Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 7 September 2009

PENGALAMAN KALI KE-3 PI KL

tarikh aku pi KL 16.7.09-26.8.09-kali ni aku pi 1 family la!!! pergh!! best!! mula2 aku bangun pagi lps mandi2 aku dh ready packin2 barang nk bwk pi KL sbb nk pi tgk kak aku konvo.aku pi KL kali ni mngkin lama kot? kami 1 family naik teksi hamzah ayah aku rancak bersembang dgn pemandu teksi 2.lps 2 kami naik bas aku dlm bas mcm biasa slalu dok usha kt tingkap tgk2 permandangan best jgk.aku sronok tgk ayah dn mak aku excited yela..dorg bru ptama kali pi kl aku masuk kali ketiga dh pi.tp kali ni kami sampai awl brtolak pukul 10 atau 11 kot klu x silap dr penang sampai pukul 2.30!!!!! giler ko pnye la cpat!! adoi.. mngkin aura bapak dan mak aku sbb dorg x pnh pi kl lg jd mngkin aura dorg la..alhamdulilah..tp smpai jer kt jalan duta polis ramai giler siot!!! ada plak 1 polis tnye gua wat pe dtg sini? giler ko!! gua dh goyang.. tp bila pikir blk bkn gua salah ape2 pun eh!! gua plak?? hahaha jd aku ckp jer dr penang...lps 2 kitorg bemalam kt umah untie aku kt jln klang lama desa waterpark.. best jgk untie aku dok tingkat 12!! agak2 la!!! tp aku dn ayah dgn mak jer yg g sana sbb kak aku dia nk pi asrama kt U dia jmpe kwn2 kot?? lps 2 esk plak untie aku bwa pi ke umah spupu mak aku ari jumaat plak 2!!! adoi.. aku smpai jer dorg ajak mkn nasi... aku,ayah aku dn suami kpd spupu mak aku nma dia uncle man kami pi kuar beli mknan best jgk,lps 2 kami berhenti beli lauk kt gerai mamak blk umah jer kitorg g mkn la! nasi lauk ayam kari!! sedap giler!! dasyat!! haha lps 2 kitorg g smbhyg jumaat ada datok bwk kitorg!! best naik keta dato 2!!! adoi.. kami smbhyg kt msjid kmpung baru smua mlayu kt sna beso jgk masjid 2... lps je smbhyg dato 2 ajak makan dia blanja!!! hahahaha agak2 la.... kaya giler dato 2... lps mkn2 kami blk umah esk nk g U kak aku plak ada konvo.... esk aku 1 family g konvo kak aku tp mak dn ayah aku jer yg bleh masuk aku jln2 dgn untie aku kt expo kt sana jer xde ape2 pun nkbeli jd kitorg blk tido klu mak aku kol bru dn untie aku gerak.kami blk tido dlu letih lps 2 kami pi sbb mak aku kol kata dh hbis konvo jd kitorg gerak smapai je kt sna kena ambik gmbr plak!! adoiyai.. tp aku x ambik pun segan la klu aku nsem xpe la ni mcm pndtg asing jer pekebende!! segan la,, lps 2 kitorg blk singgah kt psar malam beli mkan sikit blk tido.esk kitorg g g umah spupi mak aku lg cantik giler umah dia mcm istana ada org gaji lg siap! nama untie rose dn uncle mat dorg ni spupu mak aku jd mak dn bpk sdara aku la ni.. depa hidang nasi briyani!! pergh!! lps 2 plak anak dia yg kecik skali ajak aku main x-box!! seumur idup aku x pnh tgk x-box 2 ptama kali... aku smpat ambik gambar kt sana lawa umah dia..dia ada anak jgk 5org kot kira spupu aku la tp aku x knal.... esk mlm plak kami pi masjid india dn chow kit! wah! first time pi 2!! haha kt msjid india aku x pi smbhyg pi segan hehehe lps 2 kami pi globe silk store aku beli baju kemeja harga rm5 jer!! ya..salam pnye la murah kate ko!! adoi... lps 2 kami pi chow kit tp aku x turun ramai org kt sna jln2 jer... esk plak!! aku 1 family pi umah spupu mak aku lg untie shima dn uncle rahim makan pun best juge!! ambik ko ikan pari 2! sedap giler! lps 2 kitorg g jmpe sorg lagi spupu mak aku haha mak aku mmg byk spupu.. untie ema kt sna aku jmpe pak sadara aku dia ni lembut sikit.. hehe lps 2mlm plak kitorg g NILAI 3!! woa! best giler!! sronok habaq mai ky hang! sempoi oh!!! haha first bpk aku beli baju jer kt 1 kedai mmg best la besau tmpt 2! nilai la katakan? mcm2 ada.. aku dn bpk aku mmg sakan berjalan sampai nk tecabut lutut 2 pun x hbis lg jalajah 2... bru sikit jer.. lps 2 lepak2 dgn mak dn bpk sdara aku kt kedai kopi... atuk sadara aku kata aku dn kak aku cucu dia!! aduh.. terharu aku dgr.. yela aku mne ada atok dn nenek dh.. mlm 2 mmg mlm pling best dlm idup aku la!!!! lps 2 kami blk umah mlm dh smua letih berjln trus kitorg tido.... esk plak kami nk berangkat blk umah la kot? dok termenung ky stesen bas jln duta jer tunggu bas smpai.. lps 2 bas sampai kami pun bertolak dkat2 pkul 6ptg jgk la.. dlm perjalanan byk excident!! ada jgk yg mayat terdampar kt jalan! seram aku.. tp alhamdulilah tuhan pelihara kami sampa kt umah awal dn slamat.... syukur!!!!!

6 ulasan:

Honeyz berkata...

nilai 3? hehe.. tu mmg tempat org duk shopping la dik.. akak dulu2 family rajin gak ke sana..

btw, ur sis umur berapa ye? skrg die wat master kan? berapa tahun ye? jauh ke beza ngan nick? ke die hbskan 1st degree die awal, then trus sambung master?

NICK IRFAN berkata...

honeyz=best la pi sana pengalaman x leh lupa sbb kat sana la sy dpt berkumpul 1 family dn sdara mara spupu smua skali la best!!! yup! kakak sy dia buat master kat UUM dia umur 25... dia degree dlm 24 kot? sbb dia form6 dlu....

Honeyz berkata...

hehe, patutla hepi kemain..

owh, ur sis umur 25 ek.. setahun atas akak la ye. kirenya die lps hbs 1st degree, mmg trus sambung wat master ek? akak pn sbnrnye pk nk sambung master trus, tp parents kate, drg support hanye utk bachelor.. kalau nk wat master, pi keje dulu cari duit sndiri, tanggung sndiri study. hehe. bkn drg xleh support lg, cume yela, xkanla semuanya drg nk tanggung.. kalau study gune duit sndiri, kan lbh rase smngt nk study, sbb tau sndiri dh bersusah-payah dptkan duit utk further study tu =D

NICK IRFAN berkata...

honeyz=yup! seronok giler... hehehe yup! akak sy lahir tahun 1985... yup! dia ambil form6.. hehehe tu la dgr kata master susah PTPTN x support dh..apapun sy sokong kata2 akak tu... hehehe

ann frendly berkata...

wah.. berjalan sakan adik kat KL yer..
ramai sedara mara adik kat sini.
nanti buleh laa datang selalu..

NICK IRFAN berkata...

ann=yup! sonok giler pngalaman seumur idup yg xleh dilupakan..... dtg slalu? insyaallah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster