Thankz kepada semua yang follow aku nanti aku follow korang balik..

Isnin, 10 Ogos 2009

HAJAT X SAMPAI

nk dgr cte x? hmm.. ni crite btul!! meh! nk story korg sikit… sama2 baca dn hayati k?? tpulang korg nk tafsirnya?
ok… stand by!!!!


Irfan sorg bdk baru yg bru pindah di skola bru,dia kemudian berkenalan dgn bdk pmpuan shahirah.shahirah sorg yg byk ckp!!! bermulalah perkenalan mereka lama kelamaan shahirah berkata ‘kita jd kwn baik nk?’ irfan mjwb ‘ok awklah kwn baik sy yg paling byk ckp!! hahaha’ shahirah mula mnarik muka mrajuk? irfan berkata ‘merajuk la xda masa aku nk pujuk? hahaha’ skrg mrka mjd kwn baik yg sgt rapat…
mrka ini sgt rapat hinggakn kemana mrka pergi msti bsama? ke kantin? kelas? pi skola? dn tmpt lepak? hmm…tmpt port mrka xde tmpt lain di bwh pokok atas bukit bleh di ktakn spenuh masa mrka slalu ke sana.tetiba shahirah berkata ‘wah! cntiknye bunga2 di bwh sana! klu dpt msti sronok!’ irfan hnya tersenyum…
keesokan harinya shahirah kerumah irfan utk ke sekolah bersama tp mak irfan berkata irfan sejak awal pagi td dh keluar tp maknya xthu ke mna irfan pergi? shahirah truskn perjalanan ptamanya ke skola tnpa irfan.tp irfan bkn mnghilangkn diri sebaliknya di memetik bunga yg disukai shahirah utk di berikn kpd shahirah di skola nnt. tiba2!!!! smasa memetik bunga dia tergelincir jatuh ke dlm gaung hingga kepalanya terhantuk ke batu tp dlm keadaan nazak irfan tetap mnjaga bunga yg di kutip itu supaya x kena darahnya smpailah hembusan nafas terakhir…
tamat skola shahirah dlm perjalanan pulang tiba2 di trlihat ramai org berkumpul? shahirah mnghampiri dn alangkah terkejutnya dia apabila mlihat mayat yg trbaring itu adalah irfan!!! terpaku dia disitu smbil mnitiskn air mata krn mayat irfan memegang sejambak tp bunga itu dijauhkn dr darahnya!!
keesokan paginya slps mngkebumikn mayat irfan shahirah tetap ke skola? tp dgn wajah yg murung.slps skola di tetap ke atas bukit di bwh pokok tiba2 di terpandang di batang pokok itu ukiran terukir yg bertulis ’sy sukakn awk sejak kita bertemu lg dn sy juga jatuh cinta pd awk’ syahirah trus mnangis dn beredar ke kubur irfan dn cuaca di hari itu hujan….

amacam! ok x story aku ni? sedih x? ha! ni cte btol!!! tp terjadi dlm mimpi aku irfan 2 aku tp aku mati dlm mimpi la…



PESANAN DARI NICK IRFAN
KALAU KORG SUKE KT SAPE2 BAIK LUAHKN X KISAHLAH DIA SUKE ATAU X KT KITA SBB KANG KALAU DIA DH XDE? BRU MNYESAL...

12 ulasan:

Dania berkata...

mne awk dpt idea??? mmg sedih sy baca.. klu la ada laki mcm dlm cte awk sy ambik dia jd bf??? hehehe

Honeyz berkata...

salam nick ^_^

akak x beranila nk bace story pasal hantu malam2 hari ni.. hehe.. so akak pun xplore la entri2 lame nick, bermula dari yg pertama ni =D

pelik gak mula2 tu.. kate cite betul.. tapi tgh2 cite tu, kate jd mayat.. tetibe akak teringat satu story pengalaman seorang insan duk chatting bersama org yg dh arwah.. mmg agak mengerikan.. pikir2 gak kalau si irfan ni dh jadi mayat, trus siapa yg duk update blog ni? jgnla jadi cm pe yg dialami insan yg de pengalaman mengerikan tu.. seram je akak rase. hehe

rupenye ternyata sekadar mimpi.. sbr jela. hehe. apepun, mmg cedih bc story ni.. and br skrg akak tau siapa name "s" yg nick sbt2 sblm ni :)

the whole story ni berlaku dlm mimpi ke? yg pasal berkenalan n jd kwn baik tu betol2 ke x?

