! aku tinggal di teluk kumbar perda blok 1 no umah tingkat brapa yg 2 rahsia nnt korg serbu umah aku lak? klu laki ok la ni klu pmpuan? bpk aku nnt melenting la... hobi aku? buat magic tp thn 2007 la aku kira pakar jgk bab2 magic ni masa 2007 la start 2008 aku x aktif dah aku ambik upah melukis potret plak beratus potret aku lukis artis pun ade gak! hehe diantaranya Stacy,Ac mizal,Zizan dan ada lagi lain2.. hujung 2008 aku tulis lirik lagu!! haha mcm2 lagu aku dh hasilkan paling menyayat hati kwn2 aku kata bila aku dendangkan lagu "Gadisku" pergh! lagu 2 mendayu-dayu jer mcm menyeru roh arwah gf dia kembali kpd dia!! lirik2 dia pun seram tau! tah mcm mne aku dpt ilham wat lagu 2.. ha! lgu 2 cte psl aku ker? hehehe no komen.. cte lain la.. ape lagi? klu bab kwn? smua kwn2 aku spotting giler dan kwn smua kwn2 aku muka mcm model!! haha mcm aku jgk! perasaan lak.. aku ade 5 kwn baik mmg rapat giler selalu lepak sama2.Pertama kwn baik aku Hafizi ni knal dia dr darjah5 smpai skrg still kwn lagi! dia ni kalau aku jmpe dia mcm2 cte dia cte kat aku! cte hantu? cinta? gaduh? smua ade mmg byk cte la dia ni cte lain2 plak 2 bkn sama2 smua! aku best sembang dia tp skrg aku dpt thu dia jd gangster? xthulah btol ker x? ape2 pun aku tetap anggap dia kwn aku... muka dia klu korg nk thu mcm salman khan serius! dia ni kesian dari dlu mencintai sorg pmpuan ni tp smpai skrg msih xdpt2 pmpuan 2? adoi... ape2 aku doa yg terbaik buat dia,kwn aku yg ke-2 Nazirul ha! dia ni nsem jgk muka sebijik mcm Azmi raja lawak kumpulan ketampi dia imam muda oh!! aku knal msa for4 tp bab gf? byk kali ptus byk kali kapel? hahaha xthula aku pun doakan yg terbaik utk dia sbb aku rsa dia x temui cinta sejati lagi ni tp dgn dia jer aku tunjukan diri aku sebenar aku jd berani nk kaco2 aweks! sbb dia line clear sikit dia skrg study kolej tp skrg aku dgr dh kapel tp xthu la mcm mne? ape2 pun smoga kekal slamanya lg kwn baik aku ke-3 member aku Zamri dia ni aku knal dr form 4 dgn dia 24jam aku slalu sembang psl bola sepak sbb aku minat bola jd ape lg rancak kitorg sembang masa 2007 dan 2008 kami slalu main game bola sama2 best giler la! tp 2009 smua tinggal kenangan sbb dia skrg jd polis kt johor tp dia kata kt aku klu dia tertangkap aku ker x bwk lesen? kira lpas... sbb kami kan kwn baik? haha dia still single dlu msa skola dia kapel skrg xthu la last aku dgr dia dh clash? adoi... kesian muka dia plak mcm Mawi,yg ke-4 kwn aku Khairi dia ni aku knal msa form2 kami rapat gak la! dia ni bleh dikatakan setia jgk dr form2 dia kapel smpai skrg tetap dgn pmpuan 2! ape2 pun smoga kekal,aku klu dgn dia aku jd peramah sbb dia ni satu2 kwn baik aku paling pendiam! hehe dia skrg keje kedai mkn kat balik pulau muka dia mcm sape? hmm...xde la artis mcm dia? sory kery...yg ke-5 pie!!!! dia ni aku knal dr form5 kami rapat giler la! lg 1 dia kwn aku yg paling peramah! klu sembang dgn dia mmg x berhenti la best! sbb aku pendiam kwn byk ckp ok la,msa skola aku dok sebelah dia bab aweks? dia ada kapel tp dgr kata dh ptus kesian.skrg dia berkerusi roda sbb masa 2008 dia excident 6bln dok hospital! aku slalu doakn dia cepat sembuh skrg alhamdulilah dia dh sembuh tp nk wat mcm mne dia x aktif mcm dlu... yg 2 jer kot yg aku masih contact yg lain2 byk lagi tp lost contact,klu aku lak? cte psl aku kt skola? hmm... aku ni x dikenali sgt la lebih kurang mcm Hatching Pete korg png tgk cte 2? yg dia jd maskot ayam dia mengembirakan smua org tp xde sape pun thu itu dia? aku lbih kurang mcm dia la... klu cte 2 akhir skali smua org thu tp aku sampai hbis skola xde sape pun thu... biarlah aku x ske publisiti aku lebih ske org x knal aku dr org knal aku? lgpn aku ske hidup bersendirian mcm skola dlu aku x ramai kwn pun yg 5org diatas la je la sahabat aku.ha? gf? aku kt skola ade gak secret admire sorg ni tp sekadar ske2 je la sbb aku sedar aku bkn layak utk dia,dia lawak giler!!! aku ni ape la sgt tp aku dgr kata dia dh kapel skrg xpe la nk jodoh dia ape2 pun aku doakan yg terbaik utk dia wlpn kami xde jodoh tp aku nk jodoh dia 2 dpt membahagiakan dia.. amin... ha? parent? hmmm...bpk aku dlu cikgu tp skrg dh pencen skrg aku dn bpk aku niaga burger sj tlg parent klu aku smbung blaja sape nk jaga parent aku? dorg dh berumur aku x sggup tgk dorg wat keje berat2! klu jd ape2 kt dorg aku mmg aku bunuh diri itu janji aku! aku dh janji akn jaga family aku slagi aku idup! ape2 pun aku tunggu kakak aku hbis blaja dlu nnt dia dpt jaga mak dan ayah aku dn msa 2 nnt bru aku smbung blaja.. makanan fav? hmm... aku ske nasi kandaq pergh! aku klu korg bg la makanan mahal mcm mne pun? aku tetap setia dgn Nasi Kandaq! nasi kandaq forever still in my heart!! ape lagi korg nk thu? hmm... cita2 aku? aku nk jd graphic designer ataupun lukis komik salah 1 la... yg 2 mmg cte2 dr dlu la... ok! klu korg nk thu ape2 lagi psl aku tnye jer ok.. tnye jer kat ulasan.. sbb aku xthu ape lagi nk letak psk diri aku ni? ok ape2 nk thu tnye tau!!!!