mm, bace story ni, wat akak teringat akak pernah de gak sorg kawan lbh kurang cm gaya nick jwb n respond pada S. mmg cm suke buli n kenakan akak la. cuma bezanya akak x bercakap ngan laki. so mase kt sek tu, makcik cleaner la jd org tgh kitorg.. die nk ckp pape, suh makcik tu ckpkan kat akak.. n akak pn bls kata2 die, melalui makcik tu gk. hehe.

tp kwn settakat gitu jela. bkn kwn btol2 pn. hehe. n skrg xtaula pe cite ngan die. lost contact dh sjk hbs sek.

psl luahkan perasaan.. yup, btul tu dik.. ade kalanya lbh baik kite luahkan je.. die nk terima ke x, terpulangla. cume yela, kite yg meluahkan ni, jgnla duk terlalu berharap, jauh sekali mendesak die utk terima kite kan.. biarlah die decide sndiri..

hehe, ckp je lebih akak ni. pdhl diri akak sndiri, akak lbh suke diam n pendamkan je. yela, duk berhasrat nk kan lelaki yg soleh, yg leh bimbing akak ke jalan yg diredha-Nya.. tp diri sndiri ntah cmne.. nk kan lelaki soleh, terlebih dulu kenala pastikan diri ni solehah... masih berusaha ke arah tu.. n sbb tula skdr pendam je hasrat di hati ni..

memetik bait kata2 dalam lirik lagu UNIC.. "Di hati ini... hanya Tuhan yang tahu... " hehe

opss.. sori terpanjang lak mengarang kat sini =D

NICK IRFAN berkata...

eh! baca la kak! serius confrim akak x takut!!!! sy snggup kentut dlm air klu akak kata akak x leh tido mlm ni.... cte ni serius mmg berlaku dlm mimpim masa tu sy mati btol tp dlm mimpi...seram jgk la tp org kata klu kita mimpi kita mati panjang umo? hehehe huh! ade ke org berchating dgn mayat? wah! seram la dgr dh la mlm ni mlm jumaat lak tu! sape tu yg kena? mcm mne dia bleh thu org yg chatting dgn dh mati??? alamak! kantoi la!!! yup! S ni la mana btol dia.... hehehe eh! akak pun mngalami mcm ni jgk ker? oh.... sedih lak dgr cte akak ha! ni mula nk menulis ni sy bkn bleh klu org cte kisah cinta dia? tangan mula nak menulis... hehehehe pae2pun akak yg risau sy doakan akak akn dpt lelaki yg baik! amin... klu la abg sy masih idup leh sy knalkan pd akak... sbb mak sy kata sy spatutnya ada 3 bradik yg kedua keguguran klu dia hidup umu sama akak la 24.... tp tuhan lbih sygkn dia....

NICK IRFAN berkata...

dania=la... xpasan la komen dania? hahaha sian awk dh lama komen bru sy pasan... idea? smua brlaku dlm mimpi...

Honeyz berkata...

aik, cepatnye balas? hehe. mm, xde pe la yg nk sedih pasal cite akak tu..

aamiiin.. thanx for the doa.. owh, patutnya bertiga ek? kiranya jauh jugakla ye beza nick n akak nick? rupanya ada yg keguguran tgh tu.. kalau x, sebaya umur akak ek? tp tula, nk wat camne kan.. Allah lbh sygkan dia :) xpela, kenal nick je pn dh wat akak senang ^_^

NICK IRFAN berkata...

honeyz=sy tgh jwb smua komen2 akak dh komen2 org lain ni dok ada 20komen termasuk komen akak... alhamdulilah banyak peminat sy... heheehe akak sy thn ni 25... yg keguguran tu 24 klu dia ada la... mak kata dia sempat hidup bebarapa jam jer lps 2 trus x bernyawa... klu x mak sy nk letak nama dia irfan la... hehehee tu la klu ade serius sy akan pakse dia ngorat akak! hehehe

ice juliette berkata...

hermm....
kalau nk ckp kate2 rahmat tu "aku suka kau" mmg payah laa abg nick oii.. disbbkan dia adlh kwn baek, takut gak bile dia meluahkannye akn merosakkan hbungan kwn baek yg da sedia terjalin tuu..

NICK IRFAN berkata...

ice juliet=yup! btol3.. susah kan? sian dia ni.. hehehhee

ice juliette berkata...

mmg sian.. ag 1, bab2 hati nie bkn blaja kat skola pon.. huhu.. so sgt la ssh nk tahu jln yg ptot kte amek..

NICK IRFAN berkata...

ice juliet=btol3 tu dik! abg sokong! hati ni susah nk dimergerti.. aiseh! hehehe

ice juliette berkata...

huhu! hati owg bkn kite leyh bce.. mmg btol pon abg oii..

NICK IRFAN berkata...

ice juliet=yup! btol3... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Magical Template" designed by Blogger Buster