P/S=ENTRY SETERUSNYA AKU LETAK ZODIAK SEBAB ZODIAK MENDAPAT UNDIAN KEDUA TERTINGGI....

30 ulasan:

mas berkata...

naseb bek tak kena antaq pegi vietnam kan????huhuhuhu...

hans berkata...

adess....
hahaha
macam rain tu

NICK IRFAN berkata...

hans=xde la hans... gurau jer 2... jgn ingat btol lak?

NICK IRFAN berkata...

mas=yup! 2 la dh muka mcm ni nk wat cane?? sob... sob...

beautiful_rose berkata...

huhhu berpinar mate nieh bce entry ko dok scroll smpi ke lantai =p
ko nieh mst jns hapy go lucky dn frendly kan =)

izakhairi berkata...

sis berkenan..la dengan nick...
baik, mengambil berat kat orang tua....nak jadi menantu...hihihi

NICK IRFAN berkata...

beautiful rose=soy la klu pnjng sbb biasalah cte psl diri sendiri...hah! tah la yela kot? heehhe thnkz!!!

NICK IRFAN berkata...

izakhairi=nk wat menantu? akak ade anak perempuan x? adik pmpuan ker? kim slm la yer.... hehehehe

Miss Lula berkata...

nanti kalau keluar komik from IRFAN, i yg pertama beli ceh ceh.. :D

Hana Kimi berkata...

mcm rain? haha. tp bagusla kau sbb jg parents kau x byk anak2 len zaman skrang ni. jgn lepas kau smbung blaja tinggi2 kau lupa janji kau nak jaga parents kau tu

Honeyz berkata...

salam dik~

akak br je selesai balas semua komen nick kat blog akak. semalam x tido ke? terkejut gak check, de sampai 15 komen terbaru dr nick. rajinnye la explore sampai 15 n3, n drop komen utk tiap2 n3 tu.. thanx sgt2! terharu jap -_-

ha, baru pas bls semua komen, ni jenguk sini jap.. td sket pening gakla duk ngadap laptop lame2 jwb 15 komen tu.. ni plak jd makin pening bace n3 nick ni.. panjang kemain.. hehe. dah tu lak, xde nokhtah. semput gak akak membacenye. hehe.

tp apepun, akak still bace dr mula sampaila hbs. serius, touching la pasal berkorban utk x study dulu demi merelakan ur sis hbskan master dulu, and at the same time, berniat jage parents... sungguh mulia niatmu itu dik.. moga hidupmu diberkati dan dirahmati Allah sentiasa.. aamiiin..

mm, psl admire kat sorg pempuan yg skrg dgr2nya dh jd gf org.. er.. tu ke 'S bukan nama sbnr' yg nick maksudkan dalam n3 akak bertajuk "awak" tu?? just wondering..tertanye2..

NICK IRFAN berkata...

honey=xde pe la.. biasa jer... lgpn kan akak komen smpai 13 entry kat blog sy? ape salahnye sy lak komen byk mcm akak? :-D hmmm....bg sy dlm idup pertama sy ofcoz la Allah second sembahyg yg third parent! sbb sy xleh tgk parent susah dorg dh berumur klu sy adik bradik ramai xpe la ni dua org jer... hbis klu sy pun smbung sape nk jga perent sy???? klu la terjd ape2 kt parent sy xkn maafkan diri sy smpai bila2... hehehehe yup!!! sama la nama dia S xleh g thu nama btol kang dia baca entris ni kang? putus lak dia dgn bf.. xnk rosakan umah tangga org... hehehe

NICK IRFAN berkata...

hana kimi=xde lupa pnye kak? insyaallah.. bg sy parent adelah segala-galanyer....

NICK IRFAN berkata...

miss lula=aiseh! terharu lak sy... thnkz! tp skrg sy x aktif la sgt mlukis tangan pun rsanya dh keras kot? hehehe

s.c.a.n.d.a.l berkata...

pndai lukis ae ? lukis gmba kte pulak . teng3 . pnat gak nk bce nih . pnjg sungguh . juling bijik mte eden .

Hana Kimi berkata...

kau pnggil aku kak? giler lawak! kau tu lg tua dr aku btahun-tahun~ bguslah parents mrupakan sgala-galanya

NICK IRFAN berkata...

scandal=er.. er... lukis gmbr awk? hmmm... insyallah bleh jgk.. sy cuba ek? klu x jd sory yer....

NICK IRFAN berkata...

hana kimi=jgn kata awk jer smua org sy pnggl kakak x kira tua atau muda sbb bila sy buat mcm 2 sy rsa muda blk?? kui...kui... btol! family mmg penting!!! bg sy tnpa dorg sy xde dlm dunia...

shahdiana berkata...

hye nick..akak 1st time terjah sini..panjang btoi entry nick ni..rasanya ada ker nak tanya pape lagik..dah complete kot..cuma bila dah kawen nanti kenalah updated balik pasal isteri pulakss kan..:D

sudi2lah link akak ye..tq

http://sofiyahasya.blogspot.com

NICK IRFAN berkata...

SHAHDIANA=xnk tnye ape ker? hheheheehhe yg 2 x tau lagi sempat ke nk update blk sbb sy target kwin umo 30! heehehehe 10thn lagi la kak.. hehe

ann frendly berkata...

samelah kite.. akak pun suke makan nasik kandar..

adelah jugak seperiuk nasi gan lauk kandaq yg akak boleh abiskan..

Burok.. burok...

NICK IRFAN berkata...

ann=nasi kandaq sedap kan? biasa la... hehe

ice juliette berkata...

maseh melukis gmba abg nick dlm pkiran skang ni cuz xpenah nmpak pon gmbau abg nick kecuali yg mse tecik uwh..

NICK IRFAN berkata...

ice juliet=muka sy? mcm sapa yer? hmm.... tah la nubhan kot? rambut plak mcm aqasha dlm drama mertua vs menantu? imagine la.... hehehehe

ice juliette berkata...

nubhan?? nsem tuu... jap2, tika try kjam mate imaginekan wajah abg nick... arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh........ asl penanggal yg muncul nie?? ahahahaha

NICK IRFAN berkata...

ice juliet=aduh! penanggal nk imterframe jgk? adoi... dia msti jeles la tu kita sembang dua....

ice juliette berkata...

ish3.. nakal sungguh penanggal tu.. seb baek dia x ikot sembang gak ni.. wakakkaka

NICK IRFAN berkata...

ice juliet=tu la pasal abg dh kurung dia dlm entry mne bleh kuar kat ulasan? hehee

-Balqis sangat chumil- berkata...

pandai lukis?
jelesnya!!! :)

NICK IRFAN berkata...

balqish=hehehe thnkz! tp dululah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster